Και πρώτος και «μάγκας» ο Ατρόμητος!

Και πρώτος και «μάγκας» ο Ατρόμητος!

Ότι λόγια και να χρησιμοποιήσει κάποιος για την ομάδα – όνειρο που έχει «χτίσει» στο Περιστέρι ο Νταμίρ Κάναντι, μάλλον αδυνατούν ν’ αποδώσουν την πραγματικότητα. Το καμάρι του Περιστερίου έκανε το μεγάλο «μπαμ» και στο (άδειο λόγω τιμωρίας) ΟΑΚΑ, επικρατώντας της ΑΕΚ με 1-0 (το γκολ ο Ντάουντα στο 55’) και η βαθμολογία τα λέει […]

Ότι λόγια και να χρησιμοποιήσει κάποιος για την ομάδα – όνειρο που έχει «χτίσει» στο Περιστέρι ο Νταμίρ Κάναντι, μάλλον αδυνατούν ν’ αποδώσουν την πραγματικότητα. Το καμάρι του Περιστερίου έκανε το μεγάλο «μπαμ» και στο (άδειο λόγω τιμωρίας) ΟΑΚΑ, επικρατώντας της ΑΕΚ με 1-0 (το γκολ ο Ντάουντα στο 55’) και η βαθμολογία τα λέει όλα. Πρώτος (με τη μαγκιά και την αξία του) ο Ατρόμητος με 16 πόντους και ακολουθούν ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακός σε μια ξέφρενη κούρσα των φιλοξενούμενων.

Η ικανότητα που έχει αναπτύξει ο Ατρόμητος στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού αποτέλεσε, όπως ήταν αναμενόμενο, βασικό συστατικό της αγωνιστικής φιλοσοφίας της ομάδας του Κάναντι και στο ΟΑΚΑ.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η ομάδα του Περιστερίου δεν έχει δεχθεί γκολ στα έξι τελευταία ματς του πρωταθλήματος και για όλα υπάρχει εξήγηση. Καλή ανασταλτική λειτουργία και εντυπωσιακός Γιαννιώτης στα γκολπόστ.

Το πλάνο Κάναντι πήρε άριστα

Το κύριο ζητούμενο για τους Περιστεριώτες ήταν η εξουδετέρωση των παικτών που μπορούν να κάνουν τη διαφορά για τη ΑΕΚ, όπως για παράδειγμα ο Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος και ο ΛΙβάγια. Με βάση λοιπόν την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, ο Αυστριακός τεχνικός των φιλοξενούμενων είχε πετύχει απόλυτα το στόχο του.

Η «Ένωση» βρήκε μόνο δυο καλές στιγμές στα πρώτα 45 λεπτά (αμφότερες με πρωταγωνιστή τον Μάνταλο) αλλά ο Γιαννιώτης ήταν σ’ ετοιμότητα στη φάση του πέμπτου λεπτού. Ο τρόπος με τον οποίο οι φιλοξενούμενοι «μπλόκαραν» το δημιουργικό παιχνίδι της «Ένωσης» ήταν υποδειγματικός, καθώς η διπλή ζώνη άμυνας πίσω απ’ τη μεσαία γραμμή και το πρέσινγκ απέδωσαν «καρπούς».

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να βρει «απαντήσεις» σε ότι είχε να κάνει με την κυκλοφορία της μπάλας κι αυτό ήταν κάτι που έβγαλε εκτός ρυθμού (αλλά κι εκτός αρχικού πλάνου) τους «κιτρινόμαυρους».

Βέβαια θα πρέπει να σταθεί κάποιος και σε μια παράμετρο που δεν πρέπει να περνά απαρατήρητη κι αυτή δεν είναι άλλη απ’ την κούραση που υπήρχε για πολλούς παίκτες της ΑΕΚ απ’ το ματς στο Μιλάνο.

Ίσως αυτός να ήταν και ο λόγος που οι γηπεδούχοι επέλεξαν αρκετές σέντρες για ν’ απειλήσουν την εστία του Ατρόμητου, αλλά Ρισβάνης και Χατζηισαΐας είχαν τις σωστές τοποθετήσεις στις περισσότερες περιπτώσεις.

Ματς «ροντέο» και γκολάρα Ντάουντα

Ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καλύτερος και σ’ αυτό φυσικά έπαιξε σημαντικό ρόλο το πολύ ωραίο γκολ που πέτυχε ο Ατρόμητος. Ο Μάνταλος είχε την ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στην ΑΕΚ αλλά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι (46’) και τελικά η ομάδα που πανηγύρισε ήταν ο Ατρόμητος.

Σε μια από τις κόντρες των φιλοξενούμενων ο Βασιλακάκης έκανε τη σέντρα και ο Ντάουντα με ωραίο σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ανέστη, κάνοντας το 0-1 στο 55’.  Ήταν αυτό που έψαχναν οι Περιστεριώτες και το βρήκαν με ωραία κόντρα επίθεση και εξαιρετικό τελείωμα της φάσης.

Οι κινήσεις απ’ τον πάγκο

Οι δύο προπονητές Χιμένεθ και Κάναντι έκαναν σημαντικές παρεμβάσεις στις ομάδες τους, με τον Ισπανό να κάνει την αρχή στο 46’. Ο κόουτς της «Ένωσης» πέρασε στο ματς τον Μπακασέτα αντί του Λάζαρου στο 46’ και είκοσι λεπτά αργότερα έγιναν οι μαζεμένες αλλαγές.

Ο Κάναντι άλλαξε και τη διάταξη της ομάδας του, επιλέγοντας σχήμα με τρεις στόπερ, σε μια προσπάθεια ν’ αντιμετωπίσει την πίεση της ΑΕΚ.

Νο 1 ο Γιαννιώτης!

Οι «κιτρινόμαυροι» ανέβασαν ρυθμούς και έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης. Υπήρξαν στιγμές (ειδικά στο φινάλε) που η ΑΕΚ έφτασε κοντά στο γκολ αλλά ο Γιαννιώτης ήταν και πάλι εξαιρετικός. Ο νεαρός πορτιέρε έδειξε πως ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος κι έκανε ξανά μια τεράστια εμφάνιση.

Πρόκειται αναμφίβολα για έναν εκ των μεγάλων σταρ του πρωταθλήματος και όλοι παρακολουθούν με τεράστιο ενδιαφέρον την εξέλιξη του Γιαννιώτη. Ο νεαρός γκολκίπερ είπε «όχι» σε όλες τις προσπάθειες των «κιτρινόμαυρων» και δεν έχασε την αυτοσυγκέντρωση του, ούτε όταν η ΑΕΚ πίεσε στο τέλος με σέντρες και σουτ.

Η επιλογή του Κάναντι να παίξει με τρεις κεντρικούς αμυντικούς δικαιώθηκε και ο Ατρόμητος έμεινε «όρθιος» στο ΟΑΚΑ, πετυχαίνοντας μια τεράστια νίκη κόντρα στους «κιτρινόμαυρους».  Η ομάδα του Περιστερίου γράφει ιστορία κι απολαμβάνει τη θέα απ΄ την κορυφή…

Το «κλειδί» Ο τρόπος με τον οποίο παρέταξε την ομάδα του ο Κάναντι ήταν αριστουργηματικός. Ο προπονητής του Ατρόμητου είχε «διαβάσει» πολύ καλά την ΑΕΚ και φρόντισε να «βραχυκυκλώσει» την «Ένωση», ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.

10άρι Πολλοί παίκτες του Ατρόμητου άγγιξαν την τέλεια εμφάνιση, αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, Ανδρέας Γιαννιώτης ήταν απολαυστικός. Ήταν μία ακόμα μεγάλη εμφάνιση απ’ τον νεαρό γκολκίπερ.

Στον πάγκο: Ο Αραούχο δεν μπόρεσε ν’ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ματς και δε βοήθησε την ομάδα του. Ο Χιμένεθ περίμενε περισσότερα πράγματα απ’ τον Αργεντίνο.

Γιατί κόουτς; Η επιλογή του Μανόλο Χιμένεθ να βάλει στο ματς τον Πατίτο, προκάλεσε απορίες. Ο Ισπανός «θυμήθηκε» τον Πατίτο αλλά η επιλογή του δε δικαιώθηκε.

Διαιτητής: Με μια λέξη, ρεσιτάλ. Σωστές οι αποφάσεις του Διαμαντόπουλου, ο οποίος ήταν πολύ κοντά στις φάσεις.

ΑΕΚ 0 – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος

Βοηθοί: Καρατζίκας, Φωτόπουλος

Γκολ:55’ Ντάουντα

Κάρτες: 41’ Λιβάγια, 45’ Μπακάκης, 55’ Λαμπρόπουλος / 24’ Μπουσούλατζιτς, 29’ Κυβρακίδης, 45΄Ντάουντα

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος (65’ Γκάλο), Τσόσιτς, Λόπεζ, Γαλανόπουλος, Σιμόες, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος (46’ Μπακασέτας), Λιβάγια, Αραούχο (71’ Πατίτο).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Χατζηϊσαΐας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Μπουσούλατζιτς (86’ Ζησόπουλος), Βασιλακάκης, Ούμπιδες (66’Κυριακίδης), Ουάρντα, Ντιγκινί, Ντάουντα (65’Καρασαλίδης).

 

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Live ΑΕΚ – Ατρόμητος (0-1)

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ