Ολυμπιακός: Το μαγικό βουνό ενός Θρύλου

Ολυμπιακός: Το μαγικό βουνό ενός Θρύλου

Το καλεντάρι του Ολυμπιακού δημιουργεί ανάγκες που καλύπτει μόνο ο μεγάλος κύκλος του rotation.

Όχι, δεν πρόκειται για το… μαγικό βουνό, του Τόμας Μαν. Δεδομένα όμως αποτελεί ένα στοίχημα «ανάβασης» από εκείνα που θα έχουν τη σημασία τους στην εξέλιξη της σεζόν για τον Ολυμπιακό. Για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, που καλό θα είναι να πάρει όσες ανάσες μπορεί τώρα καθώς όσα την περιμένουν από την επόμενη εβδομάδα δεν τα λες ακριβώς και εύκολα.

Οι Πειραιώτες ως γνωστόν αποτελούν τους μοναδικούς εκπροσώπους του ελληνικού ποδοσφαίρου στα κύπελλα Ευρώπης. Καλό για εκείνους, καλό για εμάς που θα δούμε ξανά τα αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ πάνω από τον Φαληρικό ουρανό. Στην πραγματικότητα όμως, το γεγονός ότι αγωνίζονται μόνο εκείνοι στα κύπελλα Ευρώπης κάνει τον «εσωτερικό ανταγωνισμό» με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τα συνηθισμένα. Ενώ λοιπόν ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, οι δύο ομάδες που θεωρητικά έχουν τους ίδιους στόχους εγχώρια, θα έχουν την άνεση του ένα ματς την εβδομάδα; Ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς θα σχηματίζει… τρίλιζες στο καλεντάρι του. Τρία ματς σε επτά νύχτες. Και θα συμβεί ουκ ολίγες φορές ως τα μέσα του Δεκέμβρη εκεί που ολοκληρώνεται δηλαδή η φάση των ομίλων στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Το πράγμα όμως είναι ακόμη πιο δύσκολο από ότι φαίνεται με μια πρώτη ματιά. Και για την ακρίβεια, είναι για τον Ολυμπιακό δύσκολο από την ημέρα κλήρωσης του πρωταθλήματος. Διότι έτσι όπως σχηματίσθηκε από τον Ιούλη και όλας το πρόγραμμα του; Έχει ουσιαστικά πάντα μετά από κάθε ευρωπαϊκό του παιχνίδι, ένα μεγάλο ματς πρωταθλήματος να τον περιμένει. Ναι, κλήρωση που δεν θα την κατάφερναν ούτε οι αντίπαλοι του. Και να σκεφτεί κανείς ότι το Τσάμπιονς Λιγκ γίνεται τουλάχιστον Τρίτη-Τετάρτη. Αν ήταν Γιουρόπα Λιγκ και βραδιές Πέμπτης στο αεροπλάνο της επιστροφής για την Ελλάδα; Προφανώς θα ήταν ακόμη πιο μπερδεμένο.

Να τα βάλουμε όμως σε μια σειρά. Και πρωτίστως στα ματς που έχουν οι Ερυθρόλευκοι στον ορίζοντα τους, ως την επόμενη διακοπή. Εκείνη του Οκτώβρη. Στην πραγματικότητα πρέπει να ετοιμάζονται για δύο πολύ δύσκολες εβδομάδες. Διότι στο διάστημα 14-21 Σεπτέμβρη θα βρουν απέναντι τους τον Βόλο (14/9, Σούπερ Λιγκ 1) και την Τότεναμ (18/9, Τσάμπιονς Λιγκ) στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Και αμέσως μετά πηγαίνουν ΟΑΚΑ (21/9) για το ντέρμπι αιωνίων με τον Παναθηναϊκό. Και στο διάστημα 28/9-5/10 το καλεντάρι τους «λέει»: Λαμία (28/9. Σούπερ Λιγκ) στο Φάληρο, Ερυθρός Αστέρας (1/10, Τσάμπιονς Λιγκ) στο Βελιγράδι και Άρης (5/10, Σούπερ Λιγκ 1) στο «Βικελίδης».

Στο πρώτο «τρίγωνο» τα καλά νέα είναι πως δεν υπάρχει μετακίνηση. Στο δεύτερο όμως οι Πειραιώτες ίσα που θα γυρίσουν από την Σερβία, για να φύγουν απευθείας για τη Θεσσαλονίκη. Και έτσι θα πάει σε κάθε εβδομάδα κάτω από τα αστέρια. Μετά από κάθε ευρωπαϊκό ματς μια πολύ δύσκολη αποστολή στην Σούπερ Λιγκ 1. Μετά την Τότεναμ ο Παναθηναϊκός. Μετά τον Ερυθρό Αστέρα ο Άρης. Μετά την Μπάγερν Μονάχου εκτός, η ΑΕΚ. Και στον δεύτερο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ; Μετά το δεύτερο ματς με τη Μπάγερν, ο Ατρόμητος. Μετά το δεύτερο ματς με την Τότεναμ στην Αγγλία, ο ΠΑΟΚ. Και μετά το τελευταίο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα, απευθείας ταξίδι στην Τρίπολη.

Πως αντιμετωπίζεται αυτή η κατάσταση; Προφανώς με μπόλικη εμπιστοσύνη στον μεγάλο κύκλο του rotation. Στην σημασία του να προκύψει αληθινό πλεονέκτημα από το βάθος ενός ρόστερ, στην ευρωπαϊκή εκδοχή του οποίου δεν χώρεσαν ποδοσφαιριστές όπως ο Χιλάλ Σουντανί και ο Λεονάρντο Κούτρης. Δεν υπάρχει άλλος… δρόμος επ αυτού. Ο Ολυμπιακός πρέπει να εμπιστευθεί το υλικό του. Και να αναζητήσει λύσεις από ολόκληρο το φάσμα του. Έχει μπροστά και ως το τέλος της σεζόν περισσότερα από πενήντα ματς με βάση τη λογική. Ο ανήφορος λοιπόν, θέλει και το δικαίωμα στις επιπλέον επιλογές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ