Παναιτωλικός-ΑΕΚ 0-1

Παναιτωλικός-ΑΕΚ 0-1

Το εκπληκτικό γκολ του Λιβάγια (69'), ο οποίος έχει πάρει από το... χεράκι την ΑΕΚ και την οδηγεί (5 γκολ, 2 ασίστ φέτος), ήταν αρκετό για την «Ένωση» να πάρει τη νίκη και τους τρεις βαθμούς κόντρα στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο με 1-0. 4/4 νίκες έχει ο Κωστένογλου με τους «κιτρινόμαυρους», στο μηδέν ακόμα η ομάδα του Λουίς Κάστρο.

Η ΑΕΚ έχει πάρει φόρα για τα καλά και δεν σταμάτησε ούτε στο Αγρίνιο! Η Ένωση πέρασε με νίκη με σκορ 1-0 από την έδρα του Παναιτωλικού χάρις στο γκολ του «σεληνιασμένου» Λιβάγια, δείχνοντας για άλλη μια φορά ένα πολύ καλό πρόσωπο. Οι Κιτρινόμαυροι είχαν ένταση, πλάνο και… μάτι που γυάλιζε στο Αγρίνιο, φτάνοντας τις τρεις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα και πηγαίνουν πλέον με ψυχολογία στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Ο Νίκος Κωστένογλου επέλεξε την… επιστροφή στο 3-5-2, τοποθετώντας τον Αλμπάνη στο πλευρό του Λιβάγια. Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, πιέζοντας ψηλά την άμυνα του Παναιτωλικού. Οι Κιτρινόμαυροι έγιναν για πρώτη φορά απειλητικοί στο 6’, όταν ο Μάνταλος έπιασε ένα γυριστό μέσα από την περιοχή με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Η Ένωση συνέχισε στο ίδιο τέμπο και κατέγραψε άλλες δύο τελικές πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το πρώτο 10λεπτο του αγώνα. Τόσο η προσπάθεια του Αλμπάνη όμως όσο και εκείνη του Λιβάγια δεν είχαν ευτυχή κατάληξη. Στο 18’ ήταν η σειρά του Λόπες να δοκιμάσει την τύχη του, όμως το μακρινό σουτ του Πορτογάλου κατέληξε στα χέρια του Κνετ.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Ο Παναιτωλικός άρχισε να πατά καλύτερα στο γήπεδο και ισορρόπησε το ματς. Οι Αγρινιώτες άρχισαν να δυσκολεύουν τους παίκτες της ΑΕΚ, που δεν μπορούσαν να φτάσουν με άνεση στην αντίπαλη περιοχή. Στο 42’ ο Παναιτωλικός απείλησε μέσω στημένης φάσης, με τον Μοράρ να εκτελεί απευθείας ένα φάουλ αλλά να μην δημιουργεί πρόβλημα στον Μπάρκα.

Το ημίχρονο τελείωσε χωρίς τέρματα, με την ΑΕΚ να μπαίνει στην επανάληψη με διάθεση να «τρέξει» περισσότερο και να γίνει πιο πιεστική. Στο 52’ ο Δικέφαλος έφτασε κοντά στο γκολ, όμως το σουτ του Λιβάγια από καλή θέση, κατέληξε στα χέρια του Κνετ. Έξι λεπτά μετά ο Κροάτης φορ απείλησε ξανά, αυτή τη φορά με το κεφάλι, χωρίς όμως να βρει στόχο.

Το ρεσιτάλ των χαμένων ευκαιριών του Λιβάγια συνεχίστηκε. Στο 62’ ο άσος της ΑΕΚ θα μπει στην περιοχή και θα βρεθεί απέναντι από τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού, όμως αντί να πλασάρει επέλεξε να σουτάρει με δύναμη, με την μπάλα να φεύγει άουτ. Στο 69’ όμως ο Κροάτης δεν λάθεψε! Σε μια αντεπίθεση της ΑΕΚ η μπάλα θα φτάσει στα πόδια του, θα ελιχθεί μέσα στην περιοχή και με έναν «κεραυνό» στην κλειστή γωνία θα κάνει το 0-1!

Από εκείνο το σημείο και μετά το ματς πήγε για τα καλά στα μέτρα της ΑΕΚ. Η Ένωση είχε αυτό που ήθελε και φρόντισε να το διαχειριστεί με ψυχραιμία. Στο 86’ η ΑΕΚ άγγιξε το 0-2, όμως η κεφαλιά του Λιβάγια κατέληξε στο δοκάρι, ύστερα και από παρέμβαση του Κνετ. Τελικά το 0-1 παρέμεινε μέχρι τέλους, με την ΑΕΚ να παίρνει μια μεγάλης σημασίας νίκη, σε μια δύσκολη έδρα.

Παναιτωλικός-ΑΕΚ 0-1

Διαιτητής: Τάσος Παπαπέτρου

Βοηθοί: Δημήτρης Σαμοΐλης, Πέτρος Πάτρας

Γκολ: 69’ Λιβάγια

Δοκάρια: 86’ Λιβάγια

Κίτρινες: Κρίστισιτς (33’), Σιμόες (55’)

Κόκκινες:

Το 10άρι: Ο Μάρκο Λιβάγια. Πέρα από το γκολ ήταν για άλλο ένα ματς ο ηγέτης της ΑΕΚ, οδηγώντας την σε μια μεγάλης σημασίας νίκη.

Το κλειδί: Η υπομονή που έδειξε η ΑΕΚ στο παιχνίδι της, κυνηγώντας το γκολ με σταθερό πλάνο.

Στον πάγκο: Ο Λουσέρο. Ο έμπειρος χαφ δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα του, κάνοντας πολλές λάθος επιλογές.

Γιατί κόουτς: Η επιλογή του Λουίς Κάστρο να διατηρήσει τον ίδιο σχηματισμό σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, από τη στιγμή που το πλάνο δεν έβγαινε κόστισε στην ομάδα του. Αφού η ΑΕΚ πήρε τη νίκη πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ.

Oι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναιτωλικός (Λουίς Κάστρο, 4-2-3-1): Κνετ, Σανιά, Γιοβάνοβιτς, Μαλής, Μπάλμπι, Λουσέρο (76’ Καββαδίας), Ταχάρ (82’ Τσιγγάρας), Ντίας (87’ Μπαϊροβιτς), Ντάλσιο, Αριγίμπι, Μοράρ

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου, 3-5-2): Μπάρκας, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Παουλίνιο, Κρίστισιτς (79’ Γαλανόπουλος), Σιμόες, Λόπες, Μάνταλος (84’ Χουλτ), Αλμπάνης (65’ Γιακουμάκης), Λιβάγια

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ