ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Αλλαγή συσχετισμών…

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Αλλαγή συσχετισμών…

Και η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ το ίδιο αναζητούν από την τελευταία Κυριακή του Σεπτέμβρη στο ΟΑΚΑ. Την «επιστροφή» τους σε μια κουβέντα που ως τώρα δεν «προκύπτει».

Πριν από λίγες εβδομάδες, εκεί πάνω στην… τούρλα της νέας αλλαγής προπονητή στην ΑΕΚ οι στοιχηματικές εταιρίες έδιναν την εντύπωση πως η Ένωση δεν έχει «τύχη» στην κουβέντα του πρωταθλητισμού. Ας ήταν μόλις στην πρεμιέρα η ήττα της από την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ. Οι αποδόσεις για την κατάκτηση του τίτλου έφταναν σε σημεία… μη αποδεκτά. Κάτι σε «22.00» πλήρωνε να σηκώσει το τρόπαιο ο Πέτρος Μάνταλος.

Τέσσερις-πέντε νύχτες αργότερα η πρώτη κρίση της χρονιάς χτύπησε την πόρτα του ΠΑΟΚ. Ο εξωφρενικός αποκλεισμός από την Σλόβαν Μπρατισλάβας στη Τούμπα. Πιθανότατα η μεγαλύτερη ανορθογραφία της τελευταίας τριετίας για τους νταμπλούχους. Εκεί βεβαίως ο προπονητής είχε αλλάξει ήδη. Εκεί οι χειρισμοί ήταν πιο προσεκτικοί. Το αποτέλεσμα όμως ως τώρα μοιάζει «εύθραυστο». Διότι ο Δικέφαλος του Βορρά που βλέπουμε σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, είναι πάντα μέσα στην κουβέντα των φαβορί –οι στοιχηματικές για εκείνον δίνουν απόδοση κοντά στο «2,00»- αλλά με την όψη του μονίμως προβληματική. Ακόμη και αν τα αποτελέσματα κρύβουν κάτω από το χαλάκι όλα τα υπόλοιπα.

Μια νίκη στο Περιστέρι στις καθυστερήσεις με γκολ του στόπερ -Κρέσπο-. Μια ισοπαλία με τον Άρη στην Τούμπα στο 90+7’ από την έμπνευση του Μίσιτς. Η δύσκολη επικράτηση επί του Πανιωνίου εντός. Και πάντα γκολ στο παθητικό. Έξι σε τέσσερις αγωνιστικές. Πολλά για ΠΑΟΚ. Για τον «κόμπακτ» ΠΑΟΚ που είχαμε συνηθίσει στην εποχή του Λουτσέσκου.

Στο μεταξύ οι δύο Δικέφαλοι έχουν έναν βαθμό διαφορά όλο και όλο. Γιατί η ΑΕΚ του «ρεαλισμού» με τα τρία στόπερ και τον Μάρκο Λιβάγια ελεύθερο να κάνει τα πάντα έξω από το απέναντι κουτί έχει ένα σερί νικών που αξίζει προσοχής. Πέρασε από το Αγρίνιο που πέρσι έχασε. Πέρασε από την Τρίπολη. Παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο. Ευχαριστεί τον κόσμο της που είναι βέβαιο ότι αύριο θα δώσει στο ΟΑΚΑ όψη «12ου» παίκτη.

Αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ δεν είναι δύο ομάδες που η πρώτη κερδίζει το πρωτάθλημα με απόδοση «22,00» και η δεύτερη με «2,00». Αυτή τη στιγμή και οι δύο μοιάζουν με ερωτηματικά. Ότι η ΑΕΚ μπορεί και καλύτερα. Ότι ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερα από ότι θα έπρεπε. Το momentum σαφώς και ευνοεί την Ένωση. Και μαζί να της προσφέρει το δικαίωμα για αλλαγή συσχετισμών. Γιατί δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι 1,5 χρόνο αήττητος στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι μια ομάδα που πέρσι από την 4-5 αγωνιστική πήρε το τιμόνι και δεν το άφησε ποτέ. Και βέβαια είναι μια ομάδα που καταλαβαίνοντας πλέον τον πρωταθλητισμό καλύτερα από κάθε άλλη φορά στην ιστορία του ψάχνει εκείνη τη μια νίκη που θα αλλάξει τα πάντα. Το ΟΑΚΑ είναι και για εκείνον μια καλή ευκαιρία.

Η ίδια ευκαιρία που προέκυψε στο Καραϊσκάκη, έστω από τον παραμορφωτικό καθρέφτη μιας αναμέτρησης με 23-4 τελικές. Εκείνο το «τρίποντο» στο Φάληρο έδωσε στον ΠΑΟΚ το δικαίωμα να νιώσει άτρωτος. Και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του πρωταθλήματος. Σαν αύριο το αποτέλεσμα αυτό με εκείνο το αυτογκόλ που τελείωσε την καριέρα του Γιαννιώτη στο λιμάνι: 30 Σεπτέμβρη.

Όπως και να έχει λοιπόν; Ευκαιρία και για τους δύο. Ευκαιρία για αλλαγή συσχετισμών. Και κάπως έτσι αυτό το ματς ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ γίνεται ένα από τα πιο ενδιαφέροντα 90λεπτα της ίδιας της σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ