Άρης : H εξομολόγηση του Μανσίνι

Άρης : H εξομολόγηση του Μανσίνι

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός αναφέρεται στους στόχους του με τον Άρη σε συνέντευξη του στην εφημερίδα ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ!.

Στους στόχους και τις φιλοδοξίες του με την φανέλα του Άρη αναφέρθηκε ο Ντάνιελ Μανσίνι. Ο 23χρονος Αργεντινός μεσοεπιθετικός μίλησε για τη νέα σελίδα που ανοίγεται στη καριέρα του, ενώ ξεκαθάρισε και ποια είναι η αγαπημένη του θέση.

Αναλυτικά η συνέντευξη που έδωσε στην «ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ!»:

– Ο ΑΡΗΣ σε ήθελε αρκετό καιρό. Γιατί επέλεξες να έρθεις τώρα στο τέλος των μεταγραφών;

«Εγώ από την πρώτη στιγμή που έμαθα για το ενδιαφέρον ήθελα να έρθω, αλλά δεν ήμουν ελεύθερος και δεν εξαρτιόταν από μένα, αλλά από την Μπορντό με την οποία είχα συμβόλαιο. Για μένα, πάντως, ο ΑΡΗΣ ήταν πάντα πρώτη επιλογή, αφού έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι με θέλει».

– Τι ήταν αυτό που μέτρησε στην απόφασή του να έρθεις στον ΑΡΗ;

«Από τη μια το έντονο ενδιαφέρον και από την άλλη το γεγονός ότι πρόκειται για μια μεγάλη ομάδα, που έχει στόχο την ευρωπαϊκή έξοδο. Παράλληλα είδα ότι διαθέτει πολύ και φανατικό κοινό κάτι που μου αρέσει πολύ».

– Ο Τόνσο, με τον οποίο ήταν συμπαίκτης σου στην Νιούελς, τι σου είπε για τον ΑΡΗ;

«Με τον Τόνσο μίλησα από την πρώτη στιγμή που είχα την πρόταση και πήρα πολλές πληροφορίες για την ομάδα, τον τρόπο που παίζει, την πόλη και από αυτά που μου είπε κάμφθηκε και η παραμικρή αμφιβολία που μπορεί να είχα».

– Έρχεσαι να καλύψεις το κενό ενός πολύ σημαντικού παίκτη, του Ματέο Γκαρσία, με τον οποίο έχεις και πολλά κοινά στοιχεία, πέρα από την εθνικότητα. Σε φοβίζει η σύγκριση που μπορεί να υπάρξει;

«Χαίρομαι παρά πολύ για αυτά που έκανε ο Ματέο, το πόσο αγαπητός ήταν και για την μεταγραφή που έκανε, αλλά εγώ είμαι ο Μαντσίνι. Είμαι διαφορετικός ποδοσφαιριστής, έχω τα δικά μου χαρακτηριστικά και ήρθα εδώ με όνειρα και φιλοδοξίες για την καριέρα μου, αλλά και για να βοηθήσω την ομάδα μου. Επομένως δεν νιώθω καμία πίεση».

– Τι θα δούμε από τον Μαντσίνι στο γήπεδο. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά σου;

«Πρώτα από όλα θα δείτε ένα παίκτη που θα δίνει το 100% στο γήπεδο, μου αρέσει πολύ να παίζω με την μπάλα και να βοηθάω την ομάδα μου να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Μέσα στο γήπεδο είμαι πολύ ανταγωνιστικός».

– Αγωνίζεσαι σε όλο το πλάτος της επίθεσης. Ποια είναι, όμως, η θέση που μπορεί να βγάλει καλύτερα τα χαρακτηριστικά σου και σου ταιριάζει περισσότερο;

«Έχω αγωνιστεί στις ομάδες μου σε όλες τις θέσεις μεσοεπιθετικά, αλλά εκεί που νιώθω πιο άνετα και μπορώ να αποδώσω καλύτερα είναι στον άξονα. Στην Οσέρ, βέβαια, πέρυσι έπαιξα και στις πλευρές, αλλά μου αρέσει να συγκλίνω προς τα μέσα και να βοηθάω επιθετικά την ομάδα».

– Με εσένα, με τον Τόνσο με τον Μαρτίνες θα… χορεύουμε τανγκό φέτος στο «Κλεάνθης Βικελίδης»;

«Ναι γιατί όχι και… κούμπια επίσης. Πέρα από την πλάκα, αυτό που θέλω είναι να κάνουμε πράγματα με την ομάδα και να πετύχουμε τους στόχους μας».

– Ο Σάββας Παντελίδης λέει ότι αυτό που θέλει από τους μεσοεπιθετικούς είναι να προσφέρουν και στο σκοράρισμα για να καλυφθούν τα δέκα γκολ του Ματέο Γκαρσία. Μπορεί να συνεισφέρεις στο κομμάτι αυτό;

«Σε όσες ομάδες έχω αγωνιστεί έχω πετύχει γκολ και αυτό θα προσπαθήσω να κάνω και με τον ΑΡΗ. Θα το δούμε, όμως, με τον προπονητή και τι ακριβώς θέλει από μένα».

– Πόσο χρόνο πιστεύεις ότι θα χρειαστείς για να προσαρμοστείς και αν είσαι έτοιμος να πέσεις κατευθείαν στα… βαθιά;

«Η μπάλα είναι πάντα η ίδια και στρογγυλή και το μόνο που αλλάζει είναι η φιλοσοφία και οι συνθήκες σε κάθε χώρα. Εγώ αισθάνομαι έτοιμος να βοηθήσω αν και έχω ελάχιστες προπονήσεις με την ομάδα».

– Πήγες νεαρός στην Μπορντό. Σε δάνεισε δύο σερί χρονιές και γενικά δεν κατάφερες να βρεις χρόνο εκεί. Σου έχει μείνει κάποιο παράπονο, κάποιο απωθημένο;

«Πήγα στην αρχή δανεικός για να προσαρμοστώ στο ευρωπαϊκό στυλ παιχνιδιού. Σίγουρα μου έχει μείνει μια πίκρα για το ότι δεν μου έδωσαν την ευκαιρία, αλλά –κυρίως- γιατί δεν μου έδειξαν την εμπιστοσύνη να αποδείξω όσα έδειξα στις άλλες ομάδες που αγωνίστηκα».

– Στον ΑΡΗ, πάντως, υπέγραψες για τρία χρόνια κάτι που δείχνει μια προοπτική. Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι μέσα σε αυτό το διάστημα;

«Δεν θέλω να θέσω μακροπρόθεσμους στόχους. Αυτό που θέλω αρχικά είναι να ξεκινήσω να παίζω, να εγκλιματιστώ, να δούμε πως θα πάει η πρώτη σεζόν και βλέπουμε…»

– Τι ξέρεις για το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Δεν έχω πλήρη εικόνα είναι η αλήθεια. Απ’ όσα έχω δει, όμως, πιστεύω ότι μου ταιριάζει και θα με βοηθήσει να βγάλω τα χαρακτηριστικά που έχω με την μπάλα στα πόδια».

– Βλέπω ότι έχεις… χτυπήσεις πολλά τατουάζ. Έχει κάποιο από αυτά συναισθηματική αξία;

«Υπάρχουν κάποια που τα έκανα γιατί μου άρεσαν και κάποια που αφορούν την οικογένειά μου και συμβολίζουν κάποιες δυσκολίες που περάσαμε».

– Ήταν δύσκολο για σένα να αφήσει τόσο μικρός την οικογένειά σου και να πας στην Ευρώπη;

«Δεν ήταν τόσο δύσκολο γιατί είχα ήδη φύγει από 11 χρόνων από την Κόρδοβα για να ενταχθώ στις Ακαδημίες, που διατηρεί η Μπορντό στην Αργεντινή. Με έχει βοηθήσει πολύ το γεγονός ότι ήταν μαζί μου τα περισσότερα χρόνια η κοπέλα μου, με την οποία ήμαστε μαζί και πολύ δεμένοι».

– Σε εξιτάρει η ιδέα ότι θα παίξεις σε ένα γήπεδο που θα σου θυμίζει πολύ την Αργεντινή;

«Ανυπομονώ και μου αρέσει πολύ να νιώθω τον κόσμο δίπλα μου και ελπίζω να πανηγυρίσω πολλά γκολ μαζί τους».

– Πως σου φαίνεται η πόλη με μια πρώτη ματιά;

«Είχα ήδη κάνει την ερευνά μου και από το λίγο που έχω δει είναι μια πανέμορφη πόλη, που πιστεύω ότι θα αρέσει πολύ και στην κοπέλα μου».

– Στο γήπεδο μας είπες ότι είσαι πολύ ανταγωνιστικός. Έξω από αυτό πως είναι ο Μαντσίνι;

«Ήσυχος, οικογενειάρχης, φιλότιμος, αλλά και ανοικτός με τον κόσμο, που ήδη με σταματάει όταν με αναγνωρίζει στο δρόμο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ