«Πάμε όλοι μαζί μπροστά»: Η ομιλία Δώνη στα αποδυτήρια και το χειροκρότημα των παικτών

«Πάμε όλοι μαζί μπροστά»: Η ομιλία Δώνη στα αποδυτήρια και το χειροκρότημα των παικτών

Τι είπε ο Γιώργος Δώνης στους ποδοσφαιριστές του λίγα λεπτά μετά το τέλος του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό καλώντας τους να ξεχάσουν το παρελθόν και να μάχονται. Χειροκροτήματα από τους παίκτες που ήταν εκνευρισμένοι με την ισοπαλία.

Δευτερόλεπτα μετά την ισοφάριση του Γιοάν Μολό, ο τέταρτος διαιτητής του ντέρμπι σηκώνει τον πίνακα με τις καθυστερήσεις. Τα πέντε λεπτά που υπέδειξε ο Γερμανός διαιτητής φέρνουν αντιδράσεις από τον πάγκο του Παναθηναϊκού και από τον κόσμο. Όλοι ήθελαν περισσότερο χρόνο, πιστεύοντας στην ανατροπή. Μάλιστα, όταν ο Μολό σκόραρε, ο Μπεκ έσπευσε να πιάσει την μπάλα και να την πάει γρήγορα στη σέντρα για να εξαντλήσει ο Παναθηναϊκός τα περιθώρια να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ και να φύγει νικητής.

Το γκολ στο φινάλε χάρισε τον βαθμό στον Παναθηναϊκό, έμοιαζε με λύτρωση αφού οι πράσινοι είχαν προσπαθήσει πολύ και ήταν καλύτεροι από τον αντίπαλό τους, όμως ο Δώνης αντέδρασε άμεσα και κάλεσε τους παίκτες του απλώς να χειροκροτήσουν και να ευχαριστήσουν τον κόσμο για τη στήριξη, αλλά να μην πανηγυρίσουν. Το εξήγησε, λέγοντας πως δεν είναι στο dna του συλλόγου να πανηγυρίζει ισοπαλίες, ακόμα και αν βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση.

Ακόμα ένα «μάθημα παναθηναϊκής ιστορίας» από τον 50χρονο προπονητή, ο οποίος είχε αναφερθεί σε αυτά τα μαθήματα την περσινή σεζόν και στο πως προσπαθεί να περάσει σε όλους του τους παίκτες το μήνυμα πως παίζουν σε μια πολύ μεγάλη ομάδα, με τίτλους και διακρίσεις. Και αυτά τα «μαθήματα» συνεχίστηκαν λίγο αργότερα εντός αποδυτηρίων.

Τα συναισθήματα εντός αποδυτηρίων ήταν ανάμεικτα. Ικανοποίηση από το γεγονός ότι τουλάχιστον η ομάδα δεν έχασε, εκνευρισμός για το ότι η ομάδα δεν έφυγε με τη νίκη παρ’ όλο που ήταν καλύτερη και στεναχώρια που αδίκησε τον εαυτό της στα τρία πρώτα παιχνίδια με αποτέλεσμα να έχει μόλις δύο βαθμούς.

Ο Δώνης αφού τους έδωσε συγχαρητήρια για την εικόνα τους και για το πάθος που έβγαλαν, τους τόνισε πως πρέπει να αφήσουν όλα τα άσχημα στο παρελθόν, να μην κοιτάξουν ποτέ πίσω και όλοι μαζί να πάνε μπροστά. «Σας έχω πει πολλές φορές πως αν παίξουμε με πάθος μπορούμε να πετύχουμε πάρα πολλά πράγματα. Το είδατε κι εσείς σήμερα. Δεν πρέπει να πανηγυρίζουμε, αλλά να συνειδητοποιήσουμε πως έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας και αυτό συνέβη γιατί δεν παλεύαμε. Πρέπει να παλεύουμε. Δεν κοιτάμε πίσω κα πάμε όλοι μαζί μπροστά».

Μάλιστα, αμέσως μετά την ομιλία του Γιώργου Δώνη, οι παίκτες χειροκρότησαν όλοι μαζί και έδωσαν το στίγμα για τη συνέχεια. Μια συνέχεια στην οποία καλούνται πλέον να αρχίζουν και να κερδίζουν, αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Κυριακής με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ