Δώνης – Μαρτίνς: Οι δύο στρατηγοί

Δώνης – Μαρτίνς: Οι δύο στρατηγοί

Γιώργος Δώνης και Πέδρο Μαρτίνς ακονίζουν... τα μαχαίρια τους και ετοιμάζονται για την μάχη του πάγκου.

Ο Παναθηναϊκός των τριγμών και της ανασφάλειας υποδέχεται τον Ολυμπιακό των Αστέρων που μπορεί να… θαμπωθεί εύκολα και να στραβοπατήσει, στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Σε ένα παιχνίδι πρωτίστως και κυρίως γοήτρου που θα καθορίσει όμως, σε μεγάλο βαθμό και την επόμενη ημέρα. Κάθε ντέρμπι εξάλλου, είναι παιχνίδι ειδικού βάρους και δεν αντιμετωπίζεται απλώς ως μία ευκαιρία τριών βαθμών. Δεν είναι μόνο το βαθμολογικό κίνητρο που γίνεται «καύσιμο» για τις ομάδες.

Όσον αφορά δε, το παιχνίδι της Κυριακής (22/9), Πράσινοι και Κόκκινοι εκκινούν από διαφορετική αφετηρία και κυνηγούν διαφορετικά πράγματα. Το Τριφύλλι βλέπει στο παιχνίδι με τον αιώνιο αντίπαλο, μια ευκαιρία για επανεκκίνηση. Μια ευκαιρία να βγει από την αγωνιστική κρίση. Οι Πειραιώτες από πλευράς τους, βλέπουν τον αγώνα ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποδείξουν πως μπορούν να παίζουν σε… διπλό ταμπλό, με την ίδια επιτυχία.

Για τους δύο προπονητές, το εν λόγω ματς έχει ξεχωριστή σημασία. Αμφότεροι αποτελούν θιασώτες του καλού ποδοσφαίρου, της επίθεσης, του θεάματος. Ο καθένας βέβαια με τα διαθέσιμα όπλα του. Ο Έλληνας κόουτς έχει από πέρυσι δώσει στην ομάδα τον δικό του χαρακτήρα, έχοντας αναλάβει ένα βαρύ φορτίο σε ένα περιβάλλουν που νοσεί (διοικητικά) και εφόσον η ήττα από τον Άρη τον έφερε ένα βήμα από την παραίτηση, μια νίκη στο ντέρμπι θα θέσει γερά τα θεμέλια παραμονής.

Ο Ίβηρας κόουτς το στοίχημα: εμπιστοσύνη, το έχει κερδίσει. Από πέρυσι, με τις καλές εμφανίσεις της ομάδας του Πειραιά τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Και εξαργυρώνει φέτος τα κέρδη. Πλέον η κριτική ωχριά, μπροστά σε όσα παρουσιάζει το σύνολό του στο γρασίδι. Όμως και πάλι, ένα ντέρμπι, μια νίκη ή μια ήττα σε ένα ντέρμπι (ειδικά εν Ελλάδι) δημιουργεί μετασεισμικές δονήσεις που επηρεάζουν την επόμενη μέρα.

Η πίεση που έχει ο Γιώργος Δώνης βέβαια είναι μεγαλύτερη και το γνωρίζει καλά. Ο έμπειρος κόουτς καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να τη διαχειριστεί την κρίση. Η προετοιμασία της ομάδας του, έγινε με με focus στα ερυθρόλευκα άκρα  (μιας και εκεί είναι ίσως το δυνατότερο σημείο του Ολυμπιακού και μπορεί να τους δημιουργήσει πολλά προβλήματα, αν δεν είναι 100% συγκεντρωμένοι και τα 90 λεπτά του αγώνα), ενώ ζήτησε επιτακτικά συνοχή ανάμεσα στις γραμμές και γρήγορες επιστροφές.

Από την άλλη ο Πέδρο Μαρτίνς δεν πρόκειται να αλλάξει πολλά σε σχέση με ό,τι έχουμε δει έως τώρα από τον Ολυμπιακό. Θα παίξε με ανοιχτά χαρτιά, αφού πλέον ο τρόπος που προσεγγίζουν τα παιχνίδια οι Πειραιώτες είναι ο ίδιος. Ο Πορτογάλος είχε ξεκαθαρίσει στους παίκτες του πως ο Ολυμπιακός έχει τη δική του ταυτότητα, τις δικές του σταθερές ως ομάδα και δεν θα παρεκκλίνει από αυτές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ