Match Center, η νέα έδρα του VAR στο Μαρούσι!

Match Center, η νέα έδρα του VAR στο Μαρούσι!

Η ΕΠΟ με ανακοίνωση της παρουσίασε την έδρα του VAR, που από την τρίτη αγωνιστική βρίσκεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Μαρούσι.

Το VAR τις δύο πρώτες αγωνιστικές είχε ως έδρα τα βαν έξω από τα γήπεδα, όπου διεξάγονταν οι αγώνες της Super League.

Πλέον η τεχνολογία που από φέτος έχει μπει για τα καλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο από την τρίτη αγωνιστική και μετά έχει νέα έδρα και δεν είναι άλλη από το Match Center, ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος στο Μαρούσι.

Μάλιστα, η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη νέα έδρα του VAR, αναφέροντας πως στο Μαρούσι βρέθηκαν για την 3η αγωνιστική οι Βίτορ Μέλο Περέιρα και Χουάν Αντόνιο Μαρίν, αλλά και ο εμπειρογνώμονας των FIFA και UEFA Πετρ Φούσεκ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Στο ειδικά διαμορφωμένο Match Center στο Μαρούσι λειτούργησε για τους αγώνες της 3ης αγωνιστικής της Superleague 1 το Video Assistant Referee. Μάλιστα τον χώρο επισκέφθηκαν από πλευράς ΚΕΔ οι κκ. Βίτορ Μέλο Περέιρα και Χουάν Αντόνιο Μαρίν, αλλά και ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας των FIFA και UEFA κ. Πετρ Φούσεκ.

Όπως έχει ανακοινωθεί επίσημα εδώ και καιρό, η 3η αγωνιστική του πρώτου τη τάξει πρωταθλήματος αποτέλεσε κομβικό σημείο για το VAR, μιας και δεν υφίσταται πλέον η κάλυψη μέσω των σταθμευμένων VAN και όλοι οι αγώνες της Superleague 1 θα ελέγχονται από δω και στο εξής από το Match Center στο Μαρούσι. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, οι οπτικές ίνες από όλα τα γήπεδα της Superleague 1 μεταφέρουν το τηλεοπτικό σήμα στο Κέντρο Ελέγχου, όπου υπάρχουν οκτώ διαμορφωμένες και ανάλογα εξοπλισμένες αίθουσες, στις οποίες εργάζονται οι διαιτητές VAR και AVAR.

Τα μέλη της ΚΕΔ και ο κ. Φούσεκ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους διαιτητές VAR και AVAR κατά τη διάρκεια της εργασίας τους και διαπίστωσαν τη μεγάλη διαφορά που υπάρχει, καθώς το Match Center, ύστερα από σειρά δοκιμών και επιθεωρήσεων από τη FIFA/IFAB, αποτελεί πλέον την «έδρα» του συστήματος και προσφέρει στους επιφορτισμένους με τη λειτουργία του διαιτητές και τεχνικούς σαφώς μεγαλύτερους χώρους εργασίας και τεχνολογικές δυνατότητες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ