Αποκάλυψη: Οι δύο δρόμοι για τον πάγκο του Άρη

Αποκάλυψη: Οι δύο δρόμοι για τον πάγκο του Άρη

Η αισιοδοξία που έχει επανέλθει στις τάξεις του Άρη, το ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ, η απόφαση που θα κληθούν να πάρουν στο «κίτρινο» στρατόπεδο και το παράδειγμα της ΑΕΚ.

Ένα παιχνίδι ήταν αρκετό. Δεν χρειάστηκε κάτι παραπάνω. Τα 90 λεπτά στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ήταν κάτι παραπάνω από αρκετά ώστε να επαναφέρουν την αισιοδοξία στις τάξεις του Άρη και του κόσμου του.

Μια αισιοδοξία που η αλήθεια είναι πως είχε χαθεί στους Θεσσαλονικείς μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, όταν η ομάδα κέρδισε μόλις 1 βαθμό με ΟΦΗ (εντός) και Βόλο (εκτός). Πόσο μάλλον όταν σε όλο αυτό ήρθε να προστεθεί η παραίτηση-αποχώρηση του Σάββα Παντελίδη.

Και αν ψάχνει κανείς τον… υπεύθυνο αυτής της στροφής 180 μοιρών στο κλίμα της ομάδας; Το όνομα του Απόστολου Τερζή είναι η απάντηση. Αυτός είναι που αντικατέστησε τον Παντελίδη στον πάγκο της ομάδας, εκείνιςείναι που οδήγησε την ομάδα από την ημέρα που έμεινε «ακέφαλη» στη θέση του προπονητή, μέχρι τον θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού την Κυριακή.

Και δεν είναι τα όσα έκανε σε αγωνιστικό επίπεδο. Είναι ο τρόπος που διαχειρίστηκε τους παίκτες του τις στιγμές που η ψυχολογία τους ήταν στα χειρότερα της. Είναι η γενικότερη ηρεμία που έδωσε στο «κίτρινο» στρατόπεδο. Είναι οι τοποθετήσεις του στα ΜΜΕ μετά την φυγή του Παντελίδη και κυρίως τις ημέρες πριν τον αγώνα με τους «πράσινους». Αυτά είναι που έφεραν ηρεμία μέσα στον… πανικό στις τάξεις της ομάδας.

Η όλη αυτή στάση του και η αλλαγή της ομάδας προς το καλύτερο του είναι οι δύο παράγοντες που ενδεχομένως να δημιουργήσουν… δεύτερες σκέψεις στον Θόδωρο Καρυπίδη. «Δύο δρόμους» μεταξύ των οποίων ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ πρέπει να διαλέξει ποιον θα ακολουθήσει για την εύρεση του νέου τεχνικού. Ο ένας οδηγεί στην πρόσληψη ενός νέου προσώπου και ο άλλος στην μονιμοποίηση του Απόστολου Τερζή.

Η ομάδα δεδομένα θα πορευτεί με τον Τερζή μέχρι και το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή στην Τούμπα και οι όποιες αποφάσεις σχετικά με τον «κίτρινο» πάγκο αναμένεται να παρθούν από εβδομάδα.

Κάπου εδώ είναι που κολλάει «γάντι» το παράδειγμα της… ΑΕΚ.

Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Άρης αυτή τη στιγμή θα μπορούσε να πει κανείς πως μοιάζει κατά (πάρα) πολύ με αυτή της Ένωσης πριν από περίπου 20 μέρες. Τότε που οι «κιτρινόμαυροι» γνώρισαν δύο βαριές ήττες σε διάστημα τεσσάρων ημερών, πρώτα από την Τραμπζονσπόρ με 3-1 και μετά από την Ξάνθη με 2-1, αμφότερες στο ΟΑΚΑ.

Ο Μιγκέλ Καρντόσο αποτέλεσε παρελθόν αμέσως μετά το παιχνίδι με τους Ακρίτες και τη θέση του πήρε ένας άνθρωπος εκ των έσω της ομάδας. Φυσικά μιλάμε για τον Νίκο Κωστένογλου, ο οποίος αντικατέστησε τον Πορτογάλο τεχνικό και έκτοτε οδήγησε τους «κιτρινόμαυρους» σε τρεις συνεχόμενες νίκες. Στην Τουρκία επί της Τραμπζονσπόρ (2-0), στην Τρίπολη επί του Άστέρα (3-2) και εντός έδρας επί της Λαμίας (2-0).

Αποτέλεσμα αυτών ο 48χρονος προπονητής να μονιμοποιηθεί στον πάγκο της Ένωσης, παρά το αρχικό πλάνο που υπήρχε για εύρεση τεχνικού από το εξωτερικό και τις επαφές του Ίλια Ίβιτς προς αυτή την κατεύθυνση. Φυσικά αιτία αυτού ήταν η εξαιρετική εικόνα της ομάδας στα τρία προαναφερθέντα παιχνίδια, σε συνδυασμό με τις νίκες που ήρθαν.

Επιστροφή στον Άρη

Επαφές υπήρξαν και υπάρχουν. Αρκετές μάλιστα. Ο Άγγελος Χαριστέας συνεχίζει την αναζήτηση για τον «εκλεκτό» που θα βρεθεί στο τιμόνι των Θεσσαλονικιών στην τρέχουσα σεζόν.

Υπό το πρίσμα όμως της βαθμολογικής σημασίας του αγώνα με τον Δικέφαλο του βορρά, αλλά και αυτό της φύσης του αγώνα, ποιος μπορεί να αποκλείσει την μονιμοποίηση του Απόστολου Τερζή μετά από ένα θετικό αποτέλεσμα στην Τούμπα την Κυριακή;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ