Ολυμπιακός : Περιμένοντας τον Μάξι Λοβέρα (vids)

Ολυμπιακός : Περιμένοντας τον Μάξι Λοβέρα (vids)

Οι δηλώσεις του Μαρτίνς για τον Λοβέρα και το ταλέντο του κολακεύουν, οι συστάσεις από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού το ίδιο και άπαντες περιμένουν με ανυπομονησία του ντεμπούτο του...

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει σε ρυθμούς πρωταθλήματος κι εν συνεχεία ομίλων Champions League, μετά τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες. Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει να ανέβει ένα πρόγραμμα-βουνό μέχρι το επόμενο break, ενώ θέλει να βάλει από την αρχή τις βάσεις για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρόκριση από τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι ερυθρόλευκοι αρχής γενομένης από το Σάββατο θα μπουν σε μία περίοδο με συνεχή παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη και είναι έτοιμοι να μπουν στην «εξίσωση» και τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα του Μαξιμιλιάνο Λοβέρα, Γιασίν Μπενζιά και Μπρούνο Γκασπάρ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός σκοπεύει να ανοίξει το rotation του αρχής γενομένης από το ματς με τον Βόλο, με τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό να είναι εκείνος που άπαντες στις τάξεις των Πειραιωτών θέλουν να δουν με τα ερυθρόλευκα. Οι κολακευτικές δηλώσεις του Μαρτίνς για τον Λοβέρα «έφτιαξαν» τον κόσμο για το τι πρόκειται να δει από έναν παίκτη που μέχρι πριν μερικές βδομάδες ήταν άγνωστος στο ελληνικό κοινό.

«Ο Λοβέρα είναι ένα μεγάλο ταλέντο που ποντάρουμε πάνω του. Θα επενδύσουμε πάνω του και πιστεύουμε πως θα μείνει πολλά χρόνια στην ομάδα», ανέφερε ο Πορτογάλος προπονητής, ενώ το γεγονός ότι στη Ροζάριο η πώληση του Λοβέρα στον Ολυμπιακό άνοιξε τον ασκό του Αιόλου τα λέει όλα.

Ο τεχνικός Ντιέγκο Κόκα, είναι τόσο εκνευρισμένος, που οι περισσότεροι εκτιμούν πως στο τέλος θα κάνει πράξη την απειλή του και θα τα «βροντήξει». Οι περισσότεροι γνώριζαν τους Μπενζιά και Γκασπάρ λίγο ή πολύ, αφού και οι δύο έχουν παραστάσεις στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός είναι άγνωστος και είναι ελάχιστοι αυτοί που τον έχουν παρακολουθήσει.

Οι μεταγραφές θέλουν υπομονή και δη εκείνες που είναι από τη Λατινική Αμερική. Πολλά παραδείγματα από την Αργεντινή όπως ο Σολδάνο αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, όμως οι πρώτες ενδείξεις για τον Λοβέρα λένε άλλα. Οι πρώτες του προπονήσεις με τα ερυθρόλευκα κάνουν λόγο για έναν «βιρτουόζο» με ταλέντο που βρίσκεται σπάνια. Δεν είναι τυχαίο ότι Νάπολι, Ζενίτ και πολλές άλλες παρακολουθούσαν συνέχεια την εξέλιξη του.

Ο Ολυμπιακός κινήθηκε γρήγορα και κυρίως δίχως να τον καταλάβει κανείς. Έδωσε 3.5 εκατ ευρώ προκειμένου να αποκτήσει το 80% των δικαιωμάτων του. Όταν άρχισε να συζητιέται η συγκεκριμένη υπόθεση; Ο μικρός έφτιαχνε ήδη τη βαλίτσα του για την Ελλάδα. Το ενδιαφέρον από την Μπόκα ήταν έντονο μέχρι και την τελευταία στιγμή, αλλά ο «μικρός» είχε ήδη αποφασίσει να κάνει το μεγάλο βήμα.

Το «μαργαριτάρι» της Ροζάριο που έκανε ντεμπούτο στην πρώτη κατηγορία της Αργεντινής σε ηλικία μόλις 17 ετών, που έχει ήδη συμμετοχές στην U-20 αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του. Και που όταν βάζει τη μπάλα στα πόδια του… συμβαίνουν απίθανα πράγματα. Γεννημένος στις 9 Μαρτίου του 1999, ο Λοβέρα μετακόμισε στο Σάντα Φε τον χειμώνα του 2014. Η ανέλιξη του ήταν θεαματική.

Ο τεχνικός Εντουάρντο Κουντέτ, τον εμπιστεύεται γρήγορα και ο μικρός από το 2016 βρίσκεται σε περιβάλλον Superleague. Όλα συμβαίνουν γρήγορα. Οι συμμετοχές του φτάνουν στις 59, μετά το πρωτάθλημα έρχεται το Copa Sudamericana και το Copa Libertadores. Το εθνόσημο. Όπως αποδείχτηκε και η μεταγραφή.

Ο Λοβέρα δεν θα αργήσει να κάνει το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ίσως γίνει αυτό και απέναντι στον Βόλο. Πάντως στην Αργεντινή θεωρούνταν ένα αψεγάδιαστο ταλέντο. καταπληκτική τεχνική κατάρτιση, μικρό μπόι, χαμηλό κέντρο βάρους, μεγάλη ταχύτητα. Μπορεί να σταθεί άνετα σαν δεύτερος φορ, έχει όμως την άνεση να βγει και στα άκρα και να αγωνιστεί σαν winger. Θυμίζει κάπως τον Ποντένσε, αλλά μιλάμε για έναν παίκτη που δεν έχει ταβάνι. Και θα βρίσκεται στη Super League. Και όχι μόνο, αφού ο Μαρτίνς τον επέλεξε και για τα ματς του Champions League. Τόσο πολύ τον πιστεύει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ