ΑΕΚ – Ξάνθη 1-2

ΑΕΚ – Ξάνθη 1-2

Μία «άρρωστη» ΑΕΚ, παρουσίασε κάκιστη εικόνα σε ένα ακόμη παιχνίδι, γνωρίζοντας την ήττα εντός έδρας από την Ξάνθη με 1-2. Ντε Αμορίμ και Μπαριέντος τα γκολ για τους Ακρίτες, μείωσε στο 90' ο Ολιβέιρα.

Όλα στραβά και ανάποδα για αυτή την ΑΕΚ. Μερικές μέρες μετά την εντός έδρας ήττα από την Τραμπζονσπόρ για τα playoffs του Europa League, η Ένωση έχασε και από την Ξάνθη με 1-2 στο ΟΑΚΑ, παρουσιάζοντα θλιβερή εικόνα σε ένα ακόμη παιχνίδι.

Πολύ καλή η εικόνα της Ξάνθης, η οποία εκμεταλλεύτηκε την αποβολή Ζεράλδες στο 34′ και χτυπώντας δις στο β’ μέρος με τους Ντε Αμορίμ και Μπαριέντος, κατάφερε να φτάσει σε μία μεγάλη νίκη.

Η ΑΕΚ μπήκε στο ματς με διάθεση να κυριαρχήσει στο γήπεδο, θέλοντας να βρει από νωρίς το γκολ που θα την βάλει σε θέση οδηγού και θα της έδιωχνε το άγχος. Πρώτη της τελική στα 50 δευτερόλεπτα, με τον Μάνταλο να παίρνει την κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Χουλτ και την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Στο 5′ η Ένωση απείλησε ξανά, αυτή τη φορά με σουτ του Βέρντε, το οποίο ωστόσο δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Αμπάντ. Οι γηπεδούχοι πατούσαν καλά στο χορτάρι, έβγαζαν ενέργεια και διάθεση αλλά όσο πέρναγε η ώρα και το γκολ δεν ερχόταν, το ματς χαλούσε.

Τα λεπτά περνούσαν, η Ξάνθη έδειχνε να παίζει αρκετά κλειστά και σφιχτά και δεν άφηνε διαδρόμους στην ΑΕΚ για να πατήσει στην περιοχή της. Και λίγο μετά το μισάωρο και συγκεκριμένα στο 34ο λεπτό ο Ζεράλδες άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο αφού πήγε δυνατά, χωρίς λόγο, στον Μπαριέντος και είδε σωστά την άγουσα για τα αποδυτήρια από τον διαιτητή Παπαδόπουλο, έχοντας δεχτεί την πρώτη κίτρινη κάρτα στο 12′.

Στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ο Ολιβέιρα έχασε μεγάλη ευκαιρία να βάλει μπροστά στο σκορ την Ένωση, όταν μετά από σέντρα του Μάνταλου, δεν κατάφερε με κεφαλιά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Εξίσου καλά οργανωμένοι οι φιλοξενούμενοι και στο δεύτερο μέρος, δεν απειλήθηκαν στιγμή από την ομάδα του Μιγκέλ Καρντόσο, η οποία κυρίως μετά την αποβολή έδειχνε ασύνδετη σε όλες τις γραμμές του γηπέδου, παρουσιάζοντας τραγική εικόνα. Ο Καρντόσο έβγαλε τον Βέρντε και πέρασε στο παιχνίδι τον Λιβάγια, αλλά ελάχιστα άλλαξαν.

Ο χρόνος κυλούσε, η Ξάνθη άρχιζε να βγαίνει από το δικό της μισό του γηπέδου και τελικά «πάγωσε» το ΟΑΚΑ στο 67′. Ο Μπαξεβανίδης πρόλαβε και έδωσε στον Στάνγκεον, αυτός έκανε το γύρισμα με τον Μπάρκα να διώχνει προσωρινά και τον Ντε Αμορίμ να παίρνει το ριμπάουντ και να σκοράρει από κοντά.

Σαν να μην έφτανε αυτό οι Ακρίτες χτύπησαν και δεύτερη φορά, στο 78′ με τον Μπαριέντος να σκοράρει για το 2-0 στο 78ο λεπτό και να «κλειδώνει» τη νίκη για την ομάδα του.

Το μόνο που κατάφερε η ΑΕΚ ήταν να μειώσει σε 1-2 με τον Ολιβέιρα στο 90′, γκολ το οποίο δεν πανηγυρίστηκε, αλλά γιουχαρίστηκε από τον κόσμο της κερκίδες, που συνέχιζε να αποδοκιμάζει Καρντόσο και παίκτες, μετά το σφύριγμα της λήξης.

ΑΕΚ (Μιγκέλ Καρντόσο): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Σβάρνας, Χουλτ, Κρίστιτσιτς (74′ Γαλανόπουλος), Σιμόες (83′ Αλμπάνης), Βέρντε (58′ Λιβάια), Ζεράλδες, Μάνταλος, Ολιβέιρα.

Ξάνθη (Κίκο Ραμίρεθ): Αμπάντ, Μπαξεβανίδης, Καρασαλίδης, Μαλεζάς (41′ Λισγάρας), Σόσα, Ντουρίτσκοβιτς (60′ Ντε Αμορίμ), Κοβάσεβιτς, Στάργκεον, Μπαριέντος (81′ Ντε Λούκας), Τέρκι, Ρενέλα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ