Με 3-5-2 και «ανοικτή» μια θέση στην ενδεκάδα

Με 3-5-2 και «ανοικτή» μια θέση στην ενδεκάδα

«Κλειδωμένο» το πλάνο του Κωστένογλου για το μεγάλο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ποιες οι επιλογές του για τον παρτενέρ του Λιβάγια

Η ΑΕΚ έχει βάλει την προετοιμασία της με τον ΠΑΟΚ στην τελική ευθεία. Ο Νίκος Κωστένογλου και οι παίκτες του έχουν δουλέψει όλες αυτές τις μέρες στο πλάνο που θα ακολουθήσουν την Κυριακή, με στόχο να είναι εκείνοι που θα πανηγυρίσουν τη νίκη. Ο Έλληνας τεχνικός έχει πάρει όπως φαίνεται τις αποφάσεις του αναφορικά με το σχήμα αλλά και την ενδεκάδα του ντέρμπι.

Επί της ουσίας η μόνη θέση που δείχνει ανοικτή είναι εκείνη του παρτενέρ του Μάρκο Λιβάγια στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Νέλσον Ολιβέιρα μπήκε χθες σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης και αναμένεται να είναι στη διάθεση του Κωστένογλου. Ωστόσο, το γεγονός πως ήταν εκτός δράσης για ένα διάστημα μεγαλύτερο των 20 ημερών, καθιστά εξαιρετικά δύσκολο το σενάρια να τον δούμε στο αρχικό σχήμα. Όχι, όμως, και απίθανο.

Όλα δείχνουν πως ο Πορτογάλος φορ θα είναι στην αποστολή του ντέρμπι, ωστόσο θα μείνει στον πάγκο και θα χρησιμοποιηθεί σαν αλλαγή. Το παραπάνω δεδομένο ανοίγει την πόρτα της ενδεκάδας για έναν εκ των Αλμπάνη, Γιακουμάκη. Ο πρώτος τα πήγε καλά στα τελευταία παιχνίδια και φαίνεται να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα έναντι του Έλληνα φορ. Που πάντως διεκδικεί με τις δικές του πιθανότητες μια θέση στο βασικό σχήμα.

Από εκεί και πέρα οι επιλογές του Κωστένογλου στο 3-5-2 που αναμένεται να επιλέξει είναι ξεκάθαρες. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Μπάρκας, στην άμυνα θα βρίσκονται οι Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, στα άκρα οι Παουλίνιο, Λόπες, το δίδυμο των αμυντικών χαφ θα αποτελείται από τους Σιμόες, Κρίστισιτς, ενώ λίγο πιο μπροστά, σε ρόλο δεύτερου επιθετικού, θα κινείται ο Λιβάγια.

Ο προπονητής της Ένωσης περιμένει έναν ΠΑΟΚ που θα έρθει στο ΟΑΚΑ με αμυντικούς προσανατολισμούς και γι’ αυτό στοχεύει να «φορτώσει» την επίθεση της ομάδας του με δύο φορ. Έτσι ώστε να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στην αντίπαλη άμυνα και η ΑΕΚ να δημιουργήσει τις συνθήκες για να γίνει απειλητική και να σκοράρει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ