«Αιώνιες» μάχες σε Τούμπα και ΟΑΚΑ

«Αιώνιες» μάχες σε Τούμπα και ΟΑΚΑ

Σε Τούμπα και ΟΑΚΑ με τα δύο ντέρμπι «αιωνίων» τα φώτα για το δεύτερο πιάτο της τέταρτης αγωνιστικής της Super League. Σημαντικά ματς σε Λάρισα και Λαμία.

Ημέρα ντέρμπι η σημερινή στην Superleague και τι ντέρμπι! Το clasico της Θεσσαλονίκης μεταξύ ΠΑΟΚ και Άρη στην Τούμπα από τη μία και το clasico της Αθήνας με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό να κοντράρονται στο ΟΑΚΑ από την άλλη. Και δύο πολύ σημαντικά, για την εξέλιξη του πρωταθλήματος, ματς, σε Λάρισα και Λαμία που φιλοξενούν την Ξάνθη και τον Πανιώνιο αντίστοιχα.

Αρχικά στις 15:00 η Λάρισα που έχει μόλις έναν βαθμό μετά από τα πρώτα τρία ματς, φιλοξενεί τη μεγάλη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, μέχρι τώρα, την Ξάνθη που έχει ήδη εννιά βαθμούς. Οι γηπεδούχοι θέλουν τη νίκη για να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις τις βαθμολογίας και να αποδείξουν ότι τα μέχρι τώρα αποτελέσματα τους αδικούν. Οι φιλοξενούμενοι παίζουν για τρίτη φορά τη φετινή σεζόν εκτός έδρας και ήδη έχουν δύο νίκες, με αυτή κόντρα στην ΑΕΚ στην πρεμιέρα φυσικά να ξεχωρίζει.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου δεν μπορεί να υπολογίζει γι’ αυτό το ματς τους Ζίζιτς και Φιλίποβιτς που είναι τραυματίες ενώ τιμωρημένος είναι ο Ζίβκοβιτς. Εκτός είναι επίσης οι Γκόλιας, Χοτζάλι και Ασούμπρε. Όσο για την Ξάνθη, άπαντες είναι διαθέσιμοι πλην των Μπαξεβανίδη και ο Ντε Λούκας.

Στις 18:30 είναι προγραμματισμένο το πρώτο ντέρμπι της ημέρας με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται τον Άρη στην κατάμεστη, όπως όλα δείχνουν, Τούμπα. Ο «δικέφαλος» έχει το απόλυτο μέχρι στιγμής και προέρχεται από το σπουδαίο διπλό επί του Ατρόμητου ενώ ο Άρης που διέλυσε με 4-0 τον Παναθηναϊκό την προηγούμενη αγωνιστική έχει τέσσερις βαθμούς.

Προβλήματα δεν αντιμετωπίζει ο Άμπελ Φερέιρα που είδε τον Ελ Καντουρί να προπονείται κανονικά και τον συμπεριέλαβε στην αποστολή. Ο Άρης πηγαίνει στο ντέρμπι πάνοπλος με τον Απόστολο Τερζή να μπορεί να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα για το ματς.

Στην Λαμία η τοπική ομάδα υποδέχεται τον Πανιώνιο (19:30) σε ένα ματς που και οι δύο αντίπαλοι «καίγονται» για τη νίκη. Οι Φθιωτοί έχουν μόλις δύο βαθμούς και δεν έχουν πάρει ακόμη νίκη στο πρωτάθλημα ενώ οι Νεοσμυρνιώτες που έκαναν σεφτέ κόντρα στην Λάρισα βρίσκονται στο -3 και θέλουν τη νίκη για να σβήσουν την τιμωρία και να αρχίσουν να ανεβαίνουν στη βαθμολογία.

Μπεχαράνο και ο νεαποκτηθέντας Τιρόνε κανονικά στην αποστολή της Λαμίας, Εμμανουηλίδης και Δούτσιος εκτός για τον Πανιώνιο που δεν θα έχει και τη συμπαράσταση των οπαδών του στο συγκεκριμένο ματς μια και απαγορεύτηκε η οργανωμένη μετακίνηση.

Η αυλαία θα πέσει στις 20:30 στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Ολυμπιακό και τις δύο ομάδες να βρίσκονται σε ακριβώς αντίθετη κατάσταση. Οι γηπεδούχοι έχουν μόνο έναν βαθμό και μετρούν δύο βαριές ήττες από ΟΦΗ και Άρη ενώ οι Πειραιώτες με το απόλυτο στο πρωτάθλημα και την ισοπαλία κόντρα στην Τότεναμ, έχουν την ψυχολογία στα ύψη. Στο γήπεδο δεν αναμένεται μεγάλη προσέλευση, όχι προσέλευση που να θυμίζει ντέρμπι τουλάχιστον με τους οργανωμένους οπαδούς των «πράσινων» να έχουν κηρύξει αποχή.

Ο Γιώργος Δώνης θα έχει τον Δημήτρη Κουρμπέλη στη διάθεσή του με τον αρχηγό της ομάδας να επιστρέφει από την τιμωρία του αλλά αμφίβολος είναι ο Σωκράτης Διούδης που έχει ενοχλήσεις στη μέση. Για τον Ολυμπιακό η μόνη αλλαγή σε σχέση με το μεσοβδόμαδο ματς για το Champions League αναμένεται να είναι ο Ελ Αραμπί αντί του Άνχελ Γκερέρο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Κυριακή 22/9

ΑΕΛ – Ξάνθη (15:00, Novasports1)

ΠΑΟΚ – Άρης (18:30, PAOK TV)

Λαμία – Πανιώνιος (19:30, ΕΡΤ)

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (20:30, Novasports1)

Σάββατο 21/9

Βόλος – ΟΦΗ 1-0

Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος 2-1

Παναιτωλικός – ΑΕΚ 0-1

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ