Η ελεύθερη πτώση του Πασχαλάκη

Η ελεύθερη πτώση του Πασχαλάκη

Από απόλυτος πρωταγωνιστής, βασική αιτία της κακής αμυντικής συμπεριφοράς του ΠΑΟΚ. Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης διανύει παρατεταμένη περίοδο ντεφορμαρίσματος και το ρεπορτάζ θέλει τον Ζίβκοβιτς να προβάρει τα γάντια του.

Οκτώ φορές έχει πάρει τη θέση του κάτω από τα γκολποστ της εστίας του νταμπλούχου ΠΑΟΚ φέτος. Τέσσερις φορές στο πρωτάθλημα, δύο στα προκριματικά του Champions League, ακόμα δύο στα προκριματικά του Europa League. Απολογισμός; 14 γκολ. Ο Κέρβερος της εστίας του Δικέφαλου του Βορρά, έχει χάσει λίγη από τη δυναμική του. Ίσως όλη. Μπορεί να ξεκίνησε από ένα κακό ματς, αλλά εξελίχθηκε σε παρατεταμένη περίοδο ντεφορματίσματος.

Βλέπεις ο Αλέξανδρος – Superman – Πασχαλάκης με τις εμφανίσεις του πέρυσι χρίστηκε ως εκ των πρωταγωνιστών του ΠΑΟΚ στην ξέφρενη πορεία του ως το νταμπλ, αφού σε 30 ματς πρωταθλήματος δέχθηκε μόλις 14 τέρματα και φέτος έχει δεχθεί ήδη 6. Και σημασία έχει και το πως τα έχει δεχθεί. Στην πρεμιέρα με τον Παναιτωλικό, το γκολ των φιλοξενούμενων ήταν η μοναδική εντός εστίας ευκαιρία τους. Στη δεύτερη αγωνιστική κόντρα στον Πανιώνιο, το γκολ της ισοφαρίσης, ήταν το μοναδικό των Κυανέρυθρων on target. Στο Περιστέρι, ο Ατρόμητος βρήκε εστία δύο φορές και πανηγύρισε δύο τέρματα.

Το ντέρμπι με τον Άρη στην Τούμπα, ήταν το πρώτο ματς φέτος στη Superleague που ο Πασχαλάκης έκανε απόκρουση! Σε ένα παιχνίδι ειδικούς βάρους, ο Έλληνας πορτιέρο ήταν παρών σε δύο φάσεις, δεχόμενος όμως και δύο τέρματα για τον τελικό απολογισμό: οκτώ σουτ εντός εστίας, έξι γκολ, δύο αποκρούσεις σε τέσσερις αγωνιστικές.

Δεν είναι καταδικαστικοί αυτοί οι αριθμοί. Αλλά όλοι αναγνωρίζουν ότι κάτι έχει αλλάξει. Ο Πασχαλάκης ξεκίνησε βασικός στο παιχνίδι με την Ξάνθη (2/12/2017) και για να δεχθεί γκολ (κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα) πέρασαν έξι 90λεπτα. Ενώ η χρονιά ολοκληρώθηκε με τον θηριώδη γκολκίπερ να κρατάει 12 φορές απαραβίαστη την εστία του σε συνολικά 17 συμμετοχές.

Όσο για πέρυσι; Το σερί του «εννιά σερί ώρες απαραβίαστης εστίας» έγινε θέμα στην ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Πέρυσι, στον προθάλαμο της 17ης αγωνιστικής, είχε δεχθεί μόλις 6 γκολ. Όσα δηλαδή έχει δεχθεί φέτος σε μόλις τέσσερις αγωνιστικές!

Μιλάμε για έναν κίπερ με 16 shutouts και 14 τέρματα παθητικό, που μεταφράζεται σε 0,46 γκολ ανά παιχνίδι. Άρα φέτος, κάτι τον έχει επηρεάσει, δεν έπαψε ξαφνικά να έχει ταλέντο και εξαιρετική σωματοδομή, βρίσκεται απλώς σε… ελεύθερη πτώση. Το ζήτημα που τίθεται τώρα, είναι πως θα το διαχειριστεί ο Άμπελ Φερέιρα και το τεχνικό του επιτελείο.

Ενώ θα περίμενε όσως κανείς υπομονή και στήριξη από τους ανθρώπους του συλλόγου, τα πάντα δείχνουν να ακροβατούν σε μια πολύ λεπτή γραμμή, μετά τον πρόωρο αποκλεισμό από την Ευρώπη, και τα περιθώρια λάθους που επιτρέπουν στον βασικό κίπερ της ομάδας, έχουν αρχίσει να στενεύουν επικίνδυνα. Και κάπως έτσι, έρχεται το όνομα του Ζίβκοβιτς στο προσκήνιο.

Μην ξεχνάμε ότι το ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ είναι προ των πυλών και ίσως είναι η τελευταία του ευκαιρία για να ανακτήσει την χαμένη του αυτοπεποίθηση και παράλληλα να κερδίσει χρόνο, για να βρει ξανά τον παλίο χαμένο του εαυτό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ