Αποκάλυψη: Ο Ολυμπιακός κοιτάζει Χοσέ Μάουρι

Αποκάλυψη: Ο Ολυμπιακός κοιτάζει Χοσέ Μάουρι

Ο Ολυμπιακός εξετάζει την περίπτωση του 23χρονου Αργεντινού (με ιταλικό διαβατήριο) μέσου, Χοσέ Μάουρι, που έμεινε ελεύθερος από τη Μίλαν. Στη λίστα μαζί με τον Ιβανούσετς.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην αγορά για την απόκτηση ενός κεντρικού χαφ, που θα μπορεί να καλύπτει με την ίδια ευχέρεια τις θέσεις «10» και «8». Εναν… Νάτχο, πιο νέο, πιο φρέσκο, πιο έτοιμο να μπει και να προσφέρει λύσεις στο υψηλότερο επίπεδο. Λύσεις απαραίτητες, μετά τον τραυματισμό του Κώστα Φορτούνη. Ηδη για αυτόν τον λόγο εδώ και μέρες έχει κυκλοφορήσει το όνομα του Χοσέ Τρέχο, που όμως έχει μείνει πίσω στην κούρσα. Μόλις τα μεσάνυχτα της Παρασκευής to10.gr αναφέρθηκε στη σπουδαία και εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση του Λούκα Ιβανούσετς, για τον οποίο σήμερα οι Κροάτες επιβεβαίωσαν πως έχει γίνει και επίσημη πρόταση. Αλλά σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο Ολυμπιακός έχει στο πλάνο του έναν ακόμη νέο και εξαιρετικά ταλαντούχο ποδοσφαιριστή, που αναζητά την ευκαιρία του να λάμψει. Τον Χοσέ Αγουστίν Μάουρι.

Οι πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει to10.gr αναφέρουν ότι ο Μάουρι έχει προταθεί και ξεχωρίσει εδώ και αρκετό καιρό από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Ωστόσο, η περίπτωσή του δεν είχε μπει σε προτεραιότητα, καθώς ο ίδιος εμφανιζόταν διατεθειμένος να παραμείνει στην Ιταλία και μετά την αποχώρησή του από τη Μίλαν, είτε να επιστρέψει στην Πάρμα, από την οποία αναδείχθηκε είτε να υπογράψει σε κάποια από τις πολλές ιταλικές ομάδες που προσπαθούν να τον αποκτήσουν.

Ο Μάουρι, μόλις στα 23 του χρόνια κυκλοφορεί ελεύθερος και από τη στιγμή που έγινε… διαθέσιμος, η περίπτωσή του δεν γινόταν να μην απασχολήσει τον Ολυμπιακό. Εστω σε επίπεδο… διερευνητικής επαφής, οι Ερυθρόλευκοι δεν θα μπορούσαν να μην ασχοληθούν με έναν ποδοσφαιριστή που στα 19 του χρόνια έφτασε να κοστολογείται πάνω από 6.000.000 €, έφτασε στους πρόποδες της Εθνικής Ιταλίας (αν και Αργεντινός στην καταγωγή) και με στοιχεία που παραπέμπουν σε περίπτωση… Ιμπαγάσα. Οχι μόνο λόγω ύψους, αλλά και λόγω τρόπου παιχνιδιού, τεχνικής, σκληράδας, «αλητείας»…

Η απόφαση του Μάουρι να υπογράψει στη Μίλαν το καλοκαίρι του 2015, μετά από 35 συμμετοχές (2 γκολ, ασίστ) με την Πάρμα, τη σεζόν 2015-16, αποδείχθηκε το μεγαλύτερο λάθος της καριέρας του. Στους Ροσονέρι αγωνίστηκε μόλις 21 φορές στα 3,5 χρόνια που φόρεσε τη φανέλα τους, αντιμετωπίζοντας μεγάλες δυσκολίες. Ειδικά επί Γκατούζο, μάλιστα, ο χρόνος του μειώθηκε ακόμη περισσότερο, με τον Ρίνο να τον θέτει στο περιθώριο, μαζί με αρκετούς ακόμη παίκτες που δεν ήθελε στο ρόστερ της Μίλαν! Παρότι ο 6μηνος δανεισμός του στην Εμπολι (2016-17) αποδείχθηκε άκρως παραγωγικός και απέδειξε ότι ο Μάουρι είχε την ποιότητα να βοηθήσει.

Εν τέλει, την 1η Ιουλίου τα… δεσμά του έσπασαν. Ο Μάουρι έμεινε ελεύθερος από τη Μίλαν και πλέον αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Στα 23 του χρόνια, θέλει να κερδίσει τον χαμένο χρόνο και να δείξει σε όλους όσους τον αμφισβήτησαν πως έκαναν λάθος. Και πως ο ίδιος μπορεί να γίνει ο παίκτης που όλοι πίστεψαν, όταν διέπρεπε με τη φανέλα της Πάρμα. Ενας all around μέσος, επιτομή του box to box, χωρίς μεγάλο κορμί, αλλά με αργεντίνικη και ιταλική αλητεία, με σπουδαία τεχνική, με οργάνωση και σωστές επιλογές.

Ο Ολυμπιακός δείχνει διατεθειμένος να του δώσει την ευκαιρία να παίξει και να βγάλει στο γήπεδο τον καλύτερό του εαυτό. Εάν και ο ίδιος είναι διατεθειμένος να κάνει το μεγάλο βήμα και να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του ακραίου πρωταθλητισμού, τότε ο συνδυασμός μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά θετικός. Αλλωστε ο Ολυμπιακός δεν κρύβει ότι ξέρει πολύ καλά να φτιάχνει καριέρες και να απογειώνει την αξία ποδοσφαιριστών που έχουν ταλέντο, δίψα και αποφασιστικότητα. Μένει να φανεί, λοιπόν, εάν ο Μάουρι θα ανέβει σε αυτό το τρένο…

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΟΣΕ ΜΑΟΥΡΙ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ