Γιασίν Μεριά: 54 ματς, 50 ενενηντάλεπτα, 4.879 λεπτά σε 13 μήνες (pic)!

Γιασίν Μεριά: 54 ματς, 50 ενενηντάλεπτα, 4.879 λεπτά σε 13 μήνες (pic)!

Ο «Iron Man» του Ολυμπιακού, Γιασίν Μεριά, κουράστηκε και ετοιμάζεται να πάρει ανάσες. To10.gr χαρτογραφεί τις συμμετοχές του, τα ταξίδια του και εξηγεί γιατί ο Μαρτίνς τον λατρεύει.

Η μεταγραφή του ανακοινώθηκε επίσημα στις 28 Ιουλίου 2018. Ακριβώς έναν μήνα μετά το τελευταίο παιχνίδι της Εθνικής Τυνησίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας (28/06/2018, Παναμάς-Τυνησία 1-2). Στις 26 Αυγούστου 2019, κάνει την πρώτη του επίσημη συμμετοχή με τον Ολυμπιακό, αγωνιζόμενος 90 λεπτά στον εντός έδρας αγώνα με τον Λεβαδειακό. Εκείνη την ημέρα, έως και σήμερα, ο Γιασίν Μεριά, είναι ο -με διαφορά- πιο καταπονημένος ποδοσφαιριστής στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Τυνήσιος κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακούς, σε αυτούς τους 13 μήνες έχει αγωνιστεί σε συνολικά 54 παιχνίδια με τους Ερυθρόλευκους και την Εθνική Τυνησίας. Από αυτά, τα 48 παιχνίδια του ήταν 90λεπτα, δύο παιχνίδια ήταν 120λεπτα (στο Κόπα Αφρικα) και σε μόλις τέσσερα παιχνίδια, είτε έγινε αλλαγή είτε δεν ξεκίνησε βασικός. Με τη σούμα να βγάζει 4.879 αγωνιστικά λεπτά… χωρίς τις καθυστερήσεις!

Ο Μεριά αποτελεί τον πιο κουρασμένο ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού και ήδη το τεχνικό επιτελείο των Πειραιωτών έχει αποφασίσει να πάρει μέτρα για τον Τυνήσιο, με σκοπό να τον ξεκουράσει και κυρίως να μην τον «κάψει». Εξάλλου, πρόκειται για τον μοναδικό ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού που ουσιαστικά δεν έχει κάνει διακοπές. Δεν εχει ξεκουραστεί καθόλου (με δική του πρωτοβουλία, για να βοηθήσει τον Ολυμπιακό στα προκριματικά), μετά το τέλος του Κόπα Αφρικα.

Η κούραση ενός ποδοσφαιριστή, βεβαίως, δεν μετριέται μόνο με τα παιχνίδια και μόνο με τα αγωνιστικά λεπτά. Σε αυτούς τους 13 μήνες, ο Μεριά έχει κάνει επτά ταξίδια στην Τυνησία, ενώ έχει φτάσει στη Σουαζιλάνδη, τον Νίγηρα, την Αλγερία, την Αίγυπτο, το Μαρόκο (όπου έκανε προετοιμασία επί έναν μήνα η Τυνησία για το Κόπα Αφρικα!), και ξανά Αίγυπτο, για τα τελικά της διοργάνωσης. Στην οποία η Τυνησία έφτασε έως τον ημιτελικό και τελικά κατέκτησε την 4η θέση.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα παιχνίδια του Μεριά θα ήταν ακόμη περισσότερα εάν στις 20 Νοεμβρίου 2018 δεν είχε υποστεί βαρύ διάστρεμμα στο φιλικό Τυνησία-Μαρόκο, όπου και πάλι αγωνίστηκε 90 λεπτά. Το συγκεκριμένο χτύπημα τον άφησε εκτός αγώνων για σχεδόν ενάμιση μήνα, με τον Τυνήσιο να επιστρέφει στη δράση στις 08/01/2019 και τον εκτός έδρας αγώνα Κυπέλλου με την Ξάνθη (0-0).

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει υποστηρίξει πολλάκις ότι ο Μεριά αποτελεί το απόλυτο παράδειγμα παίκτη που είναι στρατιώτης της ομάδας του. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που δημόσια έχει εκθειάσει τη νοοτροπία του και την αφοσίωσή του στο σύνολο και το καλό της ομάδας. Ωστόσο και ο Πορτογάλος καταλαβαίνει πως ο ασταμάτητος Τυνήσιος χρειάζεται μια μικρή παύση. Και αναμένεται να την έχει αυτό το Σάββατο. Κερδίζοντας λίγη ξεκούραση, ενόψει της μάχης του Βελιγραδίου με τον Ερυθρό Αστέρα. Αλλωστε στον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού, ο εξαιρετικός πασέρ Μεριά, είναι παίκτης-κλειδί. Και μαζί με τον Σεμέδο, συνθέτουν ένα από τα καλύτερα αμυντικά δίδυμα που είχε ο Ολυμπιακός.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΜΕΡΙΑ ΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΥΝΗΣΙΑ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ