Η προανάκριση «δείχνει» οπαδούς του ΠΑΟΚ, καταγγελίες Χοχλάκη και βίντεο με φωτιά στην Τούμπα (vids)

Η προανάκριση «δείχνει» οπαδούς του ΠΑΟΚ, καταγγελίες Χοχλάκη και βίντεο με φωτιά στην Τούμπα (vids)

Ξετυλίγεται το κουβάρι της πρωτοφανούς επίθεσης χούλιγκαν σε ανήλικους ποδοσφαιριστές της σχολής του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη. Χοχλάκης: «Εκαψαν τα ρούχα μας στην Τούμπα».

Η προανακριτική διαδικασία συνεχίζεται για να βρεθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι περίπου 100 χούλιγκαν που παραβίασαν τον… μισό ποινικό κώδικα, με την πρωτοφανή επίθεση που έκαναν στα παιδιά της σχολής του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια φιλικού αγώνα με το Πολυδένδρι. Ενας αγώνας που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις των ΤΕΦΑΑ στη Θέρμη.

Οι πρώτες πληροφορίες από την προανάκριση κάνουν ξεκάθαρα λόγο για οπαδούς του ΠΑΟΚ. Εξάλλου, τόσο τα θύματα της επίθεσης (σ.σ. παιδιά, υπεύθυνος σχολής και γονείς) υποστηρίζουν ότι αρκετά από τα εγκληματικά στοιχεία που τους επιτέθηκαν έφεραν διακριτικά του ΠΑΟΚ, ενώ το ίδιο σημειώνεται και από αυτόπτες μάρτυρες. Ενώ προκύπτει και από τα συνθήματα υπέρ του Δικεφάλου και εναντίον του Ολυμπιακού, που έγραψαν στους τοίχους του γηπέδου της Θέρμης.

Η πληροφορία πως έχει γίνει μία ταυτοποίηση οπαδού δεν επιβεβαιώνεται από αστυνομικές πηγές, ωστόσο εκείνο που προκύπτει είναι πως υπάρχει πλούσιο υλικό από τις κάμερες τις περιοχής και όχι μόνο, από τις οποίες αναμένεται να προκύψουν… λαγοί. Και αυτό διότι πέρα από την ταυτοποίηση ορισμένων εκ των δραστών, που θεωρείται θέμα χρόνου, καταγράφεται και η πορεία της μηχανοκίνητης ομάδας δράσης των χούλιγκαν.

Μάλιστα, η Αστυνομία εξετάζει και υλικό που δημοσιοποίησαν οργανωμένοι του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Με ένα βίντεο που δείχνει τους οπαδούς του Δικεφάλου να έχουν βάλει φωτιά στη Θύρα 4 της Τούμπας, στη… γιορτή που είχε στηθεί από τους οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ στο γήπεδο του Δικεφάλου, να λύνει ακόμη περισσότερο τα χέρια των αρχών.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει στα social media από σκληροπυρηνικές ομάδες οπαδών του Δικεφάλου δείχνει ότι η φωτιά που προαναφέραμε δεν έχει μπει σε κάποιον χώρο έξω από το γήπεδο, αλλά μέσα στη Θύρα 4, μέσα στην εξέδρα, ενώ φαίνεται ξεκάθαρα και ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου και γενικώς το πλάνο είναι εξαιρετικά διαφωτιστικό. Με το ίδιο βίντεο να συνοδεύεται από το μήνυμα «-6 ρε κουφάλες». Κάτι που εικάζεται ότι αποτελεί μια μομφή, ένα είδος ειρωνείας προς τις αρχές του ποδοσφαίρου, για να τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ με αφαίρεση βαθμών για την πράξη που έκαναν.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι επικεφαλής της σχολής του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη, Γιώργος Χοχλάκης, στις δηλώσεις που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό «ONE CHANNEL», σημείωσε μεταξύ άλλων ότι οι οπαδοί που επιτέθηκαν στον ίδιο και τους ποδοσφαιριστές του, έκλεψαν το αθλητικό υλικό και τα ρούχα των παικτών και τα πήγαν στην Τούμπα για να τα κάψουν. Με τη φωτιά που φαίνεται στο παραπάνω βίντεο να εικάζεται πως ουσιαστικά επιβεβαιώνει την υπόθεση. Μάλιστα, το εντυπωσιακό είναι ότι, όπως ενημέρωσαν μαζικά τα ΜΜΕ που πρόσκεινται στον ΠΑΟΚ, για τη συγκεκριμένη φωτιά πήγε και η πυροσβεστική στην Τούμπα, αλλά οι οπαδοί τους… καθησύχασαν και τους έδιωξαν, λέγοντας πως επρόκειτο για… μπάρμπεκιου!

Το εντυπωσιακό στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι ότι ο επίσημος ΠΑΟΚ δεν έχει πάρει καμία θέση. Ο Γιώργος Σαββίδης, απάντησε με το γνωστό του τρόπο στον Κώστα Καραπαπά, που τον κάλεσε να πάρει θέση, αλλά επί της ουσίας η επίσημη ΠΑΕ δεν έχει πάρει θέση, ούτε έχει καταδικάσει τα επεισόδια. Ασχέτως εάν, τελικά, αποδειχθεί ότι επρόκειτο για οπαδούς του Δικεφάλου ή… άλλης ομάδας. Της Σλάβια Σόφιας ή της Ραντνίτσκι Νις, ας πούμε.

Η υπόθεση είναι πάρα πολύ σοβαρή, καθώς για πρώτη φορά στα χρονικά, ανήλικα παιδιά γίνονται θύματα άκρατης, τυφλής οπαδικής βίας, της χειρότερης μορφής. Είναι μια υπόθεση που ήδη κάνει τον γύρω του κόσμου και διαβάλλει τη χώρα σε διεθνές επίπεδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ