ΠΑΟΚ: Ευχάριστα για Βιεϊρίνια και Μαουρίσιο, νέο πρόβλημα για Βέρνμπλουμ

ΠΑΟΚ: Ευχάριστα για Βιεϊρίνια και Μαουρίσιο, νέο πρόβλημα για Βέρνμπλουμ

Ο Πορτογάλος μπακ και ο Βραζιλιάνος μέσος μετρούν αντίστροφα για την επιστροφή τους στην αγωνιστική δράση, ενώ ο Βέρνμπλουμ υπέστη οστικό οίδημα και θα υποβληθεί σε νέο γύρο αποθεραπείας για περίπου τέσσερις εβδομάδες.

Σε ιατρικές εξετάσεις επαναξιολόγησης της κατάστασης των τραυματισμών τους υποβλήθηκαν οι Πόντους Βέρνμπλουμ, Χοσέ Μαουρίσιο, Αντρέ Βιεϊρίνια, με τα αποτελέσματα να αφήνουν ανάμεικτα συναισθήματα στον Αμπέλ Φερέιρα και τους συνεργάτες του.

Και αυτό διότι οι εξετάσεις έδειξαν ότι οι Χοσέ Μαουρίσιο και Αντρέ Βιεϊρίνια είναι πολύ κοντά στην επιστροφή τους στην αγωνιστική δράση, ενώ ο Πόντους Βέρνμπλουμ υπέστη οστικό οίδημα και αναμένεται να υποβληθεί σε νέο γύρο αποθεραπείας για περίπου τέσσερις εβδομάδες.

Οσον αφορά στον αρχηγό του ΠΑΟΚ, ο Βιεϊρίνια υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, η οποία βγήκε καθαρή, ενώ και τα τεστ ετοιμότητας έδειξαν πως η αποθεραπεία του εξελίσσεται πολύ καλά. Ο Πορτογάλος μπακ σε περίπου έναν μήνα θα είναι έτοιμος να επιστρέψει σε φουλ ρυθμούς.

Θετικά είναι τα νέα και για τον Μαουρίσιο, ο οποίος την προσεχή εβδομάδα θα μπει σε διαδικασία σταδιακής επανένταξης στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων.

Αναλυτικά, η ενημέρωση του ΠΑΟΚ: «Σε ιατρικές εξετάσεις επαναξιολόγησης της κατάστασης των τραυματισμών τους υποβλήθηκαν οι Πόντους Βέρνμπλουμ, Χοσέ Μαουρίσιο, Αντρέ Βιεϊρίνια προκειμένου να εκτιμηθεί η πορεία της αποθεραπείας τους. Στον Πόντους Βέρνμπλουμ , ο οποίος ενώ είχε σχεδόν επανενταχθεί στο πρόγραμμα της ομάδας αισθάνθηκε ενοχλήσεις στην πτέρνα, διαγνώστηκε μια οστική αντίδραση καταπόνησης (οστικό οίδημα) στο οστό της πτέρνας.

Στην περίπτωση του Σουηδού ποδοσφαιριστή ακολουθήθηκαν όλα τα απαραίτητα θεραπευτικά μέσα (φαρμακευτική θεραπεία, αποφόρτιση με υπερβαρικό οξυγόνο), ενώ πραγματοποιήθηκε και ιατρικό συμβούλιο με ειδικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό με σκοπό την αιτιολόγηση του προβλήματος και τη θεραπεία.

Στο ιατρικό συμβούλιο συμφωνήθηκε το νέο πλάνο αποκατάστασης, σε συνέχεια των θεραπειών που έχει ήδη κάνει ο ποδοσφαιριστής. Το τέλος της πρώτης περιόδου αυτής της αποθεραπείας υπολογίζεται σε περίπου τέσσερις εβδομάδες, οπότε θα πραγματοποιηθεί νέα αξιολόγηση της κατάστασης.

Ο Χοσέ Μαουρίσιο έχει περάσει όλα τα τεστ ετοιμότητας στο 100%. Τη Δευτέρα (23.09) ο ποδοσφαιριστής θα περάσει από τα τελικά εργομετρικά τεστ και από την προσεχή εβδομάδα θα μπει σε διαδικασία σταδιακής επανένταξης στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων, ώστε να ετοιμαστεί και αγωνιστικά για την επάνοδό του στις επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας.

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, η οποία ήταν καθαρή, ενώ και τα τεστ ετοιμότητας έδειξαν πως η αποθεραπεία του εξελίσσεται πολύ καλά. Σε 3-4 εβδομάδες ο αρχηγός του ΠΑΟΚ θα υποβληθεί στα τελικά τεστ ετοιμότητας προκειμένου να μπει κι εκείνος σε διαδικασία σταδιακής επανένταξης».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ