Λάρισα – Ολυμπιακός 0-1: Μεγάλο «διπλό» Ολυμπιακού στη Λάρισα

Λάρισα – Ολυμπιακός 0-1: Μεγάλο «διπλό» Ολυμπιακού στη Λάρισα

Ο κουρασμένος Ολυμπιακός σκόραρε 4 φορές στη Λάρισα, νίκησε με το ένα (πέναλτι του Βαλμπουενά) που μέτρησε και έκανε το 2 στα 2 στο πρωτάθλημα, σε μια έδρα-κλειδί. Οι Πειραιώτες έχασαν ευκαιρίες, έπαιξαν με τη φωτιά, κόντεψαν να δεχθούν γκολ στο τέλος, αλλά έφυγαν με ένα μεγάλο «διπλό»

Ο Ολυμπιακός πήγε στη Λάρισα με τη «βασική» του 11άδα, για να κάνει τη… δουλειά που έπρεπε πριν τη διακοπή. Για να κάνει το 2 στα 2 στο πρωτάθλημα και να συνεχίσει στον δρόμο της κατάκτησης του τίτλου. Οι Ερυθρόλευκοι σκόραραν τέσσερις φορές, αλλά πήραν το αποτέλεσμα που ήθελαν με γκολ του ακόμα μια φορά εξαιρετικού Ματιέ Βαλμπουενά, μετά από πέναλτι που σωστά υπέδειξαν οι διαιτητές VAR, γκρέμισμα του Ελ Αραμπί από τον Μπέρτο (0-1).

Οι Πειραιώτες μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά πήραν τον έλεγχο του αγώνα και μόλις στο 4ο λεπτό, ο Ελ Αραμπί έκλεψε την μπάλα,κινήθηκε ωραία στην περιοχή, ανατράπηκε, ο ρέφερι συμβουλεύτηκε το VAR και παρά τις διαμαρτυρίες των παικτών της ΑΕΛ, καταλόγισε την παράβαση, δείχνοντας την άσπρη βούλα. Ο Βαλμπουενά που ανέλαβε την εκτέλεση, δεν λάθεψε και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του (0-1) σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο.

Εν συνεχεία, οι φιλοξενούμενοι δεν συνέχισαν στο ίδιο τέμπο, περισσότερο φρόντιζαν να διατηρούν το προβάδισμά τους. Ωστόσο στο 14ο λεπτό ο σκόρερ του πρώτου τέρματος, σέντραρε υπέροχα από δεξιά, αλλά ο Κρίστινσον απέκρουσε την κοντινή κεφαλιά του Ελ Αραμπί. Αρκετά λεπτά αργότερα, στο 35’ ο Βαλμπουενά εκτέλεσε ένα κερδισμένο φάουλ, ο Μαροκινός πετάχτηκε και με νέα κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο βοηθός σήκωσε την σημαία του για οφσάιντ και ο διαιτητής Ευαγγέλου ακύρωσε το τέρμα.

Η δεξιά πτέρυγα της ομάδας του Πειραιά (με Ομάρ – Ποντένσε) ήταν ιδιαιτέρως κινητική, ο Ζοσέ Σα δεν ανησυχούσε καθόλου, ο Σισέ αντικατέστησε επάξια το κενό του Ρούμπεν Σεμέδο και στο 38’ είχαμε το… 0-2 (έστω για μερικάλεπτά). Ο Βαλμπουενά ήταν ο εκτελεστής ενός φάουλ από αριστερά και πάλι ο Ελ Αραμπί με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ευαγγέλου ειδοποιήθηκε από το VAR ότι ο Μαροκινός φορ ήταν εκτεθειμένος κι έτσι το 0-2 ακυρώθηκε σε μια εξαιρετικά δύσκολη φάση με το… πλεονέκτημα να πηγαίνει υπέρ των Βυσσινί.  Αυτό που φάνηκε από το ριπλέι είναι ότι ο Γκιγιέρμε, που δεν επηρέαζε τη φάση, ήταν φανερά εκτεθειμένος, αλλά ο νεοαποκτηθείς στράικερ της ομάδας του Πειραιά δεν ήταν φανερό αν βρίσκεται πιο μπροστά.

Στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, ο Νταουντά αστόχησε εξ επαφής με την εστία, στην πιο σημαντική φάση για τους Βυσσινί και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-1 και δύο ακόμα ακυρωθέντα γκολ για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.

Το 4-2-3-1 έγινε 4-3-3 με την είσοδο Καμαρά

Στην επανάληψη, οι Βυσσινί μπήκαν πιο δυνατά και έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης, χωρίς όμως κλασσικές ευκαιρίες. Ο Μεριά στο 55′ σκόραρε με κεφαλιά, αλλά καταλογίστηκε επιθετικό φάουλ σε βάρος του Γκιγιέρμε και η φάση διεκόπη. Ο Ολυμπιακός άρχισε να δείχνει σημάδια κόπωσης και ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε πιο νωρίς από ότι συνηθίζει αλλαγές.  Ο Καμαρά μπήκε στη θέση του «απόντα» Μασούρα και ο Κούτρης στη θέση του Τσιμίκα (που είχε δεχθεί κίτρινη κάρτα). Με το σύστημα να γίνεται 4-3-3. Η δημιουργία ήταν μικρή όμως και τα ατομικά λάθη ευτυχώς για τους Πειραιώτες δεν κόστισαν.

Ο Γρηγορίου «απάντησε» ρίχνοντας στον αγώνα τον επιθετικό Νούνιτς αντί του Μιλοσάβλιεβιτς. Ενώ η τελευταία αλλαγή του Ίβηρα ήταν με τον Ραντζέλοβιτς αντί του φανερά κουρασμένου Ποντένσε και ενώ το 0-1 έμοιαζε αδύνατο να αλλάξει, στην εκπνοή, στην ουσιαστικά μοναδική σημαντική στιγμή του δεύτερου μέρους, το δυνατό σουτ του Μπούστος, πέρασε μόλις άουτ και κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός κατάφερε να περάσει αλώβητος από μια επικίνδυνη έδρα κάνοντας το 2/2.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μόρας, Μιχαήλ, Μπράλιτς, Ζίβκοβιτς, Μπέρτος (79’ Καρανίκας), Μιλοσάβλιεβιτς (64’ Νούνιτς), Φατιόν, Σεσέροβιτς, Μπούστος, Νταουντά (81’ Φιλίποβιτς)

Ολυμπιακός (Πέντρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Μεριά, Τσιμίκας (65’ Κούτρης), Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Ποντένσε (82’ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά, Μασούρας (61’ Καμαρά), Ελ Αραμπί

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ