Βόλος ΝΠΣ- ΟΦΗ 1-0

Βόλος ΝΠΣ- ΟΦΗ 1-0

Σε ένα παιχνίδι που σημειώθηκαν 34 τελικές και αμέτρητες ευκαιρίες, ο Βόλος νίκησε 1-0 τον ΟΦΗ, με σκόρερ την «χρυσή» αλλαγή, Χοακίν Τόρες, αναγκάζοντας τους Κρητικούς στην πρώτη τους ήττα στη Super League 1.

Ο Βόλος νίκησε 1-0 τον ΟΦΗ στο παιχνίδι που άνοιξε την «αυλαία» της 4ης αγωνιστικής, σε ένα εντυπωσιακό ματς με πολλές ευκαιρίες. Λυτρωτής των γηπεδούχων ήταν ο Χοακίν Τόρες, η «χρυσή» αλλαγή του Χουάν Φεράντο. Οι Βολιώτες με την επικράτηση αυτή έφτασαν τους 9 βαθμούς σε 4 αγωνιστικές, αναγκάζοντας τους Κρητικούς στην πρώτη τους ήττα στη φετινή Super League 1.

Στο «Πανθεσσαλικό στάδιο» αναμετρήθηκαν δύο από τις ευχάριστες εκπλήξεις του φετινού πρωταθλήματος, ο Βόλος (2 νίκες, 1 ήττα) και ο ΟΦΗ (2 νίκες, 1 ισοπαλία). Οι λιγοστοί φίλαθλοι (600-700), που παρευρέθηκαν στην αναμέτρηση, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα παιχνίδι με «φρενήρη» ρυθμό και αμέτρητες ευκαιρίες.

Ο Βόλος φιλοδοξούσε να επιστρέψει στις νίκες μετά την βαριά ήττα με 5-0 από τον Ολυμπιακό, ενώ ο ΟΦΗ να συνεχίσει σε τροχιά θετικών αποτελεσμάτων, ύστερα από τη νίκη του εναντίον του Παναιτωλικού.

Ρεσιτάλ ευκαιριών από τις δύο ομάδες, στη «λευκή» ισοπαλία το ημίχρονο

Η ομάδα του Γιώργου Σίμου, όπως συνηθίζει στα φετινά παιχνίδια, μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι, χάνοντας την πρώτη ευκαιρία με τον Μάνο να βγαίνει τετ α τετ και τον Καραγκιολίδη να διώχνει σωτήρια. Από το 15′ και μετά, οι γηπεδούχοι πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και έχασαν τρεις σπουδαίες ευκαιρίες, μέσα σε 3 λεπτά.

Στο 18′ ο Γιαννούλης έσωσε τον ΟΦΗ πάνω στη γραμμή, διώχνοντας σε κόρνερ την προσπάθεια του Ζοάο. Στο επόμενο λεπτό ο Μπαλογιάννης προσπάθησε με «λόμπα» να κρεμάσει τον Σωτηρίου, αλλά η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ αμέσως μετά ο Μυστακίδης αστόχησε ανενόχλητος με κεφαλιά από την μικρή περιοχή.

Στο 38ο λεπτό, ο Μουνίθ νικήθηκε σε τετ α τετ απέναντι στον Σωτηρίου, ενώ στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου, ο Μάνος βρέθηκε και πάλι σε πλεονεκτική θέση απέναντι από τον Καραγκιολίδη, αλλά ο έμπειρος γκολκίπερ απέκρουσε.

Οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες χωρίς τέρματα στα αποδυτήρια, σε ένα παιχνίδι που είχαν αθροιστικά 20 τελικές προσπάθειες, με αρκετές από αυτές να είναι «κραυγαλέες».

Έπεσε ο ρυθμός, απάντησε στα δοκάρια ο ΟΦΗ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Χουάν Φεράντο να προχωρά σε αναγκαστική αλλαγή με τον Χοακίν Τόρες να αντικαθιστά τον Ζοάο, ο οποίος αισθάνθηκε ένα «τσίμπημα» στον δικέφαλο.

Ο «φρενήρης» ρυθμός του πρώτου ημιχρόνου έπεσε, με τον Σίμο να περνάει και εκείνος από την μεριά του στο παιχνίδι στο 56′ τον Φιγκεϊρέδο, στη θέση του Σακόρ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Βραζιλιάνος λίγο έλειψε να αποδειχθεί «χρυσή» αλλαγή, στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με πλασέ εκτός περιοχής.

Κυρίαρχος ο ΟΦΗ, γκολ ο Βόλος με την «χρυσή» αλλαγή, Τόρες

Με την είσοδο του Φιγκεϊρέδο, ο ΟΦΗ έγινε ακόμα πιο επιθετικός, με τον Βραζιλιάνο να χάνει άλλες δύο ευκαιρίες στο 60′ και στο 66′. Οι γηπεδούχοι οπισθοχώρησαν και έδωσαν χώρους στους Κρητικούς, με την ομάδα του Σίμου να ελέγχει το παιχνίδι.

Στο 75ο λεπτό, όμως, οι γηπεδούχοι ευτύχισαν να προηγηθούν με τον Χοακίν Τόρες. Ο νεοεισελθών Αργεντινός βρήκε χώρο έξω απ’ την περιοχή, «όπλισε» και με τεχνικό αριστερό πλασέ νίκησε τον Σωτηρίου, γράφοντας το 1-0. Ήταν το πρώτο γκολ του Ισπανού, στο ντεμπούτο του με το σύνολο του Χουάν Φεράντο.

Δεύτερο δοκάρι ο ΟΦΗ, άντεξε ο Βόλος

Στο 78ο λεπτό, ο ΟΦΗ έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στο δοκάρι, με κεφαλιά του Νέιρα, με τον Βόλο να κρατάει το μηδέν στην άμυνα. Ο Γιώργος Σίμος σε μια απέλπιδα προσπάθεια, έκανε ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του με τον Βαζ,  παίζοντας 3-4-3, αλλά το αποτέλεσμα δεν άλλαξε. Οι Βολιώτες κράτησαν τη σπουδαία νίκη, πετυχαίνοντας το 2/2 στο γήπεδό τους, αναγκάζοντας τον ΟΦΗ στην πρώτη του ήττα στη φετινή Super League 1.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βόλος (4-2-3-1): Γκαραβέλης, Ντεντάκης, Διαμαντής, Δημόπουλος, Φεράρι, Τσοκάνης, Μπαλογιάννης (68’ Μαξ), Μουνίθ (74’ Μάντζης), Ζοάο (46’ Τόρες), Μυστακίδης, Γέντρισεκ.

ΟΦΗ (4-2-3-1): Σωτηρίου, Μπράουν, Νάστος, Γιαννούλης, Κοροβέσης (80’ Βαζ), Μεγιάδο, Σακόρ (56’ Φιγκεϊρέδο), Τσιλιανίδης, Νέιρα, Σεμέδο, Μάνος.

Σκόρερ: Χοακίν Τόρες (75′)

Διαιτητής: Γεώργιος Τάσης (Ηπείρου).

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ