Σε «αναμμένα κάρβουνα» για Μπάρκα

Όλα δείχνουν πως έρχεται άμεσα νέα πρόταση από το εξωτερικό για τον διεθνή τερματοφύλακα

Σε «αναμμένα κάρβουνα» για Μπάρκα | to10.gr

Η διπλή πρόταση της Μονπελιέ για τον Βασίλη Μπάρκα δεν ήταν ικανή να πείσει την ΑΕΚ να παραχωρήσει τον διεθνή τερματοφύλακα. Η γαλλική ομάδα έδειξε επιμονή στην περίπτωση του Μπάρκα, καταθέτοντας δύο προσφορές στην Ένωση, σε διάστημα μικρότερο των 48 ωρών.

Ωστόσο όπως αναφέραμε και χθες η ΑΕΚ κοστολογεί τον 25χρονο πορτιέρε ακριβά. Η Ένωση δεν είναι διατεθειμένη να μπει σε διαδικασία συζητήσεων για την πώληση του Μπάρκα με ένα ποσό λιγότερο των 8 εκατομμυρίων ευρώ. Τη στιγμή που η τελική πρόταση της Μονπελιέ άγγιζε τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Η γαλλική ομάδα μπορεί να βγήκε έτσι από το «κάδρο» των διεκδικητών του Μπάρκα, όμως το ενδιαφέρον ομάδων του εξωτερικού για τον διεθνή τερματοφύλακα παραμένει έντονο. Τόσο, που άνθρωποι που έχουν εικόνα από την αγορά, εκτιμούν πως άμεσα η ΑΕΚ θα καθίσει ξανά στο τραπέζι των συζητήσεων για τον Μπάρκα.

Οι πληροφορίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή θέλουν να υπάρχει έντονη κινητικότητα γύρω από την περίπτωση του διεθνή άσου. Μιας και πλέον για το θέμα του Μπάρκα ασχολούνται και ατζέντηδες, που επιθυμούν να εμπλακούν σε ένα ενδεχόμενο deal.

Μεταξύ αυτών φέρεται να είναι και ο Βιτζέντζο Καβαλιέρε. Ο Ιταλός ατζέντης που «μπήκε» στη ζωή της ΑΕΚ λόγω του Μάρκο Λιβάγια. Μιας και είναι ο άνθρωπος που εκπροσωπεί τον Κροάτη άσο. Ο Καβαλιέρε έχει αρκετές διασυνδέσεις στην ιταλική αγορά, εκεί όπου ήδη το όνομα του Μπάρκα κυκλοφορεί έντονα.

Θυμίζουμε πως η Ρόμα «ψάχτηκε» για την περίπτωση του γκολκίπερ της ΑΕΚ, δείχνοντας τη διάθεση να εμπλέξει ακόμα και τον Έκι Πόνσε στη συμφωνία με την Ένωση. Το deal με τους Τζιαλορόσι δεν ευδοκίμησε, όμως η πόρτα της Ιταλίας δεν έχει κλείσει οριστικά για τον Μπάρκα.

Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ έχει «πέραση» στη συγκεκριμένη αγορά και φαίνεται πως υπάρχουν σύλλογοι από το Καμπιονάτο που τον καλοβλέπουν. Ενώ το όνομα του άσου της Ένωσης παραμένει σταθερά στην ατζέντα συλλόγων από τη Γαλλία, την Ολλανδία, αλλά και την Πορτογαλία.

Τα παραπάνω έχουν κάνει τους ανθρώπους της ΑΕΚ να βρίσκονται σε… επιφυλακή για το θέμα του Μπάρκα. Μιας και το σενάριο μιας νέας πρότασης από το εξωτερικό για την απόκτησή του, παραμένει πιθανό.

Έσοδα για ενίσχυση, αλλά όχι στον «1»

Εφόσον υπάρξει όντως νέα πρόταση για τον Μπάρκα από ομάδα του εξωτερικού και μάλιστα φτάσει στα δεδομένα που επιθυμεί η ΑΕΚ, το ενδεχόμενο της πώλησής του φαντάζει ως το επικρατέστερο. Η Ένωση είναι σίγουρο πως θέλει να μπει δυναμικά στην ευρωπαϊκή αγορά με μια δυνατή συμφωνία και ο Μπάρκας είναι ο μοναδικός Κιτρινόμαυρος που μπορεί να της προσφέρει. Σε τέτοιο τουλάχιστον βαθμό.

Αν η ΑΕΚ πετύχει μια συμφωνία για τον Μπάρκα που θα αγγίζει τα 10 εκατομμύρια ευρώ, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως μέρος των χρημάτων θα πάει για την ενίσχυση του ρόστερ. Μιας και πλέον το οικονομικό της «ταβάνι» θα ανέβει αισθητά.

Ωστόσο, η εκτίμηση που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι πως ακόμα κι αν πωληθεί ο Μπάρκας, δύσκολα θα γίνει κίνηση για άλλον τερματοφύλακα. Με λίγα λόγια στην Ένωση πιστεύουν πως η ομάδα μπορεί να στηριχτεί στους Αθανασιάδη, Τσιντώντα, για να καλυφθεί ένα ενδεχόμενο κενό στον «1», με την τριάδα των τερματοφυλάκων να συμπληρώνεται από έναν εκ των νεαρών πορτιέρε του συλλόγου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο