ΑΕΚ: Ο Ολιβέιρα της δίνει ξανά «δύναμη πυρός»

ΑΕΚ: Ο Ολιβέιρα της δίνει ξανά «δύναμη πυρός»

Ο Πορτογάλος δείχνει αποφασισμένος να αγωνιστεί στο ντέρμπι και να ενισχύσει σε τεράστιο βαθμό τη γραμμή κρούσης της ΑΕΚ.

Η απουσία του Νέλσον Ολιβέιρα από την αγωνιστή δράση στα τελευταία δύο παιχνίδια πρωταθλήματος μπορεί να μην κόστισε στην ΑΕΚ βαθμούς, όμως δεδομένα άλλαξε την επιθετική της λειτουργία. Από τη στιγμή που βρήκε ρυθμό ο Πορτογάλος άσος αποδείχθηκε παίκτης-«κλειδί» για τον Δικέφαλο, με την παρουσία του να αποτελεί σημείο-αναφοράς στην επίθεση της ομάδας.

Ο Ολιβέιρα πέρα από την εκτελεστική του δεινότητα, που έχει ήδη καταγραφεί, προσφέρει πολλά στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Είναι ένας παίκτης που ξέρει να υποδεχθεί σωστά την μπάλα, μπορεί να βρει συνεργασίες με τους συμπαίκτες του, απασχολεί τα αντίπαλα στόπερ και παράλληλα ανοίγει διαδρόμους για τους υπόλοιπους. Όπως τον Μάρκο Λιβάια, που κινείται πολύ πιο ελεύθερα στο γήπεδο, όταν βρίσκεται στην κορυφή ο Ολιβέιρα.

Ο έμπειρος στράικερ θέλει όσο τίποτα να δώσει το παρών στο μεγάλο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Να επιστρέψει στη δράση για να ζήσει την ατμόσφαιρα ενός τέτοιου αγώνα, βοηθώντας συνάμα την ομάδα του για να φτάσει σε μια μεγάλη νίκη. Μια νίκη ξεχωριστής σημασίας έπειτα από τις διαμορφωθείσες συνθήκες, που μοιάζει ικανή να δώσει στην ΑΕΚ τεράστια ώθηση για τον τίτλο.

Ο Νίκος Κωστένογλου υπολογίζει πολύ στην παρουσία του Ολιβέιρα την Κυριακή. Ο τεχνικός της ΑΕΚ γνωρίζει πόσο διαφορετική μπορεί να δείξει επιθετικά η Ένωση με τον Πορτογάλο στη σύνθεσή της, σε ένα παιχνίδι όπως αυτό με τον ΠΑΟΚ. Εφόσον ο Ολιβέιρα είναι καλά θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως δεν θα βρεθεί απλά στην αποστολή του αγώνα, αλλά θα πάρει και φανέλα βασικού.

Με τον έμπειρο στράικερ στην κορυφή της επίθεσης και τον Λιβάια λίγο πιο πίσω, η ΑΕΚ αποκτά ξανά δύναμη πυρός στη γραμμή κρούσης, διαθέτοντας ένα δίδυμο ικανό να φέρει… φουρτούνες σε οποιαδήποτε άμυνα. Πόσω μάλλον σε μια προβληματική αμυντική γραμμή, όπως αυτή που δείχνει να έχει ο ΠΑΟΚ, με την μέχρι τώρα εικόνα του στο φετινό πρωτάθλημα. Γι’ αυτό και η συμμετοχή του Ολιβέιρα στο ντέρμπι της Κυριακής φαντάζει ζωτικής σημασίας για τους Κιτρινόμαυρους, προκειμένου να βρουν τα γκολ που θα τους οδηγήσουν και στη νίκη που τόσο θέλουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ