Πανιώνιος – ΑΕΛ 1-0

Πανιώνιος – ΑΕΛ 1-0

Στο ντεμπούτο του Νίκι Παπαβασιλείου στον «κυανέρυθρο» πάγκο, ο Πανιώνιος επικράτησε εντός έδρας της Λάρισας με 1-0 χάρη με γκολ του Νόβιτσα Μαξίμοβιτς και πέτυχε την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Με το ένστικτο της επιβίωσης να χτυπάει δυνατά και τον Μαξίμοβιτς να αποδεικνύεται λίρα 100 στη μοναδική ουσιαστικά καλή στιγμή της ομάδας του στην αναμέτρηση, ο Πανιώνιος επικράτησε με 1-0 της ΑΕΛ στη Νέα Σμύρνη και έκανε σεφτές στις νίκες. Και γράφουμε το ένστικτο της επιβίωσης, καθώς μπορεί να ήταν μόλις η 3η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, αλλά οι Κυανέρυθροι έχουν ξεκινήσει το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς και η εικόνα τους στα πρώτα παιχνίδια της φετινής σεζόν ήταν απογοητευτική.

Οι γηπεδούχοι, πάντως, παρά τη νίκη που πέτυχαν απέναντι στους Θεσσαλούς, δεν έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης. Ο Νίκι Παπαβασιλείου, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στον πάγκο του Πανιωνίου, προβληματίστηκε έντονα με την εικόνα της ομάδας του, αλλά στο τέλος αυτό που μετράει είναι το τρίποντο της νίκης. Ένα τρίποντο που ρίχνει στο μισό την ποινή που είχε επιβληθεί στην ομάδα της Νέας Σμύρνης και της δίνει τη δυνατότητα να δει τη συνέχεια του πρωταθλήματος με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ΑΕΛ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες, καθώς στο 78’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ζίβκοβιτς. Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου, πάντως, ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και προσπάθησε ακόμα και με δέκα παίκτες να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά τα χάλασε στην τελική προσπάθεια. Ετσι το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος, με τον Πανιώνιο να έχει πλέον -3 και την Λάρισα 1 βαθμό.

Η εικόνα του αγώνα:

Η ΑΕΛ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και στο 5’ δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα με τον Αμρ Ουάρντα. Ο Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με τη βυσσινί φανέλα, έπιασε ένα συρτό σουτ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς έφυγε λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κότνικ.

Στο πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης η Λάρισα κυριάρχησε, είχε την κατοχή της μπάλας και στο 27’ απείλησε ξανά την εστία των γηπεδούχων, αυτή τη φορά με τον Φατιόν. Ο Ουάρντα έκανε εξαιρετική ενέργεια από δεξιά, ταλαιπώρησε τον Σαραμαντά, άνοιξε ωραία στον Φατιόν, αυτός σούταρε, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον Κότνικ. Ο Πανιώνιος είχε υποχρεωθεί σε ρόλο κομπάρσου, με την Λάρισα, όμως, να είναι αναποτελεσματική στην τελική προσπάθεια. Ετσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με το σκορ κολλημένο στο 0-0.

«Από μηχανής Θεός» ο Μαξίμοβιτς

Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, με την μπάλα να παίζεται κυρίως στη μεσαία γραμμή. Ο ρυθμός ήταν χαμηλός και ο κόσμος που βρισκόταν στις κερκίδες έτοιμος να… κοιμηθεί. Όλα αυτά μέχρι το 56’, όταν ο Πανιώνιος από το πουθενά κατάφερε να πετύχει το γκολ της λύτρωσης. Ο Μαξίμοβιτς συνεργάστηκε άψογα με τον Καμαρά, ελίχθηκε μέσα στην άμυνα της ΑΕΛ και εκτέλεσε τον Κρίστινσον για το 1-0. Ο άσος του Πανιωνίου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με δυνατό σουτ και έδωσε το σύνθημα για έξαλλους πανηγυρισμούς στον πάγκο, αλλά και τους φίλους του Πανιωνίου.

Με 10, αλλά με ευκαιρίες η Λάρισα

Στο 61’ η ΑΕΛ έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση, αλλά ο Κότνικ είπε «όχι» και κράτησε ανέπαφη την εστία του. Οι φιλοξενούμενοι εκτέλεσαν το φάουλ που είχαν κερδίσει, ο Μπράλιτς άφησε για τον Μπούστος, αυτός έκανε την κεφαλιά, αλλά ο πορτιέρο του Πανιωνίου έδιωξε.  Στο 78’ η ΑΕΛ έμεινε με δέκα παίκτες, με τον διαιτητή Παπαδόπουλο να δείχνει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ζίβκοβιτς. Παρά το γεγονός ότι έμεινε με 10 παίκτες, η θεσσαλική ομάδα προσπάθησε για την ισοφάριση και μάλιστα είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες.

Η πρώτη στο 84’ και η δεύτερη στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Στο 84’ ο Μπράλιτς έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από τα δοκάρια του Κότνικ, ενώ στις καθυστερήσεις ο Κότνικ μπλόκαρε την κεφαλιά του Μιλοσάβλιεβιτς. Ο Πανιώνιος μετά κόπων και βασάνων κατάφερε να πάρει τη νίκη και πλέον επικεντρώνεται στο επόμενο παιχνίδι, με την Λαμία στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας για την 4η στροφή.

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος (Νίκι Παπαβασιλείου): Κότνικ, Ρέντζας, Ευαγγέλου, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Μαξίμοβιτς (90′ +3′ Παπαγεωργίου), Καμαρά (75′ Παπανικολάου), Αρτσε (82′ Οικονομίδης), Τσιλούλης, Αραμπούλι

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μπράλιτς, Μόρας, (68′ Νούνιτς) Μιχαήλ, Καρανίκας, Ζίβκοβιτς, Φατιόν (68′ Μιλοσάβλιεβιτς), Κάτσε, Μπούστος (75′ Φιλίποβιτς) Ουάρντα, Ντάουντα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ