Αυγενάκης: «Οι εμπρηστικές και απαξιωτικές δηλώσεις/ανακοινώσεις παραγόντων δεν βοηθούν»

Αυγενάκης: «Οι εμπρηστικές και απαξιωτικές δηλώσεις/ανακοινώσεις παραγόντων δεν βοηθούν»

Με αφορμή τον χθεσινό «πόλεμο» ανακοινώσεων ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Άρη ο Υφυπουργός Αθλητισμού ζήτησε από όλους συναίνεση και ηρεμία.

Άρης και ΠΑΟΚ είναι από χθες στα «χαρακώματα» με τον Άρη να προχωρά σε σοβαρές καταγγελίες για «περίεργους τύπους» με διαπιστεύσεις του ΠΑΟΚ και απειλές στο ντέρμπι της Τούμπας και την διοίκηση του δικεφάλου να απαντά με σκληρές εκφράσεις χωρίς όμως να αναφερθεί στην «ταμπακιέρα».

Για τα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν εδώ και χρόνια στην Τούμπα είναι ξεκάθαρο πως, αν δεν ήξερε, έμαθε πλέον και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης που πριν λίγη ώρα προχώρησε σε μια δήλωση θέλοντας να ηρεμήσει την κατάσταση. Στην δήλωση του ο κ. Αυγενάκης αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Οι εμπρηστικές και απαξιωτικές δηλώσεις/ανακοινώσεις παραγόντων και ΠΑΕ δεν συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος βελτίωσης στο ποδόσφαιρο και ασφάλειας στα γήπεδα. Δεν βοηθούν στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της βίας και της επιστροφής των φιλάθλων και των οικογενειών στις εξέδρες. Συντελούν μονάχα στην όξυνση και στην καλλιέργεια περαιτέρω απαξίωσης του αθλήματος.

Έχω δηλώσει επανειλημμένως ότι η ποδοσφαιρική κοινωνία οφείλει να αυτοσυγκρατείται και να σταματήσει να «πυροβολεί τα πόδια της». Να υπακούει και να σέβεται τους νόμους και το κανονιστικό πλαίσιο. Να προστατεύει το άθλημα, ώστε να αποκτούν υπεραξία τόσο οι ομάδες όσο και οι ποδοσφαιριστές.

Η ευρύτερη κοινωνία απαιτεί συνεργασίες και συναίνεση, στο δρόμο προς την ανάκαμψη και την πρόοδο. Καλώ όλους να αναλογιστούν και να επωμιστούν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ