Ο Ατρόμητος… και τα play-out (pics)

Ο Ατρόμητος… και τα play-out (pics)

Το φετινό πρωτάθλημα εκτός από τη μάχη του τίτλου, περιλαμβάνει και τις ομάδες που θα παλέψουν για την εξάδα, με τον Ατρόμητο να είναι το φαβορί και τις υπόλοιπες να μπαίνουν στη μάχη για τα play-out παραμονής.

Συναρπαστική αναμένεται να είναι εκτός από την μάχη του τίτλου και η υπόθεση «Ευρώπη», με ένα δυνατό γκρουπ ομάδων να «κονταροχτυπιούνται» για την έκτη θέση, αλλά και για τα play-out παραμονής. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 7-14 θα αγωνιστούν στα play-out παραμονής, κάτι που σημαίνει ότι κανείς δεν θα είναι αδιάφορος μέχρι και την τελευταία αγωνιστική. Ο Ατρόμητος έχει σίγουρα το προβάδισμα από αυτές τις ομάδες για να μπει στην πρώτη εξάδα, με τους υπόλοιπους να «καραδοκούν».

 

Ατρόμητος

Ο Ατρόμητος τις δύο τελευταίες χρονιές, υπό τις οδηγίες του Νταμίρ Κάναντι έκανε πορεία πρωταθλητισμού, καταφέρνοντας να τερματίσει και το 2018 και το 2019 στην τέταρτη θέση. Ο Αυστριακός προπονητής αποχώρησε για την Νυρεμβέργη το φετινό καλοκαίρι, με τον Γιάννη Αναστασίου να αποτελεί τον «εκλεκτό» για τους Περιστεριώτες.

Ο Έλληνας τεχνικός έμεινε ελεύθερος από την Ομόνοια και μέσω του Ατρομήτου θέλει να επιστρέψει και πάλι στο προσκήνιο. Από την άλλη η διοίκηση Σπανού έδωσε τα ηνία του πάγκου της σε έναν κορυφαίο Έλληνα προπονητή με μεγάλη εμπειρία. Η ομάδα των δυτικών προαστίων μπορεί να αποκλείστηκε στα προκριματικά του Europa League από τη Λέγκια Βαρσοβίας, αλλά στόχος είναι και πάλι μια θέση στα υψηλά πατώματα της βαθμολογίας.

Το καλοκαίρι ο Ατρόμητος έχασε σημαντικές μονάδες, όπως ο Ουάρντα, ο πρώτος σκόρερ της, Κουλούρης, ο Χατζηισαΐας, ο Μπρούνο και ο Βασιλακάκης, αλλά προχώρησε σε δυνατές μεταγραφές, με κυριότερες εκείνες των Βέλλιου και Χαρίση. Ο Γιάννης Αναστασίου μπορεί να έχει πολλή διαφορετική φιλοσοφία από τον προκάτοχό του, Κάναντι, αλλά όλοι στο Περιστέρι φιλοδοξούν ότι θα διατηρήσει στην ομάδα εκεί που έχουν συνηθίσει να την βλέπουν οι φίλοι της τα τελευταία χρόνια.

ΗΡΘΑΝ: Γιακουμάκης, Βέλλιος, Χαρίσης, Γούτας, Καχίλα, Ρόσα, Ταλόχα

ΕΦΥΓΑΝ: Μπρούνο, Βασιλακάκης, Κουλούρης, Ουάρντα, Χατζηισαΐας, Μπουσουλάτζιτς, Σάκιτς, Καρασαλίδης, Μούγιακιτς

 

Πανιώνιος

Ο Πανιώνιος είναι έτοιμος να ανέβει έναν αγωνιστικό «Γολγοθά», καθώς δεν κατάφερε να αποκτήσει άδεια, με αποτέλεσμα να του επιβληθεί απαγόρευση μεταγραφών ξένων παικτών, αλλά και ποινή αφαίρεσης έξι πόντων από την εκκίνηση του νέου πρωταθλήματος. Αποκτήθηκαν μονάχα νεαροί παίκτες κάτω των 24 ετών, με τον «Ιστορικό» να είναι συνηθισμένος στην ανάδειξη ελπιδοφόρων ποδοσφαιριστών.

Τα ηνία της ομάδας κατέχει από πέρσι τον Δεκέμβριο, ο Άκης Μάντζιος, ο οποίος κατάφερε όχι μόνο να σώσει το «καράβι» της Νέας Σμύρνης, μετά το αρνητικό ξεκίνημα με τον Ζοσέ Ανιγκό, αλλά να οδηγήσει την ομάδα μέχρι την έκτη θέση. Στόχος της ομάδας έπειτα και από το -6 είναι η παραμονή στην κατηγορία, η οποία εάν επιτευχθεί θα πρόκειται για τεράστια επιτυχία.

Ο Πανιώνιος έχει βρεθεί και άλλες χρονιές σε δυσχερή θέση, αλλά πάντοτε είχε τον τρόπο να βρίσκει τις λύσεις και να διαψεύδει την κοινή λογική. Η παρουσία έμπειρων παικτών, όπως οι Μανιάτης και Κόρμπος, αλλά και και το νέο «αίμα» της ομάδας αποτελεί εχέγγυο επιτυχίας, με την ομάδα της πλατείας να αισιοδοξεί για το καλύτερο δυνατό. Οι αντιξοότητες είναι αρκετές, αλλά το κίνητρο ακόμα μεγαλύτερο.

ΗΡΘΑΝ: Παπανικολάου, Λυμπεράκης, Κιάκος, Ευαγγέλου, Χρούσιελ, Καργιόπουλος, Δούμτσιος, Αραμπούλι, Μπαξεβάνος, Σέλκος, Εμμανουηλίδης

ΕΦΥΓΑΝ: Σπιριντόνοβιτς, Ντουρμισάι, Μανθάτης, Μασούρας, Ντε Ταντέο, Κότσιτς, Μπανανά, Μανοϊλοβιτς, Μπουμάλ, Κεϊτά, Κούρντι.

 

Λαμία

Η Λαμία της περσινής σεζόν «τρύπησε» το ταβάνι της, τερματίζοντας στην έβδομη θέση και φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος. Σημαντικό μερίδιο στην πορεία της ομάδας της Φθιώτιδας έπαιξε ο Μάκης Χάβος, ο οποίος ανέλαβε την ομάδα μετά τις πρώτες αγωνιστικές, κάνοντας ένα απίστευτο ντεμαράζ για τα δεδομένα της ομάδας.

Η φετινή χρονιά όμως δεν έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο για την Λαμία. Ο Μάκης Χάβος δεν τα βρήκε με τη διοίκηση και αποχώρησε, κλείνοντας ένα σπουδαίο κύκλο επιτυχιών. Το δεύτερο «χτύπημα» ήρθε από τον μεγαλομέτοχο της ομάδας Πανουργιά Παπαϊωάννου, ο οποίος δήλωσε ότι αποχωρεί από τη διοίκηση του συλλόγου. Έπειτα από αυτά τα δύο συμβάντα, η ομάδα θα πρέπει να επικεντρωθεί στο στόχο της που δεν είναι άλλος πλέον από την παραμονή στην κατηγορία, ακόμα και αν μιλάμε για πισωγύρισμα.

Νέος τεχνικός των Λαμιωτών είναι ο Σωτήρης Αντωνίου, ο οποίος όμως θα έχει να διαχειριστεί και τις απώλειες βασικών παικτών της περσινής πορείας. Η Λαμία ελπίζει ότι ο νεοφερμένος Τουράμ μαζί με τον Καραμάνο, θα βοηθήσουν στην επίθεση της ομάδας, ιδιαίτερα μετά την αποχώρηση του Μπαράλες.

ΗΡΘΑΝ: Τουράμ, Βελλίδης, Θεοδωρόπουλος, Καραγιάννης, Ανάκογλου, Ράμος, Σάλιακας, Βύντρα, Βασιλόγιαννης, Μπαχανάκ

ΕΦΥΓΑΝ: Πίτι, Επστάιν, Μελίσσας, Καρυπίδης, Ασούμπρε, Μπλάζιτς, Μπαράλες, Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, Μπερτόλιο, Καραγκούνης, Τζανετόπουλος, Αναστασιάδης, Παπαργυρίου

 

Παναιτωλικός

O Παναιτωλικός την περσινή σεζόν τερμάτισε στο μέσο του βαθμολογικού πίνακα, συγκεντρώνοντας 36 βαθμούς. Η φετινή είναι μια μεταβατική χρονιά για τα «καναρίνια», τα οποία κυνηγούν μια καλή πορεία που θα συνδυαστεί με την ανάδειξη ταλαντούχων παικτών.

Οι Αγρινιώτες έχουν παράδοση στην αγορά της Λατινικής Αμερικής, αλλά φέτος έγινε μια στροφή στην αγορά της Πορτογαλίας, καθώς αποκτήθηκαν τρεις από τη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου. Άλλωστε Πορτογάλος ανέλαβε και την τεχνική ηγεσία του Παναιτωλικού, με τον Λουίς Κάστρο να υπογράφει μάλιστα τριετές συμβόλαιο. Ο 39χρονος τεχνικός προέρχεται από την U-23 της Βιτόρια Γκιμαράες, δουλεύει με νεαρούς ποδοσφαιριστές και αυτό το πλάνο θέλει να υπηρετήσει και στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό προωθήθηκαν αρκετά παιδιά από τις ακαδημίες του συλλόγου, ενώ και οι ξένοι που αποκτήθηκαν είναι κυρίως νεαροί. Στόχος της ομάδας είναι να μαζέψει όσο περισσότερους πόντους στο Αγρίνιο, να παρουσιάσει «θελκτικό» ποδόσφαιρο και αν καταφέρει να το συνδυάσει με μια άνετη παραμονή τότε θα είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Από το ρόστερ το περσινό έφυγαν 12 ποδοσφαιριστές, με κυριότερες τις αποχωρήσεις των Μανά, Μιχάι, Μάζουρεκ και Μάρκος Πάουλο. Ο Παναιτωλικός είναι μια από τις πιο υγιείς ομάδες οικονομικά, με τη διοίκηση να εγγυάται άλλη μια χρονιά σταθερότητας.

ΗΡΘΑΝ: Γιοβάνοβιτς, Μαρσιάλ, Κνετ, Ντάλσιο, Μιμίτο, Ρομάν, Αϊμέν Ταχάρ, Μπάλπι, Σανιά, Σιέστεντ.

ΕΦΥΓΑΝ: Μανά, Αργκους, Μάζουρεκ , Τσοκάνης,, Μιχάι, Γκούγκα, Αμαράλ, Μαρινάκης, Ουίλιαν, Βασιλούδης, Χαντάκιας, Μάρκος Πάουλο

 

ΑΕΛ

H ΑΕΛ εξασφάλισε την περσινή σεζόν την παραμονή της στην πρώτη κατηγορία στις τελευταίες αγωνιστικές, μετά την εκτός έδρας νίκη επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Αν και ξεκίνησε με υψηλές βλέψεις και την περσινή σεζόν, τελικά κατά τη διάρκεια της χρονιάς, η ομάδα της Θεσσαλίας, προσγειώθηκε απότομα.

Το φετινό καλοκαίρι ξεκίνησε ήδη με περίεργο τρόπο, καθώς ο νέος τεχνικός της ομάδας, Γκόρνταν Πέτριτς, αποχώρησε χωρίς να προλάβει να κοουτσάρει σε επίσημο παιχνίδι. Στις 8 Αυγούστου οι «βυσσινοί» ανακοίνωσαν τη λύση της συνεργασίας τους με τον Σέρβο προπονητή, τον οποίο αντικατέστησε ο έμπειρος Μιχάλης Γρηγορίου.

Μεγάλες αλλαγές δεν έγιναν στο δυναμικό της ομάδας, με την Λάρισα να διατηρεί τον κορμό της και να προχωρά σε λίγες προσθαφαιρέσεις. Οι «βυσσινοί» θέλουν να ξαναβρούν την αίγλη του παρελθόντος, αλλά κάτι τέτοιο είναι δύσκολο, με την σταθερότητα να επιβάλλεται. Οι συνεχόμενες αλλαγές τεχνικών δεν βοηθούν ιδιαίτερα, αλλά στον κάμπο ελπίζουν σε μια εύκολη παραμονή, «γλυκοκοιτάζοντας» τα υψηλότερα πατώματα της βαθμολογίας.

ΗΡΘΑΝ: Τζόναθαν Μπούστος, Αμπιόλα Ντάουντα, Αλέξης Μιχαήλ, Μπρούνο Χαλκιαδάκης, Νίκολα Στάνκοβιτς, Ευριπίδης Γιάκος, Μίλος Φιλίποπβιτς, Μποροβίγιε Ρίστιτς

ΕΦΥΓΑΝ: Λεοζίνιο, Πέταρ Κούνιτς, Χρήστος Γρομητσάρης, Νίκολα Γιακομίφσκι, Νταβόρ Ταλέσκι, Μίλος Ντέλετιτς, Κενάν Μπαργκάν, Παναγιώτης Παϊτέρης, Νόε Ακόστα

 

Αστέρας Τρίπολης

Ο Αστέρας Τρίπολης μετά τις χρονιές των επιτυχιών και των συμμετοχών στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, περνάει αγωνιστική «κάμψη», με την τελευταία σεζόν να αποτελεί παράδειγμα αποφυγής. Οι Αρκάδες τερμάτισαν στην ενδέκατη θέση, γλιτώνοντας στις δύο τελευταίες αγωνιστικές τα μπαράζ παραμονής.

Ο Γιώργος Παράσχος αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία της ομάδας, με τη διοίκηση της ομάδας να δίνει τα ηνία στον 34χρονο Μπόρχα Χιμένεθ. Ο νεαρός τεχνικός ήταν προπονητής της Μιραντές, την οποία ανέβασε στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας και έρχεται με φιλοδοξίες και δίψα για διακρίσεις. Όπως κάθε χρονιά αποκτήθηκαν ποδοσφαιριστές από την αγορά της Λατινικής Αμερικής, ελπίζοντας ότι θα βρεθούν και πάλι «λαβράκια».

Στον Αστέρα επέστρεψε ο Χερόνιμο Μπαράλες, ο οποίος στο παρελθόν αποτέλεσε την «αιχμή του δόρατος» στην επίθεση της ομάδας. Από το δυναμικό αντίθετα αποχώρησαν αρκετοί Έλληνες παίκτες, όπως ο Μανιάς, ο Αραβίδης, ο Τριανταφυλλόπουλος και ο Καλτσάς, με τους ιθύνοντες της ομάδας να θέλουν να ανοίξουν έναν νέο κύκλο. Στόχος του Αστέρα είναι να αφήσει πίσω του τις τελευταίες μέτριες σεζόν, ελπίζοντας καταρχήν σε ένα «πλασάρισμα» στο πρώτο μισό της βαθμολογίας.

ΗΡΘΑΝ: Παναγιώτου, Μπόρχα Φερνάντεθ, Λουίς Φερνάντεθ, Ρέχις Κρέσπι, Ντάνιελ Σουάρεθ, Μιχαήλ, Αντζουλάς, Καπίγια, Σίτο, Μπαράλες, Αντριάν Ριέρα

ΕΦΥΓΑΝ: Τριανταφυλλόπουλος, Aθανασιάδης, Μανιάς , Μουνάφο, Ρόλε, Αραβίδης, Συρενγκέλας, Τσιμόπουλος, Καλτσάς

 

Ξάνθη

Η Ξάνθη θέλει άμεσα να «διαγράψει» την περσινή σεζόν, την οποία ουσιαστικά έσωσε την προτελευταία αγωνιστική με τη μοναδική της νίκη στο δεύτερο γύρο εναντίον του Απόλλωνα. Οι «ακρίτες» τερμάτισαν στην δωδέκατη θέση της βαθμολογίας, έχοντας το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία με τον ΟΦΗ, παραμένοντας στην μεγάλη κατηγορία, όπου βρίσκονται εδώ και 29 συνεχόμενα χρόνια.

Ο Μίλαν Ράσταβατς αποχώρησε έπειτα από δύο χρόνια από την Ξάνθη, με τον Κίκο Ραμίρεθ να αποτελεί τον αντικαταστάτη του. Ο 49χρονος τεχνικός θέλει να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό στην ομάδα, η οποία τα τελευταία χρόνια δεν έπαιζε καλό ποδόσφαιρο. Στο ρόστερ πραγματοποιήθηκαν αρκετές αλλαγές, με 14 παίκτες να φεύγουν και άλλους 13 να προστίθενται.

Αστέρι της ομάδας θα αποτελέσει ο 26χρονος ποδοσφαιριστής της Μπράγκα, Εντουάρντο, ο οποίος αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού από τους Πορτογάλους. Ένας ακόμη στόχος είναι να επιστρέψει στο γήπεδο ο κόσμος, ο οποίος τις τελευταίες σεζόν έλειψε από τα «πηγάδια», με τους Θρακιώτες να παίζουν σε μισοάδειο γήπεδο τις περισσότερες φορές.

ΗΡΘΑΝ: Βιτόρ Σάο Μπέντο, Βιντσέντσο Ρενέλα, Εντουάρντο, Μεχντί Τερκί, Φάμπιο Στάρτζεον, Τζόρνταν Φοσέ, Λεάντρο Σόσα, Κάρλος Αμπάδ, Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης, Στέλιος Μαλεζάς, Νίκολ Στεπάνοβιτς, Λούκας Πολέτο, Αριστοτέλης Καρασαλίδης.

ΕΦΥΓΑΝ: Οκάν Χατζητερζόγλου, Ραφαήλ Μελισσόπουλος, Σαλιμό Σιλά, Ματίας Κάστρο, Τζέφρεϊ Σαρπόνγκ, Μπρίτο, Έρικ Γέντρισεκ, Ζίβκο Ζίβκοβιτς, Δημήτρης Μελιόπουλος, Θανάσης Γκαραβέλης, Χόρχε Κασάδο, Γουίλιαμ ντε Αμορίμ, Ντινίς Αλμέιντα, Κώστας Φλίσκας.

 

ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ την περσινή χρονιά κατάφερε να σώσει την «παρτίδα» κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, στο τελευταίο λεπτό του μπαράζ με τον Πλατανιά. Για να φτάσουν όμως στην 13η θέση και τα διπλά παιχνίδια με τον Πλατανιά, οι «ομιλήτες» χρειάστηκε να κάνουν ένα βαθμολογικό ντεμαράζ στις τελευταίες έξι αγωνιστικές του περσινού πρωταθλήματος, συγκεντρώνοντας 13 από τους διαθέσιμους 18 πόντους.

Από τη στιγμή που αποφεύχθηκε ο υποβιβασμός, ξεκίνησε το «χτίσιμο» της ομάδας από τη διοίκηση Μιχάλη Μπούση. Ο προπονητής που συνέβαλλε τα μέγιστα στην παραμονή των Κρητικών στη Super League 1, Χάιμε Βέρα, αποχώρησε, καθώς η UEFA δεν αναγνώριζε το δίπλωμα της προπονητικής του.

Ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας, Γιάννης Σαμαράς επέλεξε ως αντικαταστάτη του Βέρα, τον Γιώργο Σίμο. Ο 41χρονος τεχνικός δεν έχει εμπειρία από πάγκους πρώτων ομάδων, αλλά από το 2012 έχει εργαστεί στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ. Ο νεαρός κόουτς θέλει να αλλάξει το αγωνιστικό στιλ του ΟΦΗ και να τον κάνει μια φύσει επιθετική ομάδα, αλλά τα υπόλοιπα θα φανούν στο χορτάρι.

Από το ρόστερ αποχώρησαν αρκετοί έμπειροι παίκτες, όπως οι Στρέζος, Κομεσίδης, Αργυρόπουλος, Παπάζογλου, Ποτουρίδης και Παπαστεριανός, αλλά στην ομάδα υπάρχει αισιοδοξία ότι αυτή τη φορά δεν θα μπλέξουν σε σενάρια υποβιβασμού. Οι Κρητικοί περιμένουν πολλά από τον φορ Μάνο, ο οποίος τη σεζόν 2017-2018 πέτυχε 27 γκολ στη Football League και γενικότερα ελπίζουν η σεζόν 2019-2020 να είναι εκείνη της καθιέρωσης.

ΗΡΘΑΝ: Τσιλιανίδης, Σεμέντο, Μίγγος, Μάνος, Μαρινάκης, Φερέιρα, Δεληγιαννίδης, Φιγκεϊρέντο, Γουάιλι

ΕΦΥΓΑΝ: Στρέζος, Φαζός, Κουτσιανικούλης, Βουό, Κομεσίδης, Αργυρόπουλος, Παπάζογλου, Παπαστεριανός, Κυριακίδης, Μιχόγεβιτς, Ποτουρίδης, Παναγιώτου, Πέρσον

 

Βόλος ΝΠΣ

Η «νεοφώτιστη» ομάδα ιδρύθηκε μόλις τον Ιούνιο του 2017 μετά από συνένωση με την Πύδνα Κίτρους. Πρωταθλήτρια Γ’ Εθνικής η ομάδα του Βόλου, ανέβηκε την περσινή χρονιά στη Football League. Εκεί δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και κέρδισε τη «μαθηματική» άνοδο στην μεγάλη κατηγορία αρκετά εύκολα, έξι αγωνιστικές πριν το τέλος.

Ο Βόλος θα κάνει ντεμπούτο στη Super League 1 και θα αποτελέσει την τρίτη ομάδα του νομού Μαγνησίας που θα αγωνιστεί στην πρώτη κατηγορία, μετά τον Ολυμπιακό και τη Νίκη Βόλου. Η έδρα της θα είναι το Πανθεσσαλικό στάδιο και επόμενο στοίχημα είναι να στηρίξει η κοινωνία του Βόλου την «νεοσύστατη» ομάδα. Οι Βολιώτες θα είναι εντελώς διαφορετική ομάδα σε σχέση με την περασμένη σεζόν, καθώς έγινε «extreme makeover» στο ρόστερ.

Η ομάδα απέκτησε αρκετούς δανεικούς ποδοσφαιριστές αλλά προχώρησε και σε δυνατές προσθήκες, όπως εκείνες των Γέντρισεκ και Μπασόνγκ(θητεία σε Πρέμιερ Λιγκ). Στο τιμόνι της ομάδας παρέμεινε για τρίτη σερί σεζόν ο 38χρονος Χουάν Φερνάνδο, ο οποίος προπονεί το σύλλογο από τους πρώτους μήνες της ίδρυσής του. Στόχος για τους Βολιώτες, όπως και για κάθε πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα, είναι η παραμονή στην κατηγορία. Με τις φιλοδοξίες που δείχνει να έχει ο σύλλογος, δεν θα προκαλέσει έκπληξη να τα καταφέρει.

ΗΡΘΑΝ: Τσοκάνης, Γέντρισεκ, Φερράρι, Γκαραβέλης, Σαρμιέντο , Ρούμπεν Ζοάο, Τσαούσης, Διαμάντης, Μπαλογιάννης, Κορνέζης, Λύρατζης, Μυστακίδης, Aτιγιαλάχ, Μήτογλου, Μαξ, Μπασόνγκ, Μουνίθ, Μελίσσας
ΕΦΥΓΑΝ: Μπουργάνης, Κοκκόρης, Γκαλίτσιος, Καραγκιολίδης, Καραγκιόζης, Πίσπας, Καρίγκι, Ουνγιαλίδης, Νγκούεν, Φράγκος, Πέντα, Καμπαγιέρο, Βασιλείου, Πίτκας, Κότο, Πίτου Γκαρσία

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ