Ο Αρης μπήκε στη «μαύρη λίστα» του Μάτος!

Ο Αρης μπήκε στη «μαύρη λίστα» του Μάτος!

Ο Λέο Μάτος σκόραρε στο χθεσινό ντέρμπι και ο Αρης έγινε το 10ο θύμα του Βραζιλιάνου μπακ, όσον αφορά αποκλειστικά σε αγώνες πρωταθλήματος.

Όταν το καλοκαίρι του 2016 ο Λέο Μάτος ερχόταν στον ΠΑΟΚ κανείς δεν πίστευε ότι θα εξελιχθεί σε παίκτη – κλειδί για τον Δικέφαλο του Βορρά και θα είναι βασικό και αντικαταστατό μέλος στην σπουδαία πορεία προς την κατάκτηση του νταμπλ.

Ο Βραζιλιάνος ακραίος μπακ έχει αγωνιστεί συνολικά σε 136 ματς σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και έχει πετύχει 24 γκολ, τα 15 εξ αυτών στο πρωτάθλημα! Το γκολ που πέτυχε απέναντι στον Αρη ήταν το τρίτο γκολ του Λατινοαμερικάνου άσου στη φετινή σεζόν, καθώς είχε βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα σε αυτά κόντρα σε Άγιαξ και Ατρόμητο.

Συγκεκριμένα, είχε κάνει το 2-1 για τον ΠΑΟΚ στην εντός έδρας ισοπαλία με τον Αίαντα (2-2), για τα προκριματικά του Champions League, αλλά και το 0-2 στη νίκη του Δικεφάλου στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο με 3-2, για την 3η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Χθες, ήταν αυτός που ισοφάρισε στο 5ο λεπτό σε 1-1 το παιχνίδι με τον Αρη στην Τούμπα, για την 4η στροφή του πρωταθλήματος, ενώ 67’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο Άρης έγινε μάλιστα η 10η ομάδα κόντρα στην οποία σκοράρει ο Λέο Μάτος, όσον αφορά αποκλειστικά σε αγώνες πρωταθλήματος. Οι Κίτρινοι ήταν το 10ο θύμα του Βραζιλιάνου δεξιού οπισθοφύλακα του Δικεφάλου, ο οποίος εκτός από τον Αρη έχει «πληγώσει» επίσης τις Λάρισα (2 γκολ), Λεβαδειακό (2 γκολ), Πλατανιά (2 γκολ), Κέρκυρα (2 γκολ), ΟΦΗ (2 γκολ), ΑΕΚ (1 γκολ), Ατρόμητο (1 γκολ), Πανιώνιο (1 γκολ) και Παναιτωλικός (1 γκολ).

Ο Μάτος είναι ένα από τα βασικά γρανάζια της «ασπρόμαυρης» μηχανής, με τον 33χρονο μπακ να δεσμεύεται με συμβόλαιο με την ομάδα της Θεσσαλονίκης μέχρι το καλοκαίρι του 2021. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες του Δικεφάλου τα δύο χρόνια και η απουσία του στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ προβληματίζει έντονα τον Αμπέλ Φερέιρα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ