Όταν ο πάγκος του Ολυμπιακού είναι ακριβότερος από την ΑΕΚ!

Όταν ο πάγκος του Ολυμπιακού είναι ακριβότερος από την ΑΕΚ!

Η νέα αποτίμηση του Transfermarkt για τα ρόστερ των ελληνικών ομάδων, ακριβώς στο σημείο που κουβεντιάζουμε για... rotation.

Στα μισά της εβδομάδας και η «κουβέντα» καλά κρατεί στο μεγάλο λιμάνι. Όχι τόσο για την ευκαιρία που χάθηκε στο ΟΑΚΑ όσο για την σημασία μιας διαφορετικής διαχείρισης των δεδομένων. Για την πιθανότητα μέσω της ενεργοποίησης του rotation, ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς να λειτουργήσει καλύτερα. Διαδικασία που όπως φαίνεται ενστερνίζεται ο ίδιος ο Πορτογάλος, ο οποίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ ετοιμάζεται το Σάββατο κόντρα στη Λαμία να παρουσιάσει μια ομάδα με πολλές αλλαγές. Έχοντας κατά νου τι ακολουθεί. Το ταξίδι στο Βελιγράδι για το κρίσιμο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα που ίσως αποδειχθεί «κλειδί» στην οικονομία του Β΄γκρουπ. Και αμέσως μετά το ταξίδι στη Θεσσαλονίκη για την αναμέτρηση με τον Άρη.

Το rotation λοιπόν η λύση του «γρίφου»; Θα φανεί στην πράξη. Το μόνο σίγουρο είναι πως αν ο κόουτς των Ερυθρόλευκων πιστεύει στα σημάδια, την Δευτέρα η ιστοσελίδα transfermarkt προχώρησε σε μια νέα «αξιολόγηση» των ρόστερ των ευρωπαϊκών ομάδων και την χρηματιστηριακή τους αξία. Εκεί λοιπόν δεν είναι μόνο ότι έστειλε τον Ολυμπιακό κοντά στα 90 εκατ ευρώ (89.25 για την ακρίβεια). Είναι κυρίως ότι αξιολόγησε τον «πάγκο» του ως το δεύτερο ακριβότερο ρόστερ του ελληνικού πρωταθλήματος. Σα να ήθελε να θυμίσει την ποιότητα του «βάθους» που διαθέτουν οι Ερυθρόλευκοι.

Το ρόστερ του Ολυμπιακού λοιπόν σε σχέση με τον 1 Ιούλη εμφανίζει μια διόλου ευκαταφρόνητη «αύξηση» καθώς από τα 79 εκατ ευρώ στην αρχή της μεταγραφικής περιόδου, ανέβηκε πλέον στα 89,25 μέσω των μεταγραφών που έγιναν τον Αύγουστο αλλά και βέβαια το limit up που έφερε σε πολλούς ποδοσφαιριστές της ομάδας η αήττητη πορεία ως τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Διότι τον Αύγουστο ή ίδια αποτίμηση τον είχε ήδη ανεβάσει στα 83 εκατ ευρώ. Είναι πλέον στα 25, 15 εκατ ευρώ η διαφορά από το ρόστερ του ΠΑΟΚ (64,1 εκατ ευρώ). Είναι κοντά στα 50 εκατ ευρώ η διαφορά από το ρόστερ της ΑΕΚ (39.55 εκατ ευρώ) που ακολουθεί στην τρίτη θέση της Super League 1. Πολύ μεγάλες διαφορές που δεν προκύπτουν από έναν-δύο ποδοσφαιριστές αλλά από τη συνολική δομή του Ολυμπιακός 2019-20.

Ο… «πάγκος» του Ολυμπιακού, το ρόστερ του δηλαδή δίχως τους 11 που επέλεξε ο Πέδρο Μαρτίνς κόντρα στον Παναθηναϊκό, είναι από μόνος του ακριβότερος από ολόκληρη την ομάδα της Ένωσης. Γιατί ακόμη και αν αφαιρέσει κανείς από τον «λογαριασμό» της Γερμανικής ιστοσελίδας την χρηματιστηριακή αξία των: Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκα, Μπουχαλάκη, Γκιγιέρμε, Ποντένσε, Βαλμπουενά, Μασούρα και Γκερέρο; Θα διαπιστώσει ότι οι υπόλοιποι σχηματίζουν μια ομάδα που κοστολογείται με 45,5 εκατ ευρώ. Ομάδα που θα συγκαταλέγονταν ούτως ή άλλως στα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Θα ήταν το δεύτερο ακριβότερο ρόστερ.

Για την ιστορία: Αυτή τη στιγμή και πάντα με την συγκεκριμένη αποτίμηση, στο top 10 των ακριβότερων ποδοσφαιριστών του ελληνικού πρωταθλήματος συναντά κανείς 9 Ερυθρόλευκους! Είναι ο Λεό Ζαμπά του ΠΑΟΚ (8 εκατ ευρώ) στην δεύτερη θέση ξεχωρίζοντας σε χρώματα. Και γύρω του μόνο το ρόστερ του Ολυμπιακού: Ο Φορτούνης (10 εκατ ευρώ), ο Μαντί Καμαρά (8 εκατ ευρώ), ο Ντανιέλ Ποντένσε (6 εκατ ευρώ), ο Παπ Αμπού Σισέ (6 εκατ ευρώ), ο Ομάρ Ελαμπντελαουί (6 εκατ ευρώ), ο Ρούμπεν Σεμέδο (5 εκατ ευρώ), ο Λεονάρντο Κούτρης (5 εκατ ευρώ), ο Μάξι Λοβέρα (4 εκατ ευρώ) και ο Γιασίν Μεριά (4 εκατ ευρώ).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ