Λάρισα: Κάτσε και Ουάρντα της αλλάζουν το στάτους

Λάρισα: Κάτσε και Ουάρντα της αλλάζουν το στάτους

Έργκους Κάτσε και Αμρ Ουάρντα ξεκίνησαν τις υψηλές πτήσεις και έδειξαν πως μπορούν να διαφοροποιήσουν όλη την εικόνα της Λάρισας.

«Ξέμειναν» στον ΠΑΟΚ, που ήθελε να τους πουλήσει αλλά δε βρέθηκε ομάδα να τους αγοράσει. Ο Κάτσε ακολούθησε την προετοιμασία, πίστεψε πως θα έχει ευκαιρίες με τον Άμπελ Φερέιρα, αλλά τελικά στον ΠΑΟΚ δεν αλλάζουν την άποψή τους. Και του ανακοίνωσαν πως πρέπει να πάει δανεικός.

Για τον Αμρ Ουάρντα η πιθανότητα να φορέσει πάλι τη φανέλα του δικεφάλου είναι μηδαμινή. Τις δικές του ευκαιρίες τις χαράμισε. Τις πέταξε όλες στα σκουπίδια. Τα «κανονάκια» τελείωσαν για τον Αιγύπτιο.

Όσο ο Αύγουστος κυλούσε τόσο πιο πιθανό φάνταζε το ενδεχόμενο να μείνουν και οι δύο στον ΠΑΟΚ και να προπονούνται ξεχωριστά από την υπόλοιπη ομάδα. Να παρακολουθούν όλα τα παιχνίδια από την εξέδρα. Τελικά, στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου, κατηφόρισαν περίπου 150 χιλιόμετρα νοτιότερα. Η Λάρισα ανακοίνωνε στις 30 Αυγούστου τον δανεισμό του Αμρ Ουάρντα και μια μέρα αργότερα – τελευταία των μεταγραφών – ακολουθούσε και ο Έργκους Κάτσε.

Για τον προπονητή της ΑΕΛ, Μιχάλη Γρηγορίου, η απόκτηση δύο πολύ ποιοτικών ποδοσφαιριστών ήταν αυτό ακριβώς που έψαχνε. Είκοσι μέρες αργότερα, η ομάδα του αρχίζει να καρπώνεται αυτή την ποιότητα. Η ακίνδυνη Λάρισα που είδαμε στους τρεις πρώτους αγώνες, μια ομάδα που δυσκολευόταν να δημιουργήσει και να απειλήσει, άλλαξε μορφή. Και επικράτησε με χαρακτηριστική ευκολία της Ξάνθης, που πήγαινε στον «κάμπο» με το τρία στα τρία του ξεκινήματος, με σιγουριά και με μπόλικη αυτοπεποίθηση.

Η παρουσία του Κάτσε στη μεσαία γραμμή έκανε τους «βυσσινί» πιο παραγωγικούς, με καλύτερο «build up» από την πίσω ζώνη. Ο Αλβανός ήταν ο παίκτης στον οποίο «ακουμπούσε» η πρώτη μπάλα και επί της ουσίας περνούσε όλο το παιχνίδι της ομάδας. Τα τρεξίματά του έδωσαν πολύ ενέργεια στη Λάρισα, η οποία κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή και ως εκ τούτου και σε ολόκληρο το παιχνίδι.

Ο δε Ουάρντα παρουσίασε ορισμένα από τα πλούσια και πολλά τεχνικά του χαρακτηριστικά, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε οποιαδήποτε ομάδα. Ο Αιγύπτιος είναι ποδοσφαιριστής μεγάλης κλάσης, που αν είχε διαφορετική συμπεριφορά δε θα έβγαινε ποτέ από την ενδεκάδα του ΠΑΟΚ. Πήγε στη Λάρισα με σκοπό να κάνει όλα όσα έκανε και στον Ατρόμητο, με τον οποίο πέρσι βγήκε MVP του πρωταθλήματος. Απέναντι στην Ξάνθη ήταν σχεδόν αλάνθαστος, ζητούσε συνεχώς μπάλα, ήταν μέσα στις φάσεις, αλλά αναποτελεσματικός στην τελική προσπάθεια.

Στη φάση του 2-0 έχει μαζέψει όλη την άμυνα της Ξάνθης και ουσιαστικά μένει μόνος ο Μιλοσάβλιεβιτςμ ο οποίος σκοράρει και τελειώνει το παιχνίδι. Η αποθέωση του κόσμου προς το πρόσωπο και των δύο στο φινάλε του αγώνα δικαιώνει τη Λάρισα για την επιλογή της να χτυπήσει την πόρτα του ΠΑΟΚ και να τους αποκτήσει. Οι δυο τους μπορούν να μετατρέψουν την ΑΕΛ σε ομάδα που θα στοχεύσει ψηλά, κάτι που το έδειξαν με το «καλημέρα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ