Αυτός είναι ο Φαούστο που παίρνει ο Παναθηναϊκός (vid)

Αυτός είναι ο Φαούστο που παίρνει ο Παναθηναϊκός (vid)

H τελευταία μεταγραφή του Παναθηναϊκού είναι στη θέση που οι «πράσινοι» πονάνε περισσότερο από κάθε άλλη. Ο Φαούστο Τιένζα Νούνιες θα γίνει παίκτης του Παναθηναϊκού -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- και είναι ένα κλασικό «6αρι». Έστω και αργά, ο Νίκος Νταμπίζας βρήκε τον παρτενέρ του Κουρμπέλη.

Ήταν η θέση που… φώναζε από μακριά ότι χρειάζεται ενίσχυση. Από τα φιλικά κιόλας κι ας πήγαινε καλά εκεί ο Παναθηναϊκός. Με το ξεκίνημα των επίσημων υποχρεώσεων όμως, η ανάγκη απόκτησης αμυντικού χαφ, έγινε ακόμα εντονότερη για την ομάδα του Γιώργου Δώνη με τον Δημήτρη Κουρμπέλη να μοιάζει απελπιστικά μόνος στη μεσαία γραμμή του «τριφυλλιού».

Αυτό το κενό έρχεται να κλείσει απ’ ότι φαίνεται ένα «προϊόν» των ακαδημιών της Βαλένθια, ο Φάουστο Τιένζα Νούνιες. Ο 29χρονος χαφ έμεινε ελεύθερος το καλοκαίρι από την Εξτρεμαδούρα και ο Νίκος Νταμπίζας κατέληξε στην περίπτωσή του ύστερα από το άκυρο του μεγάλου στόχου, Τζακ Ρόντγουελ αλλά και από άλλες περιπτώσεις που για τον ένα ή άλλο λόγο δεν προχώρησαν (βλέπε Ανίτα).

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ο Φαούστο δεν είναι παίκτης που μπορεί να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό. Και μόνο ότι δεν θα έρθει με το… ζόρι όπως θα το έκανε ο Ρόντγουελ αν το ‘παιρνε επιτέλους απόφαση να πει το πολυπόθητο «ναι» αλλά και οι εμπειρίες του από το πολύ δυνατό πρωτάθλημα της Segunda, είναι στα θετικά. Ποιος όμως είναι ο Ισπανός χαφ και τι μπορεί να προσφέρει στην ομάδα;

Ο Φαούστο είναι ένα καθαρό «6αρι» με καλή πρώτη πάσα, βλέπει γήπεδο και είναι μάστερ στο να κλέβει την μπάλα και να αναχαιτίζει τις αντίπαλες επιθέσεις. Είναι σχετικά ψηλός (1.83), πιστός στα αμυντικά του καθήκοντα και μοιάζει ιδανικός για να πλαισιώσει τον Κουρμπέλη ή ακόμη και να παίξει μόνος του ως αμυντικό χαφ. Το στυλ του ταιριάζει τόσο στο 4-2-3-1 όσο και στο 4-3-3.

Με λίγα λόγια πρόκειται για έναν ορισμό του τίμιου παίκτη, που τα λεφτά του θα τα βγάλει, αν όλα πάνε καλά. Δεν μπορεί να περιμένει κανείς να δει τον… Μπουσκέτς αλλά αυτό για το οποίο θα αποκτηθεί, θα το δώσει.

Όσο για την καριέρα του, όπως αναφέρθηκε έχει ξεκινήσει από τις υποδομές της Βαλένθια όπου και εντάχθηκε στα 14 του χρόνια και το μεγαλύτερο μέρος της ποδοσφαιρικής του ζωής το έχει περάσει στην δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας με ομάδες όπως η Οσασούνα η Καντίθ και η Εξτρεμαδούρα που ήταν και η τελευταία του ομάδα. Ο Παναθηναϊκός μοιάζει γι’ αυτόν η ευκαιρία να κάνει το παραπάνω βήμα στην καριέρα του, αυτό που δεν έκανε μέχρι τώρα και το γήπεδο θα δείξει αν μπορεί να τα καταφέρει.

(Στην αρχή του βίντεο σκοράρει με τη φανέλα της Εξτρεμαδούρα)

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ