Άρης – Παναθηναϊκός 4-0

Άρης – Παναθηναϊκός 4-0

Ο Άρης πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση και συνέντριψε με 4-0 τον τραγικό Παναθηναϊκό στο κατάμεστο Κλεάνθης Βικελίδης, πετυχαίνοντας την πρώτη του νίκη στη σεζόν.

Ένας Άρης να τον πιεις στο ποτήρι. Ενας Άρης από άλλες εποχές. Με ηγέτη εναν εκπληκτικό Φετφατζίδη η ομάδα του Απόστολου Τερζή έκανε πάρτι απέναντι σε έναν τραγικό Παναθηναϊκό στο κατάμεστο Κλεάνθης Βικελίδης και τον συνέτριψε με 4-0. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έκανε οτι ήθελε την άμυνα των φιλοξενούμενων, πέτυχε ενα γκολ, μοίρασε δυο ασίστ και οδήγησε την ομάδα του σε μια σπουδαία νίκη. Στα αξιοσημείωτα και το πρώτο γκολ του Μπράουν Ιντέγε με τη φανέλα του Άρη.

Αντίθετα, μόνο θλίψη προκαλεί η εικόνα του Παναθηναϊκού στο Κλεάνθης Βικελίδης. Δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να απειλήσει τη κυριαρχία του Άρη και περιορίστηκε σε μια ανούσια κάτοχη της μπάλας, χωρίς να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Κουέστα.

Η σκακιέρα της τακτικής

Ο Απόστολος Τερζής έκανε την έκπληξη ξεκινώντας στο βασικό σχήμα τον Μπρούνο Γκάμα και αφήνοντας στον πάγκο τον Μανσίνι. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός βρέθηκε στην ενδεκάδα-ως επιτελικός χαφ, μάλιστα-μετά απο οκτώ μήνες, περίπου, έχοντας ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε. Αντίθετα αναμενόμενη ήταν η επιστροφή του Βέλεθ στο βασικό σχήμα και το κέντρο της άμυνας. Ο Γιώργος Δώνης παρέταξε την ομάδα του με τριάδα στο κέντρο της άμυνας (Κολοβέτσιο, Πούγγουρα και Μαυρομμάτη), ενώ επιβεβαιώθηκε και η επιστροφή του Μπουζούκη στην ενδεκάδα.

Ο Άρης τον έλεγχο

Ο Άρης ξεκίνησε δυνατά και προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα από τα πρώτα λεπτά, ενώ έφτασε κοντά στο γκολ με κεφαλιά του Ιντέγε μετά από σέντρα του Φετφατζίδη στο τέταρτο λεπτό. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να αναπτυχθούν κυρίως από αριστερά στο ξεκίνημα του αγώνα, με τους Φετφατζΐδη και Γκάμα να αλλάζουν συνεχώς θέσεις. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να παγώσει το παιχνίδι και να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των Μπουζούκη και Χστζηγιοβάννη.

Τραγικό λάθος του Ζαχίντ και γκολ του «Φέτφα»

Η ομάδα του Απόστολου Τερζή κατάφερε, μάλιστα, να ανοίξει το σκορ στο 20ο λεπτό, με τον Γιάννη Φετφατζιδη. Ο Έλληνας επιθετικός εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Ζαχίντ που ουσιαστικά του έδωσε.. ασίστ και με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα της εστίας του Διούδη, βάζοντας φωτιά στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Συνεχόμενες ευκαιρίες για τον Άρη

Ο Άρης έφτασε πολύ κοντά και σε δεύτερο γκολ στα επόμενα πέντε λεπτά του αγώνα. Αρχικά με την διπλή ευκαιρία με τα σουτ των Γκάμα και Ντιγκινί και στη συνέχεια με τον Ιντέγε που πλασάρε τον Διούδη, μετά απο καταπληκτική ασίστ του Ντιγκινί, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα απο το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Παναθηναϊκού και κατέληξε άουτ. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη έμοιαζε να τα έχει χαμένα και πάρα το γεγονός ότι είχε ανούσια κατοχή της μπάλας, δεν μπορούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για το τέρμα του Κουέστα.

Τον έσωσε ο Διούδης

Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ επικίνδυνοι στα πρώτα 35 λεπτά και κατάφεραν να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Θα μπορούσαν, μάλιστα, να πετύχουν και άλλα γκολ, όμως ο Διούδης έκανε εντυπωσιακές επεμβάσεις στα σουτ των Ιντέγε και Φετφατζίδη.

Ευκαιρία για τον Μακέντα

Ο Παναθηναϊκός, πάντως, έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση στο 40ο λεπτό της αναμέτρησης, στη πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία που δημιούργησε. Μετά από σέντρα του Χστζηγιοβάννη από δεξιά, ο Μακέντα με προβολή έστειλε τη μπάλα άουτ.

Δεύτερο γκολ με Βέλεθ

Ο Άρης ήταν πολύ καλύτερος από τον αντίπαλο του και επισφράγισε την ανωτερότητα του και με ενα δεύτερο γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Και πάλι με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Φετφατζίδη που στο 44′ έκανε μια καταπληκτική ατομική ενέργεια και πέρασε κάθετη πάσα στον Βέλεθ, που μπήκε από δεξιά στη μεγάλη περιοχή και πλάσαρε εύστοχα τον Διούδη.

Αλλαγή συστήματος από Δώνη

Ο Γιώργος Δώνης δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του στο πρώτο μισό της αναμέτρησης. Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο τεχνικός του Παναθηναϊκού πέρασε στο παιχνίδι τον Κολοβό στη θέση του Μαυρομμάτη και άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2. Αντίθετα, ο Άρης ξεκίνησε με την ίδια ενδεκάδα, καθώς ο Τόλης Τερζής δεν είχε κανένα λόγο για να κάνει αλλαγή.

Σκόραρε και ο Ντιγκινί

Η ομάδα του Απόστολου Τερζή, μάλιστα, πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Γιάννη Φετφατζιδη να έχει και πάλι συμμετοχή. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έκανε πολύ όμορφη ατομική ενέργεια και σέρβιρε στον Ντιγκινί ενα από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του, στο 54′. Το Κλεάνθης Βικελίδης πήρε φωτιά με τους οπαδούς του Άρη να πανηγυρίζουν έξαλλα το τρίτο γκολ της ομάδας τους.

Άνοιξε λογαριασμό ο «φωτογράφος» Ιντέγε

Ο Άρης ήταν ασταμάτητος και πέτυχε και τέταρτο γκολ, με τον Μπράουν Ιντέγε να ανοίγει λογαριασμό στο 64ο λεπτό. Ο Νιγηριανός επιθετικός έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στη μεγάλη περιοχή, μετά απο γύρισμα του Ντιγκινί και με όμορφη ενέργεια την έστειλε στα δίχτυα της εστίας του Διούδη. Ο Ιντέγε, μάλιστα, για να πανηγυρίσει πήρε τη μηχανή ενός φωτογράφου και έβγαλε φωτογραφίες τον κόσμο.

Ακυρώθηκε το γκολ του Περέα λόγω Μακέντα

Στο 85ο λεπτό της αναμέτρησης ο Περέα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ στην επαγγελματική του καριέρα. Το γκολ όμως ακυρώθηκε, καθώς ο διαιτητής Φωτιάς είδε στο VAR οτι ο Μακέντα είχε σπρώξει τον Σάσα στο ξεκίνημα της φάσης.

Άρης (Τόλης Τερζής): Κουέστα, Σούντγκρεν, Βέλεθ (83’ Δεληζήσης), Ρόουζ, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης (73’ Μανσίνι), Γκάμα (63’ Λάρσον), Ντιγκινί, Ιντέγε.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα (69’ Περέα), Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης (46’ Κολοβός), Πούγγουρας, Δώνης, Ζαχίντ (59’ Χατζηθεοδωρίδης), Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Μακέντα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ