Η παράξενη εβδομάδα του Δημήτρη Κουρμπέλη

Η παράξενη εβδομάδα του Δημήτρη Κουρμπέλη

Από το περασμένο Σάββατο και την ήττα από τον ΟΦΗ μέχρι σήμερα και την γνωστοποίηση της ποινής του, ο Δημήτρης Κουρμπέλης βρίσκεται στο επίκεντρο για λόγους που δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση.

Άσχημη εβδομάδα για τον Δημήτρη Κουρμπέλη. Ίσως η πιο άσχημη της καριέρας του.Ένα διάστημα μέσα στο οποίο το όνομα του συζητήθηκε και συζητιέται για λόγους που σίγουρα δεν θα ήθελε ο ίδιος.

Δύο στιγμές, δύο λάθη. Που αποτελούν την κορυφή του… παγόβουνου. Της κακής αγωνιστικής του κατάστασης το τελευταίο διάστημα. Ενός ντεφορμαρίσματος που κρατάει καιρό.

Ας τα πάρουμε από την αρχή όμως.

Σάββατο 31 Αυγούστου. Ο Παναθηναϊκός γίνεται έρμαιο στις ορέξεις του ΟΦΗ και γνωρίζει βαριά εντός έδρας ήττα με 3-1. Στις καθυστερήσεις του αγώνα και ενώ τα πάντα είχαν κριθεί, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού κάνει ένα «χαζό» και συνάμα αχρείαστο μαρκάρισμα στον Κοροβέση, με αποτέλεσμα να αποβληθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου. Η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Φιλανδία για τα προκριματικά του Euro 2020. Ο 25χρονος χαφ είναι αυτός που κάνει το πέναλτι πάνω στον Καμάρα, ο Πούκι ανέλαβε την εκτέλεση και νικώντας τον Μπάρκα έκανε το 1-0 των γηπεδούχων. Φυσικά και δεν μπορεί κάποιος να ρίξει την ευθύνη της ήττας πάνω στον Κουρμπέλη, θέλοντας και μη όμως η συγκεκριμένη φάση γίνεται αντικείμενο συζήτησης.

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου. Το όνομα του έρχεται ξανά στο προσκήνιο. Αυτή τη φορά αιτία είναι η ποινή που του επιβλήθηκε για την αποβολή του στο ματς με τον ΟΦΗ. Παρά την αρχική αίσθηση όλων πως ο αρχηγός των «πρασίνων» θα απουσιάσει από τα τα 2 ερχόμενα παιχνίδια της Superleague, αυτά δηλαδή με Άρη (εκτός) και Ολυμπιακό (εντός), εν τέλει τιμωρείται με ποινή μίας αγωνιστικής και θα αγωνιστεί κανονικά κόντρα στους «ερυθρόλευκους» στο ΟΑΚΑ.

Αυτά είναι τα 3 σημεία που συνθέτουν μία περίεργη και σαφώς δύσκολη για τον ίδιο εβδομάδα.

Και ίσως τα πράγματα να ήταν αλλιώς εάν μιλούσαμε για κάποιον άλλο ποδοσφαιριστή. Μιλάμε όμως για τον Δημήτρη Κουρμπέλη. Το νούμερο «1» του Παναθηναϊκού. Το πρόσωπο «κλειδί» στον άξονα του Γιώργου Δώνη. Τον ηγέτη για τους νεότερους παίκτες του «Τριφυλλιού». Αυτόν που φοράει το περιβραχιόνιο μιας ομάδας με όνομα βαρύ σαν Ιστορία.

Όλα τα παραπάνω δεν του χαρίστηκαν. Τα κέρδισε ο ίδιος. Για αυτούς τους λόγους όμως οι απαιτήσεις προς το πρόσωπο του είναι μεγαλύτερες από οποιονδήποτε άλλον ποδοσφαιριστή των «πρασίνων».

Από αυτόν περιμένεις το καθαρό μυαλό μέσα στον πανικό. Από αυτόν περιμένεις στα δύσκολα να κουβαλήσει την ομάδα. Περιμένεις δευτερόλεπτα πριν την ενέργεια του που οδήγησε στην αποβολή το Σάββατο, να γαλουχήσει τα συναισθήματα και να κοιτάξει στο μέλλον. Ένα μέλλον αρκετά δύσκολο και απαιτητικό για τον Παναθηναϊκό.

Συν τις άλλοις άλλωστε, αποτελεί το μοναδικό καθαρό «6άρι» των «πρασίνων», μια κατάσταση προϊόν του κακού σχεδιασμού που έγινε στον συγκεκριμένο τομέα.

Και όσο για το ματς της Εθνικής; Πλήρωσε και εκεί την -αρκετά μεγάλη για τα δεδομένα του- περίοδο ντεροφορμαρίσματος που περνάει. Και δεν ήταν μόνο η κακή του συνολικά εμφάνιση. Ήταν κυρίως το ότι απέβη μοιραίος για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε. Παράβαση η οποία ήταν το… κερασάκι στην τούρτα μιας ούτως ή άλλως τραγικής Εθνικής.

Το ζητούμενο για τον Δημήτρη Κουρμπέλη πλέον δεν είναι άλλο από το να αφήσει πίσω του αυτή την «μαύρη» εβδομάδα. Μια εβδομάδα που όλα πήγαν στραβά. Να βγει από το αγωνιστικό τέλμα στο οποίο βρίσκεται και να επανέλθει στα στάνταρ που έχει συνηθίσει τον κόσμο της ομάδας. Αυτά που τον μετέτρεψαν σε ηγέτη των «πρασίνων» και τον έκαναν βασικό κομμάτι της Εθνικής.

Να γίνει αυτός που θα σημάνει την αντεπίθεση του Παναθηναϊκού, στην δύσκολη συνέχεια που ακολουθεί..

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ