Γιακουμάκης: «Ο προπονητής μας έχει φτιάξει την ψυχολογία και έχουμε ανέβει επίπεδο»

Γιακουμάκης: «Ο προπονητής μας έχει φτιάξει την ψυχολογία και έχουμε ανέβει επίπεδο»

Στην αλλαγή ψυχολογίας που έχει φέρει με την έλευσή του ο Νίκος Κωστένογλου στάθηκε μετά το ματς με την Λαμία ο Γιώργος Γιακουμάκης.

Ο Γιώργος Γιακουμάκης πήρε την ευκαιρία του κόντρα στην Λαμία με τον Νίκο Κωστένογλου να του δίνει φανέλα βασικού μετά από καιρό. Μπορεί να μην σκόραρε αλλά ο Έλληνας επιθετικός ήταν μέσα στις φάσεις και έδωσε πολλές «μάχες» με τους αντίπαλους αμυντικούς ανοίγοντας χώρους για τους συμπαίκτες του.

Ο Γιακουμάκης μίλησε μετά το παιχνίδι στην κάμερα της NOVA για την ψυχολογία που έχει αλλάξει πλέον στην ομάδα, το αν ήταν προετοιμασμένος για να ξεκινήσει βασικός ενώ ευχαρίστησε και τον κόσμο που βρέθηκε για ακόμη μία φορά δίπλα στην Ένωση.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το γεγονός πως έπαιξε βασικός και όσα έγιναν στο ματς: «Έχω να πάρω πολύ καιρό φανέλα βασικού, ίσως και από τη πρώτη χρονιά που είμαι εδώ. Το περίμενα πως και πως. Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να αγωνίζεσαι βασικός. Είχα καιρό να το ζήσω, όσον αφορά τη φανέλα της ΑΕΚ. Κάναμε μια επαγγελματική νίκη. Δεν νομίζω πως προσφέραμε θέαμα στον κόσμο αλλά πετύχαμε αυτό που θέλαμε. Πήραμε τους τρεις βαθμούς κόντρα σε μια ομάδα που προσπάθησε να αμυνθεί. Εμείς σπάσαμε την άμυνα τους. Προηγηθήκαμε με ένα αυτογκόλ και όταν βάλαμε και δεύτερο πριν την ανάπαυλα, τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για εμάς. Από εκεί και πέρα κρατήσαμε το σκορ στο δεύτερο ημίχρονο. Χάσαμε λίγο τις δυνάμεις μας. Δεν βοήθησε και ο αγωνιστικός χώρος. Δεν απειληθήκαμε και ιδιαίτερα και πήραμε τρεις βαθμούς»

Για τις αλλαγές που έχει επιφέρει η έλευση του Κωστένογλου: «Το σημαντικότερο που έχει αλλάξει είναι η ψυχολογία. Ακόμα και για δυνάμεις αν μιλάμε, όταν δεν υπάρχει ψυχολογία δεν μπορείς να τρέξεις. Χωρίς αυτο να σημαίνει πως αν υπάρχει ψυχολογία μπορείς να τρέξεις 90 λεπτά. Χρειάζεται και φυσική κατάσταση, όλα χρειάζονται. Ο προπονητής μας έχει φτιάξει την ψυχολογία και έχουμε ανέβει επίπεδο».

Για το αν ήταν προετοιμασμένος να ξεκινήσει βασικός: «Ο κύριος Κωστένογλου με προετοίμαζε όλη τη βδομάδα για τη θέση βασικού. Δοκίμαζε αρκετά ο κόουτς. Είχαμε μιλήσει, μου είχε πει να είμαι έτοιμος. Όταν αγωνίζεσαι από την αρχή είναι πολύ διαφορετικό. Όταν μπαίνεις ως αλλαγή για δέκα ή είκοσι λεπτά το άγχος πολλαπλασιάζεται. Ειδικά για τον επιθετικό που θα κριθεί από μια ευκαιρία ή ένα γκολ».

Το μήνυμα του στον κόσμο: «Για άλλη μια φορά να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο μας. Περάσαμε μια δύσκολη περίοδο αλλά ο κόσμος έμεινε δίπλα μας και τον ευχαριστούμε πολύ. Πλέον κοιτάμε την δύσκολη αποστολή της επόμενης εβδομάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ