ΑΕΚ: Το επίτευγμα του Λιβάγια (pic)

ΑΕΚ: Το επίτευγμα του Λιβάγια (pic)

Με το γκολ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, ο Μάρκο Λιβάγια μπήκε στην 50αδα των σκόρερ της ΑΕΚ όλων των εποχών στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Μάρκο Λιβάγια έχει ξεκινήσει εξαιρετικά στην χρονιά καθώς παρά το κακό μπάσιμο της ΑΕΚ στη νέα σεζόν ο ίδιος βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση σκοράροντας διαρκώς. Σε κάποια ματς μάλιστα έχει έρθει από τον πάγκο (ελέω Καρντόσο) όπως σε αυτό με την Κραϊόβα στην Ρουμανία αλλά έχει αφήσει το στίγμα του.

Στο ματς της Κυριακής κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, ο Κροάτης θύμισε τον παίκτη της πρωταθληματικής σεζόν της Ένωσης που ανάγκασε τον Ζλάτκο Ντάλιτς να τον καλέσει και στην Εθνική ομάδα της χώρας του. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο έκανε τα πάντα, δημιουργώντας συνεχώς προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα με αποκορύφωμα το γκολ που πέτυχε κάνοντας το 2-1 για την ΑΕΚ.

Αυτό ήταν και το πρώτο του στο φετινό πρωτάθλημα αλλά τέταρτο συνολικά στην χρονιά αφού έχει πετύχει και άλλα τρία στο Europa League. Όσον αφορά στα του πρωταθλήματος όμως, έφτασε τα 16 γκολ συνολικά με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα και μπήκε στην 50άδα των σκόρερ του συλλόγου.

Για την ακρίβεια ισοβαθμεί στην 48η θέση με τους Στέλιο Σκευοφύλακα, Γιάννη Μουσούρη, Μάρτον Εστερχάζι, Ζόραν Σλίσκοβιτς, Παντελή Καφέ, Σέρχιο Αραούχο και Εζεκίελ Πόνσε, που επίσης έχουν από 16 γκολ και φυσικά είναι σίγουρο ότι θα ανέβει ακόμη περισσότερο στην σχετική λίστα. Σε μια λίστα που στην κορυφή της φυσικά φιγουράρει ο μεγάλος Μίμης Παπαϊωάννου με 233 γκολ και ακολουθούν οι σπουδαίοι Θωμάς Μαύρος και Κώστας Νεστορίδης με 174 και 140 γκολ αντίστοιχα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ