Η «τσαλακωμένη» εικόνα του Φεντερίκο Μακέντα

Η «τσαλακωμένη» εικόνα του Φεντερίκο Μακέντα

Ο Ιταλός επιθετικός «φλέρταρε» με την αποβολή στη Λαμία και έχει τιμωρηθεί με κίτρινη κάρτα και στους τρεις αγώνες πρωταθλήματος. Μάλιστα απέναντι στον Άρη έγινε η αιτία να ακυρωθεί το γκολ του Περέα. Από που πηγάζει ο εκνευρισμός του;

Μέσα στο γενικότερο «ναυάγιο» του Παναθηναϊκού στο ματς με τον Άρη, ο νεαρός Χουάν Χοσέ Περέα με μια ατομική ενέργεια και με άψογο πλασέ πετύχαινε το πρώτο επαγγελματικό γκολ της καριέρας του. Ή τουλάχιστον έτσι νόμιζε. Ο 19χρονος Κολομβιανός, αφού το πανηγύρισε με συγκίνηση, είδε τον διαιτητή να πηγαίνει στο VAR και αναρωτιόταν τι λάθος είχε κάνει.

Στο πρώτο ριπλέι της φάσης έμοιαζαν όλα καθαρά. Ο Περέα είχε πάρει την μπάλα, είχε κινηθεί ανάμεσα σε 3-4 αντιπάλους, είχε πλασάρει τον Κουέστα. Τίποτα το επιλήψιμο σε όλο αυτό. Στο ριπλέι που φαινόταν από πίσω η φάση, όμως, φάνηκε και ποιος έκανε το… λάθος με αποτέλεσμα να ακυρωθεί το γκολ. Ο Φεντερίκο Μακέντα, σε μια ακατανόητη κίνηση, χτύπησε από πίσω έναν αντίπαλό του, ρίχνοντας τον στο έδαφος. Για να ακριβολογούμε, σε μια ακόμα ακατανόητη κίνησή του. Είχαν προηγηθεί κι άλλες στα δύο προηγούμενα παιχνίδια με Λαμία και ΟΦΗ.

Το γκολ ακυρώθηκε και ο Ιταλός τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα. Θα μπορούσε να είχε αποβληθεί και ο Παναθηναϊκός να τον έχανε από το ντέρμπι που έρχεται κόντρα στον Ολυμπιακό. Όπως θα μπορούσε να είχε αποβληθεί και την πρώτη αγωνιστική, που πήγε αντικανονικά πάνω σε αντίπαλο στη Λαμία, με κίνδυνο να τον τραυματίσει σοβαρά. Οι διαιτητές του χαρίστηκαν και στις δύο περιπτώσεις.

Ο Μακέντα σε τρεις αγώνες έχει δει ισάριθμες κίτρινες κάρτες για τους… λάθος λόγους. Και απέναντι στον ΟΦΗ, μετά το γκολ που σημείωσε με πέναλτι, πήγε χωρίς λόγο και αιτία να… τσαμπουκαλευτεί σε αντίπαλο. Με το ματς να οδεύει προς το τέλος του, με το σκορ στο 1-3 και επί της ουσίας με ένα παιχνίδι τελειωμένο από ώρα. Ο εκνευρισμός του πιο έμπειρου ποδοσφαιριστή στο ρόστερ του Παναθηναϊκού είναι φανερός σε όλους. Αλλά κανείς δε γνωρίζει από που πηγάζει.

Ίσως από την κακή πορεία της ομάδας σε αυτό το ξεκίνημα, με τον ίδιο πάντως να είναι ο σκόρερ των δύο γκολ που έχει πετύχει ο Παναθηναϊκός (με πέναλτι). Θα μπορούσε να πει κανείς πως όλη αυτή η αρνητική ενέργεια που βγάζει προέρχεται από την άρνηση του Παναθηναϊκού να τον παραχωρήσει σε ομάδα που του έδινε ένα πολύ μεγαλύτερο συμβόλαιο, στις αρχές του καλοκαιριού. Ωστόσο, ο ίδιος ο Μακέντα συζήτησε τόσο με τον Δώνη, όσο και με τον Νταμπίζα και φάνηκε να αντιλαμβάνεται ότι η πρόταση ήταν πολύ μικρή για τον σύλλογο και δε θα μπορούσαν να τη δεχτούν.

Το σίγουρο είναι πως πρέπει να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεται, γιατί μοιάζει δεδομένο πως την επόμενη φορά δε θα τη γλιτώσει με απλή κίτρινη κάρτα. Ο Μακέντα είναι στον Παναθηναϊκό όχι μόνο για να προσφέρει αγωνιστικά και να σκοράρει, αλλά και για να καθοδηγεί τους νέους παίκτες, να τους δίνει το παράδειγμα. Και αυτό μόνο καλό δεν είναι σ’ αυτές τις τρεις πρώτες αγωνιστικές της φετινής σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ