Αλμπάνης: «Με νίκη επί του ΠΑΟΚ, μπαίνουμε σε τροχιά πρωταθλητισμού»

Αλμπάνης: «Με νίκη επί του ΠΑΟΚ, μπαίνουμε σε τροχιά πρωταθλητισμού»

Τη σημασία της νίκης της ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟΚ τόνισε ο επιθετικός των κιτρινόμαυρων, Χρήστος Αλμπάνης, σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ την Κυριακή 29/9 στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Superleague. Ένα ντέρμπι αποδείξεων και αυξημένου κινήτρου με τους δύο Δικέφαλους να ψάχνουν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους.

Ο Χρήστος Αλμπάνης που μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Κωστένογλου, έχει αναβαθμισμένο ρόλο, μίλησε στη Nova και αναφέρθηκε στο κλίμα που υπάρχει στην ομάδα μετά τις αλλαγές, τα συστήματα που δουλεύονται και την εμπιστοσύνη που απολαμβάνει πλέον στην Ένωση.

Τέλος δεν έκρυψε την τεράστια σημασία που θα έχει ενδεχόμενη νίκη των κιτρινόμαυρων επί του ΠΑΟΚ, η οποία όπως τόνισε ο επιθετικός της ΑΕΚ, είναι ικανή να τους ξαναβάλει σε τροχιά διεκδίκησης πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Αλμπάνης στις δηλώσεις του στη Nova:

Για το κλίμα που επικρατεί πλέον στην ομάδα: «Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε μια ανοδική πορεία, παίρνουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Είναι ο στόχος μας αυτός. Στα αποδυτήρια υπάρχει εξαιρετικό κλίμα και σε αυτό έχουν βοηθήσει και οι νίκες. Μένουμε συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι στον στόχο μας που είναι να συνεχίσουμε αυτό το σερί».

Για το τι κρατάει από το ματς του Αγρινίου και τη δύσκολη επικράτηση επί του Παναιτωλικού: «Θα έλεγα την πειθαρχία που είχε η ομάδα ειδικότερα στο Β’ ημίχρονο. Καταφέραμε και φέραμε το παιχνίδι στα μέτρα μας. Κυριαρχήσαμε στον αγώνα. Κάναμε τον αντίπαλο να προσαρμοστεί στο παιχνίδι μας, ευτυχήσαμε να πετύχουμε και το γκολ. Θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο το σκορ με βάση τις ευκαιρίες που είχαμε».

Για τις αλλαγές στα συστήματα και τον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΚ: «Θα έλεγα και τα δύο συστήματα που παίζει η ομάδα εξαρτώνται από την προσέγγιση που θέλει να κάνει η ομάδα. Το 3-5-2 στην προκειμένη περίπτωση το κάνουμε με μία επιθετική προσέγγιση κάτι που θεωρώ πως μας ταιριάζει. Δουλεύουμε και με την τετράδα, προσπαθώντας να έχουμε τον κυρίαρχο ρόλο».

Για το πώς αισθάνεται που βρίσκεται στις βασικές επιλογές του Κωστένογλου: «Είμαι χαρούμενος και ευτυχισμένος. Για οποιοδήποτε παιδί που βρίσκεται στην ΑΕΚ οι αποκλίσεις είναι μικρές. Ο καθένας θα ήθελε να παίζει και να προσφέρει στην ομάδα. Η ουσία αυτή είναι. Όποιος καλείται να μπορεί να προσφέρει στην ομάδα».

Για ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ: «Για όλους τους παίκτες αυτά τα παιχνίδια είναι που περιμένουν να παίξουν. Φέτος θα είναι και περισσότερα λόγω των πλέι οφ. Είναι ένα παιχνίδι που θέλουμε πολύ να το κερδίσουμε έτσι ώστε να μπορέσουμε να είμαστε σε τροχιά πρωταθλήματος και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

Για την ευκολία που δέχεται γκολ ο Δικέφαλος του Βορρά: «Φέτος ο ΠΑΟΚ αμυντικά είναι πιο ευάλωτος απ’ ότι πέρυσι. Εμείς θα κοιτάξουμε το δικό μας παιχνίδι, να επιβάλλουμε το παιχνίδι μας και να καταφέρουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Για τον κόσμο που αναμένεται να βρεθεί στο ΟΑΚΑ: «Θεωρούμε δεδομένο ότι θα γεμίσει το ΟΑΚΑ. Ο κόσμος θα είναι στο πλευρό μας. Τον ευχαριστούμε και για τα προηγούμενα παιχνίδια που ήταν στο πλευρό μας. Ιδίως στην Τρίπολη που η ομάδα βρισκόταν σε μια άσχημη κατάσταση. Θα είναι χαρά μας να μπορέσουμε να τον ευχαριστήσουμε στο τέλος του παιχνιδιού».

Για το ενδεχόμενο νίκης στο ντέρμπι: «Με μία νίκη θα προσπεράσουμε τον ΠΑΟΚ στην βαθμολογία. Θα είναι μία νίκη η οποία θα μας βάλει σε τροχιά πρωταθλήματος και θα έχουμε τελείως διαφορετική προσέγγιση του πρωταθλήματος»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ