ΑΕΚ: H επιστροφή του Μάνταλου και το ντόμινο στην μεσοεπιθετική γραμμή

ΑΕΚ: H επιστροφή του Μάνταλου και το ντόμινο στην μεσοεπιθετική γραμμή

Ο αρχηγός της ΑΕΚ «βλέπει» ενδεκάδα την Κυριακή και ο Κωστένογλου «πονοκεφαλιάζει» για τις θέσεις από το κέντρο και μπροστά.

Ο Πέτρος Μάνταλος είναι ξανά διαθέσιμος. Ο αρχηγός της ΑΕΚ προπονήθηκε κανονικά και χθες και πλέον είναι στη διάθεση του Νίκου Κωστένογλου για το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Ο Μάνταλος δούλεψε σκληρά όλες αυτές τις μέρες προκειμένου να ξεπεράσει τη θλάση που τον ταλαιπωρούσε και να είναι έτοιμος για το ματς του Σαββάτου.

Ο έμπειρος μέσος έμοιαζε με «θηρίο στο κλουβί» όλο αυτό το διάστημα, με την απουσία του από τα παιχνίδια με Αστέρα Τρίπολης και Λαμία να του κοστίζει ψυχολογικά. Είναι χαρακτηριστικό πως παρότι τραυματίας ο Μάνταλος είχε ταξιδέψει στην Τρίπολη για να βρεθεί κοντά στους συμπαίκτες του και να τους εμψυχώσει. Σε μια κίνηση ξεχωριστής σημασίας, που έδωσε σε όλη την ομάδα άλλον «αέρα» και δημιούργησε ένα κλίμα ομοψυχίας και αποφασιστικότητας.

Πλέον ο τραυματισμός που αποκόμισε ο Μάνταλος από το ματς της Τραπεζούντας ανήκει στο παρελθόν. Ο αρχηγός του Δικεφάλου είναι απόλυτα έτοιμος και το Σάββατο διεκδικεί φανέλα βασικού. Με τις πιθανότητες να είναι συντριπτικά υπέρ του να την πάρει.

Ο Νίκος Κωστένογλου γνωρίζει από πρώτο χέρι πόσο καθοριστικός είναι για την λειτουργία της ΑΕΚ ο Μάνταλος και όλα δείχνουν πως τον υπολογίζει για την ενδεκάδα του Αγρινίου. Εκεί όπου κατά πάσα πιθανότητα θα διατηρηθεί το 4-2-3-1 που εφάρμοσε και κόντρα στη Λαμία ο Έλληνας τεχνικός.

Σε αυτό το σενάριο ο Μάνταλος θα ξεκινήσει στο αριστερό «φτερό», προκαλώντας ωστόσο ένα… ντόμινο αλλαγών σε σχέση με το σχήμα της προηγούμενης Κυριακής. Ζεράλδες, Βέρντε, Αλμπάνης, Λιβάγια, Γιακουμάκης και Κλωναρίδης διεκδικούν επί της ουσίας τέσσερις θέσεις, με τις επιλογές του Κωστένογλου να αυξάνονται πλέον κατά πολύ.

«Κλειδί» για το ποιοι θα βρεθούν στις θέσεις από το κέντρο και μπροστά θα είναι το που θα παίξει ο Λιβάια. Αν δηλαδή ο Κροάτης φορ διατηρήσει τον ρόλο του ελεύθερου πίσω από τον φορ ή ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης. Στο πρώτο σενάριο είναι δεδομένο πως δύο εκ των Βέρντε, Ζεράλδες και Αλμπάνη θα μείνουν εκτός ενδεκάδας. Μιας και για την κορυφή θα επιλεχθεί είτε ο Γιακουμάκης, είτε ο Κλωναρίδης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ