Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 2-3

Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 2-3

Το έγκλημα στο 3ο λεπτό με το ακυρωθέν γκολ του Ατρόμητου. Τα ολέθρια λάθη του πορτιέρο Θεοδωράκη στα τέρματα του ΠΑΟΚ. Το αδιανόητο καρμπόν που επέτρεψε δύο φορές το ίδιο γκολ σε τέσσερα λεπτά. Κι ο Βέλλιος να προσπαθεί μόνος του να κρατήσει τους Περιστεριώτες όρθιους (2-3).

Περισσότερα εγκλήματα, κακούς χειρισμούς της τεχνολογίας και αδικαιολόγητα ατομικά λάθη μετρήσαμε στο Περιστέρι, στο παιχνίδι του Ατρόμητου με τον ΠΑΟΚ για την 3η αγωνιστική της Superleague (2-3). Οι γηπεδούχοι έδειξαν αποφασισμένοι να… κρατήσει ο ΠΑΟΚ το θετικό αποτέλεσμα στο παιχνίδι, ο ρέφερι συμβουλευόταν το VAR κατά το δοκούν, ο βοηθός ήταν αδιάβαστος (sic), ο πορτιέρο Θεοδωράκης αρνητικός πρωταγωνιστής και η άμυνα για σεμινάριο: πως να κάνετε το ίδιο σφάλμα σε 4 λεπτά.

Πιο αναλυτικά, μόνο στο πρώτο 45λεπτο, όπου οι Ασπρόμαυροι πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 2-1, είχαμε: Στο 3′ ακυρωθέν γκολ για τον Ατρόμητο (δόθηκε επιθετικό φάουλ του Καχίλα πάνω στον Εσίτι – χωρίς έλεγχο του VAR). Στο 16′ γκολ του Άκπομ, ο οποίος προ κενής εστίας, έκανε το 1-0 για τον ΠΑΟΚ, σε μια οριακή φάση που δεν είναι ξεκάθαρο αν υπάρχει παράβαση (δεν βοήθησαν τα ριπλέι της δημόσιας τηλεόρασης).

Στο 22′ γκολ του Μάτος με «κεραυνό» από τα 25 μέτρα, με τον κίπερ των γηπεδούχων να κάνει κάκιστη εκτίμηση της φάσης. Στο 45+1′ γκολ του Βέλλιου, που μείωσε σε 1-2 για τον Ατρόμητο, με τον βοηθό να σηκώνει (λανθασμένα) τη σημαία του (ενώ υπάρχει πλέον ξεκάθαρη εντολή, να περιμένει όσο γίνεται περισσότερο) και μέσω VAR το γκολ να κατακυρώνεται τελικά ορθώς (1-2).

Όσο για το δεύτερο μισό της αναμέτρησης; Ένας εξαιρετικός Βέλλιος έφερε το παιχνίδι στα ίσα (2-2) στο 53ο λεπτό, ένας Ατρόμητος που έδειξε αρχικά να έχει πνοή πέταξε στα… σκουπίδια την εικόνα του, καθώς επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να σκοράρουν δύο φορές σε διάστημα τεσσάρων λεπτών με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Στο 88′ ο Βαρέλα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κοντινή κεφαλιά, πραγματικά ανενόχλητος, μετά από εκτέλεση φάουλ του Μίσιτς από τα αριστερά. Το γκολ που ακυρώθηκε (ορθώς) από το VAR για οφσάιντ και εν συνεχεία στο 92ο λεπτό, ήταν η σειρά του Κρέσπο, με… κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ του Μίσιτς από τα αριστερά, να σκοράρει για το τελικό 3-2 του Δικέφαλου του Βορρά που νίκησε, επειδή (μάλλον) δεν υπήρχε άλλη επιλογή!

ΤΟ ΜΑΤΣ

Οι γηπεδούχοι μόλις στο 3′ βρήκαν δίχτυα με τον Γούτα, με τον διαιτητή να δίνει επιθετικό φάουλ στον Καχίλα. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ακπόμ έπιασε ωραία κεφαλιά και ο Θεοδωράκης ήταν… σε ετοιμότητα, φωνάζοντας παρών. Όχι όμως και στο  17′, όταν μετά από εντυπωσιακή ενέργεια του Πέλκα και το γύρισμά του, η μπάλα κόντραρε σε Ρισβάνη και Θεοδωράκη και στρώθηκε στον Ακπόμ που με κεφαλιά έκανε το 0-1.

Στο 22′ ο Μάτος έπιασε τρομερό σουτ, ο Θεοδωράκης δεν αντέδρασε σωστά και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 0-2. Έκτοτε οι φάσεις άξιες αναφοράς ήταν ελάχιστες, μέχρι τις καθυστερήσεις, όπου ο Μάντσον πέρασε στον Μανούσο, ο βοηθός Καλύβας υπέδειξε λανθασμένα οφσάιντ, ο επιθετικός του Ατρόμητου συνέχισε κι έκανε την σέντρα για το κεφάλι του Βέλλιου ο οποίος μείωσε σε 1-2.  Το γκολ κατακυρώθηκε από τον Τζοβάρα που συμβουλεύτηκε, ως όφειλε το VAR και διόρθωσε το λάθος του βοηθού του.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Ατρόμητο να ανεβάζει στροφές και το ματς να αποκτά παλμό. Στο 49′ ο Πέλκας από το ύψος του πέναλτι (μόνος του) σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία στέλνοντας την μπάλα άουτ. Στο 51′ ο Ρισβάνης έπιασε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, με την μπάλα να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 52′ ο Μανούσος έφυγε στην κόντρα, μπήκε στην περιοχή, έκανε και το σουτ, αλλά δεν τελείωσε όπως ήθελε την φάση και στο 53′ ο Ρόσα έβγαλε υπέροχα στον Βέλλιο, εκείνος τσίμπησε την μπάλα με «ποδιά» στον Κρέσπο και με προβολή αυτοθυσίας νίκησε τον Πασχαλάκη ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Οι Περιστεριώτες είχαν ευκαιρία να κάνουν και το 3-2 στο 56′, αλλά ο Χαρίσης δεν πρόλαβε την μπάλα μετά το σουτ του Ρόσα και τα υπόλοιπα λεπτά έμοιαζαν με διαδικαστικά. Όμως όχι… Στο 88′ ο Μίσιτς εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Βαρέλα πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος στην καρδιά της περιοχής κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τον Καλύβα να μην σηκώνει τη σημαία του!

Το VAR ακύρωσε (ορθώς) το τέρμα του στόπερ του ΠΑΟΚ, όμως το ματς δεν είχε τελειώσει. Στο 92′ ο Μίσιτς εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Κρέσπο αυτή τη φορά (αμαρκάριστος) πήρε την κεφαλιά από κανονική θέση κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-3 που χάρισε στον ΠΑΟΚ την τρίτη του νίκη στο πρωτάθλημα, σε ισάριθμα παιχνίδια.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Γιάννης Αναστασίου): Θεοδωράκης, Νάτσος, Ρισβάνης, Γούτας, Κατράνης, Μάντσον, Χαρίσης (89′ Ουγκράι), Καχίλα (75′ Μπαένα), Μανούσος (80′ Ενσικουλού), Ρόσα, Βέλλιος

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Εσίτι (60′ Ελ Καντουρί), Μίσιτς, Λημνιός, Μπίσεσβαρ (60′ Ζαμπά), Πέλκας (79′ Σβιντέρσκι), Ακπόμ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ