Και αυτοί σε ποιον θα απολογηθούν…

Και αυτοί σε ποιον θα απολογηθούν…

Βλέπε, άκου, σώπα. Η ΕΠΟ άλλωστε σίγουρα… ξέρει καλύτερα.

Μάλιστα: Στο σκαμνί της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Κώστας Καραπαπάς και ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας. Ο λόγος; «Δημόσιες δυσμενείς κρίσεις και δυσφήμηση ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων». Η νέα μηχανή του κιμά που μόλις μπήκε στην πρίζα. Και αυτή δεν χρειάζεται κόλλα Α4,  προειδοποιώντας τους περαστικούς μη τυχόν και την αποσυνδέσουν. Για αυτή υπάρχει προεργασία ένα ολόκληρο καλοκαίρι. Στην περίοδο που ο Βαγγέλης Γραμμένος και η παρέα του θέλησαν να κάνουν προνόμιο το… αλάθητο του Πάπα.

Με δύο λόγια; Τέλος στα λόγια. Σε όσα τολμούν να λένε σε περιβάλλον Super League 1, οι παράγοντες των ομάδων για την Ομοσπονδία. Αυτός ήταν ο καημός της. Να βγουν από το «σημάδι». Για αυτό όλο το καλοκαίρι πάσχιζαν προκειμένου να αλλάξει ο μισός «πειθαρχικός κώδικας». Για να μην μπορεί κανείς να μιλήσει, για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πέρα φυσικά από εκείνη.

Άραγε όμως ποιος ποδοσφαιρικός εισαγγελέας υπάρχει όταν η Ομοσπονδία κάνει… πολιτική; Όταν στοχοποιεί με επίσημες ανακοινώσεις. Και βέβαια όταν «κόβει και ράβει» όπως η ίδια επιθυμεί τα γεγονότα; Αυτή μάλλον είναι μια ενδιαφέρουσα άσκηση για τον Υφυπουργό Αυγενάκη. Γιατί κανείς δεν επιθυμεί ένα «τοξικό περιβάλλον» γύρω από το ποδόσφαιρο. Αρκεί να υπάρχουν ίσα μέτρα και σταθμά. Για όλους.

Εξέδωσε για παράδειγμα την Τρίτη το απόγευμα μια ανακοίνωση, την οποία βάφτισε απολογισμό για τα πρώτα δείγματα γραφής του VAR. Σε αυτή λοιπόν αποφάσισε να διαλέξει μια σειρά από «φάσεις» των δύο πρώτων αγωνιστικών του πρωταθλήματος και να εξηγήσει την συνδρομή της τεχνολογίας. Ανάμεσα τους, η περίφημη φάση του Μπαράλες στο Καραϊσκάκη στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης.

Λέει λοιπόν η ΕΠΟ στην ανακοίνωση της για αυτή τη φάση που προκάλεσε «έρευνα» έπειτα από δημοσιεύματα στα ΜΜΕ: «Ο διαιτητής δεν καταλογίζει πιθανή παράβαση πέναλτι (τράβηγμα) μη έχοντας εικόνα για το συμβάν (missed incident). Ο VAR αφού επιβεβαίωσε ότι ο διαιτητής δεν είχε εικόνα, συνέστησε επανέλεγχο. Λόγω τεχνικού προβλήματος το διαφωτιστικό ριπλέι που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της μετάδοσης δεν ήταν στη διάθεση του VAR ώστε να αποσταλεί στον διαιτητή και ο τελευταίος, αφού επανεξέτασε τα διαθέσιμα ριπλέι, παρέμεινε στην αρχική του απόφαση, καθώς από αυτά δεν προέκυπτε ξεκάθαρο και προφανές λάθος».

Δηλαδή ούτε λίγο, ούτε πολύ η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε «τεχνικό λάθος» που οδήγησε τον διαιτητή σε μια λανθασμένη απόφαση υπέρ του Ολυμπιακού! Και ποια δικαιοδοσία έχει η ΕΠΟ σε θέματα διαιτησίας για να προβεί σε μια τέτοια ανακοίνωση; Καμία. Αλλά αυτό είναι το λιγότερο.

Δεν στοχοποιούνται οι Ερυθρόλευκοι με αυτή την «ανακοίνωση»; Δεν δίνονται τροφή στα… θηρία των ΜΜΕ ως ευνοημένοι; Η ανακοίνωση αυτή δεν είναι μια «δημόσια δυσμενή κρίση» που δυσφημεί; Ποια είναι η διαφορά της σε σχέση με την δήλωση του Κώστα Καραπαπά για το VAR; Για λάθος μιλά η ΕΠΟ, για λάθη και ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού. Ο καθένας με τον τρόπο του.

Και γιατί η ΕΠΟ στην ανακοίνωση της, δεν χώρεσε μέσα στις «φάσεις» του VAR και την περίφημη της Τούμπας, όπου έκρινε το αποτέλεσμα της αναμέτρησης ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Πανιώνιο; Από τη στιγμή που «κρίνει» τους διαιτητές γιατί δεν μας εξήγησε πως το VAR εξετάζοντας τη φάση στο γκολ του Σφιντέρσκι, δεν «εντόπισε» το επιθετικό φάουλ του Άκπομ στον Ευαγγέλου το οποίο ουσιαστικά θα έπρεπε και να ακυρώσει το γκολ; Ποιο τεχνικό λάθος, έφερε αυτή την «κακή συνεργασία» ανάμεσα στους διαιτητές;

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πανιώνιος, γιατί δεν συγκίνησε κανέναν;  «Ελπίζαμε και εμείς, όπως και πολλοί άλλοι, ότι η έλευση του VAR στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της πατρίδας μας, θα έδινε τέλος στις όποιες αδικίες κατά καιρούς συνέβαιναν στο ελληνικό πρωτάθλημα» λένε σε αυτή οι Νεοσμυρνιώτες. «Μετά το τέλος των δύο πρώτων αγωνιστικών όμως, τείνουμε να πιστέψουμε ότι και πάλι τίποτα δεν θα αλλάξει, καθώς βλέπουμε μια επιλεκτική χρήση του νέου συστήματος από τους διαιτητές και τους υπεύθυνους του VAR την οποία δεν κατανοούμε και δεν μπορούμε να αποδεχτούμε» προσθέτουν.

«Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ φαίνεται πως οι υπεύθυνοι του VAR δεν ενημέρωσαν ως όφειλαν (βάσει του κανονισμού) τον διαιτητή για πιθανότητα δικού του λάθους, με αποτέλεσμα αυτός να μην μπορεί να μεταβεί στο ειδικό μόνιτορ για να επανεξετάσει την επίμαχη φάση και να διαμορφώσει ολοκληρωμένη άποψη. Πιστεύουμε ότι αν αυτό γίνονταν τότε και η απόφασή του θα ήταν εντελώς διαφορετική» καταγγέλλουν.

Η ΕΠΟ όμως καμία… ευαισθησία.

Και την Κυριακή; Να σου και ο Φούσεκ σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση. Από πού και ως που ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας της FIFA, να κρίνει διαιτητές και μάλιστα στη δημόσια τηλεόραση; Δεν μας είπε κάτι για τον κεκλεισμένων τελικό κυπέλλου του Μάη με τους 1000 «καμικάζι» και το ξύλο στα επίσημα, ενώ την ίδια στιγμή έφερε το τρίπτυχο «βία, χειραγωγημένα, επικοινωνία» στο προσκήνιο. Και τι κάνει η ΕΠΟ για αυτά κύριε Φούσεκ;

Μπορεί ο Φούσεκ λοιπόν να λέει ότι θέλει. Μπορεί η ΕΠΟ να επιβάλλει την «ατζέντα» όπως η ίδια θέλει. Μπορεί η ίδια να «στοχοποιεί» αλλά απαγορεύεται οι παράγοντες να μιλούν. Ενδιαφέρουσα προσέγγιση. Κάτι σε βλέπε, άκου, σώπα!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ