Γιατί χάλασε η μεταγραφή του Κωστή στον Ολυμπιακό

Γιατί χάλασε η μεταγραφή του Κωστή στον Ολυμπιακό

Ολο το παρασκήνιο των επαφών του Ολυμπιακού με τη Νέα Σαλαμίνα για τον 19χρονο μέσο – Για ποιο λόγο ναυάγησε η μετακίνηση του νεαρού άσου στους Πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει από τα ελληνικά δεδομένα και βαδίζει πάνω σε ευρωπαϊκά πρότυπα, δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στο σκάουτινγκ και την ανεύρεση ταλέντων, που έχουν την δυνατότητα να «λάμψουν» και να φτάσουν στο κορυφαίο επίπεδο.

Τα τελευταία χρόνια έχουν έρθει πολλοί ποδοσφαιριστές στο μεγάλο λιμάνι, οι οποίοι αποκτήθηκαν μετά από πολύμηνο σκάουτινγκ. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα των Παπέ Αμπού Σισέ και Μαντί Καμαρά, οι οποίοι ήρθαν στον Ολυμπιακό ως ακατέργαστα διαμάντια και κατάφεραν με σκληρή δουλειά να κερδίσουν μια θέση στη βασική 11άδα και να εκτοξεύσουν στα ύψη τις μετοχές τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Οι περιπτώσεις των δύο Αφρικανών, αλλά και αυτές των Λαζάρ Ραντζέλοβιτς και Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς, δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο κινούνται οι Ερυθρόλευκοι, οι οποίοι δεν κοιτάζουν μόνο το παρόν, αλλά και το μέλλον. Σε αυτό το πλαίσιο οι Πειραιώτες είχαν ξεχωρίσει και την περίπτωση του 19χρονου Κύπριου ποδοσφαιριστή, Ιωάννη Κωστή, ο οποίος αγωνίζεται στη Νέα Σαλαμίνα και έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία.

Ο Ολυμπιακός έβαλαν στο μικροσκόπιο τον νεαρό άσο, ο οποίος θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του κυπριακού ποδοσφαίρου και είχαν αποφασίσει να κινηθούν για την απόκτησή του. Οι Πειραιώτες είχαν κάνει επίσημη πρόταση στην Νέα Σαλαμίνα και οι δύο ομάδες βρισκόντουσαν σε προχωρημένες επαφές, όπως επιβεβαίωσε σχετικά και ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Σαλαμίνας, Δημήτρης Λάζος.

Ολα έδειχναν ότι σύντομα θα υπάρξει οριστική συμφωνία και ο Ολυμπιακός θα πάρει τον παίκτη από την κυπριακή ομάδα. Το βράδυ της Τρίτης, ωστόσο, το Δ.Σ της Νέας Σαλαμίνας απέρριψε την πρόταση των Πειραιωτών, με τον παράγοντα της ομάδας να τονίζει ότι ο νεαρός ποδοσφαιριστής θα παραμείνει στην ομάδα τουλάχιστον μέχρι το 2022. «Σε συνεδρία που είχε απόψε το Δ.Σ της Νέας Σαλαμίνας εξέτασε την τελική πρόταση του Ολυμπιακού Πειραιώς για τον Ιωάννη Κωστή και αποφάσισε να την απορρίψει και ως εκ τούτου ο ποδοσφαιριστής θα συνεχίζει να αγωνίζεται στην Νέα Σαλαμίνα τουλάχιστον μέχρι τον Μάιο του 2022», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λάζος.

Τι συνέβη και από τη ένα άκρο βρεθήκαμε στο άλλο; Σύμφωνα με πληροφορίες του «10», η μεταγραφή «ναυάγησε» με υπαιτιότητα των παραγόντων της κυπριακής ομάδας. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού μάλιστα ήταν έντονα ενοχλημένοι με την αλλαγή στάσης που επέδειξαν οι άνθρωποι της Νέας Σαλαμίνας, που είχαν αναλάβει τις διαπραγματεύσεις για τη μεταγραφή του Κωστή στους Ερυθρόλευκους. Τις επαφές από όσα μπορέσαμε να μάθουμε είχε εξουσιοδοτηθεί να κάνει ένας από τους αντιπροέδρους της ομάδας.

Οι προσωπικές φιλοδοξίες οδήγησαν τις συζητήσεις των δύο συλλόγων σε αδιέξοδο, με τον εκπρόσωπο της κυπριακής ομάδας να τονίζει ότι ο Κωστή θα παραμείνει στη Νέα Σαλαμίνα, παρότι ο παίκτης τα είχε βρει με τον Ολυμπιακό. Ο νεαρός ήθελε πολύ να αγωνιστεί στους Πειραιώτες, αλλά τελικά οι άνθρωποι της Νέας Σαλαμίνας είχαν διαφορετική άποψη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ