ΑΕΚ: Η αρχή του τέλους κι η αφετηρία της κανονικότητας

ΑΕΚ: Η αρχή του τέλους κι η αφετηρία της κανονικότητας

Ο επόμενος στόχος της ΑΕΚ περνάει από το Αγρίνιο, εκεί που εντοπίζεται και η αρχή του τέλους...

Το ημερολόγιο έγραφε 24 Νοεμβρίου του 2018. Η ΑΕΚ ταξίδευε στο Αγρίνιο για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Superleague. Μια ΑΕΚ βαριά άρρωστη, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να τελεί υπό αμφισβήτηση τα καθήκοντά του στον πάγκο, γνώρισε μια ακόμα ήττα αποχαιρετώντας κατ’ ουσίαν τον τίτλο πριν καν κλείσει ο Νοέμβρης.

Η Ένωση στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε παρουσιάσει ένα αποκαρδιωτικό πρόσωπο, χωρίς φαντασία, τρεξίματα και κουράγια. Την ίδια στιγμή που οι Αγρινιώτες όντας διαβασμένοι τακτικά πήγαν το ματς, εκεί ακριβώς που ήθελαν και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Καμαρά επικρατήσαν με 2-1 ρίχοντας ένα ακόμα αγωνιστικό «χαστούκι» στους πρωταθλητές Ελλάδας, που φώναζαν από μακριά ότι… καταρρέουν μια μόλις αγωνιστική σεζόν από την επιστροφή τους στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος.

Από τότε έχουν περάσει 300 ημέρες. Λιγότερο από ένας χρόνος και λίγα πράγματα παραμένουν ίδια στους Κιτρινόμαυρους. Βλέπεις τον Μαρίνο Ουζουνίδη διαδέχτηκε ο Μανόλο Χιμένεθ (ο Έλληνας κόουτς έλυσε τη συνεργασία του με την ομάδα τον Φλεβάρη). Τον Μάνολο Χιμένεθ διαδέχτηκε ο Μιγκέλ Καρντόσο (ο Ανδαλουσιανός κόουτς αποχώρησε τον Μάιο). Τον Μιγκέλ Καρντόσο διαδέχτηκε ο Νίκος Κωστένογλου ο οποίος ενώ αρχικά προοριζόταν για υπηρεσιακός προπονητής, οι άνθρωποι της ομάδας αποφάσισαν να εμπιστετούν και με αργά βήματα φάινεται να δικαιώνονται…

Επιπλέον, για την ΑΕΚ υπάρχουν αλλαγές και σε επίπεδο ρόστερ! Σε εκείνο το παιχνίδι αγωνίστηκαν οι Μπάρκας, Χουλτ, Λαμπρόπουλος, Τσόσιτς, Μπακάκης, Μάνταλος, Σιμόες, Άλεφ, Λιβάγια, Μπακασέτας, Πόνσε. Από αυτούς λοιπόν τώρα στο κιτρινόμαυρο ρόστερ συνεχίζουν οι έξι. Δηλαδή οι Mπαρκας, Xουλτ, Mπακάκης, Μάνταλος, Σιμόες, Λιβάγια.

Η ΑΕΚ σε εκείνο το ματς πήγαινε κουβαλόντας στις πλάτες της, ισοπαλία κόντρα στον Παναθηναϊκό (0-0), ήττα στο Μόναχο από την Μπάγερν (2-0), ήττα στο ΟΑΚΑ από τον Ατρόμητο (0-2). Φέτος, ναι μεν η Ένωση πέρασε από μία ισχυρή μπόρα, αφού μετά την εντός έδρας ήττα από την Τράμπζονσπορ (1-3), ακολούθησε κι η εντός έδρας ήττα από την Ξάνθη (1-2) για το πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα το εσωτερικό της ομάδας να υπάρξουν τριγμοί που έφεραν αλλαγές.

Η διοίκηση προχώρησε αποφάσισε να επενδύσει εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Νίκου Κωστένογλου. Οι αλλαγές αυτές όμως άλλαξαν εν συνεχεία το αγωνιστικό της πρόσωπο. Το πρώτο φως μπήκε με την εκτός έδρας επικράτηση επί της Τράμπζονσπορ (0-2), η νίκη στην Τρίπολη επί του Αστέρα (2-3), η εντός έδρας επικράτηση με αντίπαλο τη Λαμία και…

…ο επόμενος στόχος περνάει από το Αγρίνιο. Από εκεί που εντοπίζεται και η αρχή του τέλος. Η Ένωση ταξιδεύει στο Αγρίνιο λοιπόν και κοντράρεται με τον σκληροτράχηλο Παναιτωλικό στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Superleague αύριο Σάββατο (21/9).

Μια νίκη, θα διευρύνει το νικηφόρο σερί, θα ισχυροποιήσει την χαμένη αυτοπεποίθηση, θα δώσει ώθηση ενόψει του ντέρμπι Δικεφάλων που ακολουθεί (29/09), θα στρώσει τον δρόμο για την ολική επιστροφή στην κανονικότητα. Κανονικότητα που φυσικά θα υλοποιηθεί με ενδεχόμενη νίκη και στο ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ (εκεί που θα διαγραφεί και η ανορθογραφία της ήττας από την Ξάνθη) στην επόμενη στροφή του πρωταθλήματος. Κανονικότητα που περνάει όμως από το Αγρίνιο!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ