Στο επίκεντρο η Ισπανία στην ατζέντα του Ίβιτς για τον πάγκο

Στο επίκεντρο η Ισπανία στην ατζέντα του Ίβιτς για τον πάγκο

Στην Ισπανία έχουν στραμμένο το βλέμμα τους οι άνθρωποι της «Ένωσης» για την αντικατάσταση του Μιγκέλ Καρντόσο, μετά και το διαφαινόμενο «ναυάγιο» στην υπόθεση Πογέτ.

Το θέμα του Γκουστάβο Πογέτ ήταν το πρώτο που «έτρεξαν» οι άνθρωποι της ΑΕΚ, όταν πάρθηκε η απόφαση να προχωρήσουν στην αντικατάσταση του Μιγκέλ Καρντόσο. Ο Ουρουγουανός τεχνικός αποτελεί επιλογή του Δημήτρη Μελισσανίδη, με τον «Τίγρη» να εκτιμά πως τη δεδομένη στιγμή αποτελεί την ενδεδειγμένη λύση για τον κιτρινόμαυρο πάγκο.

Η υπόθεση του Πογέτ ήρθε στο προσκήνιο αμέσως μετά το ματς με την Ξάνθη, με τις δύο πλευρές να βρίσκονται από τότε σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας. Η ΑΕΚ είχε ξεκαθαρίσει εξαρχής στον Πογέτ πως μεταξύ άλλων επιθυμεί να κλείσει το ζήτημα του προπονητή άμεσα. Προκειμένου η ομάδα να μην χάσει χρόνο και να μπει στη νέα κατάσταση, το συντομότερο.

Το τελευταίο αποδείχθηκε στην πράξη περίπλοκο, μιας και οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν το όλο θέμα να έχει «κολλήσει». Ο λόγος που οι επαφές έχουν φτάσει στο αδιέξοδο φαίνεται πως σχετίζεται όχι τόσο με το οικονομικό σκέλος, όπου υπήρχε η αλήθεια είναι μια μικρή απόκλιση, αλλά με τη διάρκεια του συμβολαίου του Ουρουγουανού τεχνικού και τα πρόσωπα του επιτελείου του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Πογέτ ναι μεν έδειξε «ζεστός» στο ενδεχόμενο επιστροφής του στην ΑΕΚ, όμως από την άλλη ήταν αδιάλλακτος αναφορικά με τους όρους που θα συνέβαινε αυτό. Κάτι που έφερε ένα «πάγωμα» στις διαπραγματεύσεις, που οδηγούνται σε αδιέξοδο. Χωρίς, ωστόσο, να έχουν πάψει εντελώς.

Εκείνο που προκύπτει από το ρεπορτάζ είναι πως η υπόθεση Πογέτ χαμηλώνει για την ΑΕΚ. Η Ένωση κρατά την περίπτωση του Ουρουγουανού στο προσκήνιο, με τον οποίο θα υπάρξει κι άλλη επαφή. Όμως την ίδια στιγμή προχωρά και με τις εναλλακτικές που έχει για τον πάγκο της.

Ο Ίλια Ίβιτς είχε εξαρχής παρουσιάσει στην ηγεσία της ομάδας δύο βασικές επιλογές για τη θέση του προπονητή, για το ενδεχόμενο που οι επαφές με τον Πογέτ δεν οδηγούσαν σε συμφωνία. Οι εν λόγω λύσεις έρχονται πλέον στην πρώτη γραμμή, την ίδια στιγμή που ο τεχνικός διευθυντής του Δικεφάλου κρατά ανοικτές κεραίες και για άλλες περιπτώσεις τεχνικών, που θα καλύπτουν τα «θέλω» της ΑΕΚ.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τις άλλες υποθέσεις προπονητών που «δουλεύει» η ΑΕΚ. Φαίνεται πάντως πως η ισπανική αγορά είναι στο επίκεντρο των ερευνών του Δικεφάλου. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως μιλάμε και για Ισπανό προπονητή.

Με λίγα λόγια είναι πιθανό ο Ίβιτς να έχει εντοπίσει μια καλή περίπτωση ξένου προπονητή, με επιτυχημένη θητεία στην Ισπανία. Η εν λόγω αγορά φαίνεται να βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών του τεχνικού διευθυντή της ομάδας, την ίδια στιγμή όμως που στο «κάδρο» παραμένει και εκείνη της Σερβίας.

Ο Ίβιτς είναι λογικό να έχει πολλές διασυνδέσεις στην πατρίδα του, που διαθέτει άλλωστε και μεγάλη ιστορία όσον αφορά τους προπονητές. Γι’ αυτό και θεωρείται δεδομένο πως τα μάτια του τεχνικού διευθυντή της ΑΕΚ στρέφονται και στην πατρίδα του.

Η ΑΕΚ θέλει σε κάθε περίπτωση να κλείσει το θέμα του προπονητή άμεσα. Ώστε ο νέος τεχνικός της ομάδας να έχει το περιθώριο να δουλέψει με τους Κιτρινόμαυρους στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος και να… κερδίσει χρόνο. Προκειμένου με την επιστροφή στη δράση η Ένωση να έχει μπει στον δρόμο που θέλει ο νέος προπονητής και να προχωρήσει δυναμικά, για ένα καινούργιο ξεκίνημα στη σεζόν.

Προτάθηκαν οι Καπαρός, Νικόλα

Όπως είναι λογικό η ΑΕΚ δέχεται αυτές τις μέρες «βροχή» προτάσεων από προπονητές, με δύο εξ αυτών να είναι ο Χοακίν Καπαρός και ο Νταβίντε Νικόλα. Ο πρώτος δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς μετρά μεταξύ άλλων μια άκρως πετυχημένη θητεία στη Σεβίλλη.

Ο δεύτερος, δεν είναι άλλος από τον Ιταλό πρώην τεχνικό της Ουντινέζε, που αποχώρησε από την ομάδα τον περασμένο Νοέμβριο. Αμφότεροι πάντως δεν είναι σύμφωνα με πληροφορίες οι επιλογές που κοιτάζει να «τρέξει» η ΑΕΚ τη δεδομένη στιγμή, για τον πάγκο της ομάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ