ΠΑΟΚ – Πανιώνιος 2-1

ΠΑΟΚ – Πανιώνιος 2-1

Ο ΠΑΟΚ φλέρταρε έντονα με την γκέλα κόντρα στον Πανιώνο αλλά ο Σφιντέρσκι λύτρωσε την ομάδα του Φερέιρα χαρίζοντας τη νίκη με 2-1 κόντρα στους Νεοσμυρνιώτες.

Τα εύκολα δύσκολα έκανε στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ που για ακόμη ένα επίσημο ματς δέχθηκε γκολ και κινδύνεψε με απώλεια βαθμών από τον ακίνδυνο Πανιώνιο.

Οι πρωταθλητές είχαν τον έλεγχο στο παιχνίδι, δεν έκαναν όμως έυκολα ευκαιρίες και είδαν τον Πανιώνιο να πετυχαίνει γκολ με τον Τσιλούλη στην πρώτη του ευκαιρία στον αγώνα. Από ασίστ του Μπίσεσβαρ που πέρασε αλλαγή ο Σφιντέρσκι σκόραρε στο 74΄και γλίτωσε τον ΠΑΟΚ από νέους μπελάδες μετά τον αποκλεισμό από το Europa League.

Κυρίαρχος ο ΠΑΟΚ, ακίνδυνος ο Πανιώνιος

Ο ΠΑΟΚ μπήκε όπως ήταν αναμενόμενο δυνατά στο ματς και έψαξε το γρήγορο γκολ. Στο 4΄ ήρθε και η πρώτη καλή φάση για τους «ασπρόμαυρους» με τον Βαρέλα να κάνει την κεφαλιά και τον Κότνικ να διώχνει σε κόρνερ.

Στη δεύτερη καλή του στιγμή στο ματς, ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να βρει δίχτυα. Ο Μίσιτς έκανε την κάθετη για τον Άκπομ κι εκείνος με όμορφη κίνηση και σουτ νίκησε τον Κότνικ για το 1-0 στο 15΄. Στο 23’ οι πρωταθλητές άγγιξαν το δεύτερο γκολ αλλά Ζαμπά και Άκπομ δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον τερματοφύλακα των «κυανέρυθρων» που απέκρουσε τις προσπάθειες και των δύο.

Στο επόμενο διάστημα ο ΠΑΟΚ συνέχισε να ελέγχει το ματς χωρίς όμως να μπορεί να απειλήσει και στο 38΄ στάθηκε άτυχος με τον Βαρέλα να μην μπορεί να συνεχίσει και να παίρνει τη θέση του ο Ίνγκασον.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους δεν άλλαξε κάτι με τον ΠΑΟΚ να πηγαίνει δίκαια με το 1-0 στα αποδυτήρια σε ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς πολλές φάσεις πάντως και τον Πανιώνιο τελείως ακίνδυνο. Χαρακτηριστικό ότι η ομάδα της Νέας Σμύρνης τελείωσε το 45λεπτο με μηδέν τελικές.

Γκολ με την πρώτη φάση ο Πανιώνιος και λύτρωση με Σφιντέρσκι

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου το σκηνικό δεν άλλαξε και ιδιαίτερα με τον ΠΑΟΚ να παίζει στο μισό του Πανιώνιου ο οποίος αδυνατούσε να φανεί απειλητικός. Όλα αυτά όμως μέχρι το 57΄ όταν ο Πανιώνιος σκόραρε στην πρώτη του ευκαιρία στο ματς! Ο Τσιλούλης που μόλις δύο λεπτά πριν είχε περάσει στο ματς, νίκησε τον Πασχαλάκη που ως τότε δεν είχε ακουμπήσει την μπάλα, από ασίστ του Αραμπούλι και έφερε το ματς στα ίσια.

Αμέσως ο Φερέιρα έριξε τον Μπίσεσβαρ στο ματς για να μπορέσει να γίνει πιο απειλητική η ομάδα του όμως ο Πανιώνιος αμυνόταν πολύ καλά και δεν άφηνε χώρους στον ΠΑΟΚ. Κάτι που έγινε στο 74΄. Ο Μπίσεσβαρ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Σφιντέρσκι με τον Πολωνό να κάνει το 2-1 με γυριστό σουτ, στην πρώτη ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο. Στα επόμενα λεπτά δεν άλλαξε κάτι με τους γηπεδούχους να απειλούν με Πέλκα και Σφιντέρκι και τελικά να φτάνουν σε μια αγχωτική νίκη κάνοντας το δύο στα δύο στο πρωτάθλημα.

Το «κλειδί»: Η είσοδος του Μπίσεσβαρ στον αγωνιστικό χώρο μπορεί να μην άλλαξε άρδην την εικόνα του ΠΑΟΚ όμως ήταν καθοριστική ώστε να βρει τη λύση ο Δικέφαλος που έμοιαζε εγκλωβισμένος στο δεύτερο ημίχρονο.

Το 10άρι: Ο Σφιντέρσκι λύτρωσε τον ΠΑΟΚ και τον γλίτωσε από ένα αποτέλεσμα που θα ήταν εκτός προγράμματος και θα μεγάλωνε τον προβληματισμό στην ομάδα.

Στον πάγκο: Η μεσαία γραμμή του Πανιώνιου. Μπορεί να μην άφησε πολλούς χώρους στον ΠΑΟΚ για δημιουργία όμως δεν βοήθησε καθόλου ώστε να φανούν απειλητικοί στο αντίπαλο μισό οι φιλοξενούμενοι.

Γιατί κόουτς: Η επιλογή να μην ξεκινήσει ο Μπίσεσβαρ δεν δικαίωσε τον Φερέιρα με τον Ολλανδό να είναι αυτός που έδωσε την ασίστ στον Σφιντέρσκι για το 2-1.

Διαιτητής: Παπαπέτρου Αναστάσιος (Αθηνών) – Βοηθοί Απτόσογλου  Ιωάννης (Αθηνών), Φωτόπουλος Ανδρέας (Αθηνών), 4ος Φωτιάδης Φώτιος (Καστοριάς)

VAR: Φωτιάς (Πέλλας)

AVAR: Παπαδάκης (Ηρακλείου)

Γκολ: Άκπομ 15΄, Τσιλούλης 57΄, Σφιντέρσκι 74΄

 

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα):Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα (38 λ.τ. Ίνγκασον), Κρέσπο, Γιαννούλης, Εσίτι, Μίσιτς, Λημνιός (74’ Πέλκας), Ζαμπά (60’ Μπίσεσβαρ), Σφιντέρσκι, Ακπόμ
Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος):Κότνικ, Σαραμαντάς (86’ Μιλόγεβιτς), Σταυρόπουλος, Ευαγγέλου, Παπαγεωργίου, Καμαρά, Μαξίμοβιτς, Κόρμπος, Ρέντζας (86’ Λυμπεράκης), Άρτσε (56’ Τσιλούλης), Αραμπούλι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ