ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-2

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-2

Σε ένα ματς που τα είχε όλα, τέσσερα γκολ, χαμένο πέναλτι, και πολύ VAR, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ήρθαν ισόπαλοι στο ΟΑΚΑ προσφέροντας απίστευτες συγκινήσεις μέχρι και το τελευταίο λεπτό.

Ματς για γερά νεύρα έγινε στο ΟΑΚΑ, όπου ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αναδείχθηκαν τελικώς ισόπαλοι με σκορ 2-2, σε ένα παιχνίδι που τα είχε… όλα! Γκολ, φάσεις, ένταση, πέναλτι και σίγουρα «γέμισε» τον κόσμο που βρέθηκε μαζικά στο ΟΑΚΑ, ακόμα κι αν η Ένωση δεν πήρε το τρίποντο. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε δις με ισάριθμα γκολ του Σβιντέρφσκι, όμως η ΑΕΚ βρήκε απαντήσεις, έχοντας ως καθοριστικό παίκτη τον Ντέλετιτς! Που μπήκε αλλαγή και σκόραρε το δεύτερο τέρμα της ΑΕΚ.

Ο Νίκος Κωστένογλου διατήρησε το 3-5-2 που συνηθίζει να εφαρμόζει, δίνοντας ξανά φανέλα βασικού στον Αλμπάνη, που ξεκίνησε ως παρτενέρ του Λιβάγια. Από την άλλη ο Άμπελ Φερέιρα επέλεξε να χρησιμοποιήσει τον Μπίσεσβαρ ως επιτελικό, βάζοντας στα άκρα τους Λημνιό, Ελ Καντουρί. H πρώτη μεγάλη φάση στο ματς ήρθε για τον ΠΑΟΚ.

Ο Σβιντέρφσκι βγήκε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ στο 4’, «έσπασε» το οφσάιντ, απέφυγε τον Μπάρκα και γύρισε στον Μπίσεσβαρ που ήταν στο σημείο του πέναλτι. Ο άσος του ΠΑΟΚ καθυστέρησε όμως να πλασάρει, με τον Τσιγκρίνσκι να τον προλαβαίνει με προβολή και να… γλιτώνει την Ένωση. Η φάση πέρασε για την ΑΕΚ, που από εκείνο το σημείο και μετά πήρε τον έλεγχο του αγώνα.

Οι Κιτρινόμαυροι μετέφεραν το ματς στην περιοχή του ΠΑΟΚ, προσπαθώντας κυρίως από δεξιά να γίνουν απειλητικοί. Αυτές οι προσπάθειες δεν έφεραν αποτέλεσμα, με τον ΠΑΟΚ να «χτυπά» στην κόντρα και να βρίσκει εκείνος το γκολ! ΟΛημνιός έφυγε στην πλάτη του Τσιγκρίνσκι, γύρισε στον Σβιντέρφσκι και ο φορ των Θεσσαλονικιών προ κενής ουσιαστικά εστίας, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1, στο 16’.

Στο 19’ ο ΠΑΟΚ άγγιξε και ένα δεύτερο γκολ. Ο Μπάρκας έπιασε… αέρα σε έξοδο, με τον Σβιντέρφσκι όμως να αιφνιδιάζεται και να αστοχεί μπροστά σε άδειο τέρμα, πλασάροντας ψηλά. Στην αμέσως επόμενη φάση ο ΠΑΟΚ θα χάσει ξανά μεγάλη ευκαιρία για γκολ. Ο Μπίσεσβαρ θα βρεθεί σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, όμως αυτή τη φορά ο Μπάρκας θα αντιδράσει σωστά, αποκρούοντας το σουτ του.

Στο 24’ ο Καντουρί θα κάνει ένα γύρισμα μέσα στην περιοχή, η μπάλα θα βρει στο χέρι του Μπακάκη, με τον ρέφερι της αναμέτρησης να υποδεικνύει έπειτα από χρήση VAR την παράβαση και να στήνει την μπάλα στην άσπρη βούλα. Ο Μπίσεσβαρ θα αναλάβει την εκτέλεση όμως θα σημαδέψει το δοκάρι, με τον ΠΑΟΚ να μην κάνει ούτε σε αυτή τη φάση το 0-2!

Ο Κωστένογλου αποφάσισε να παρέμβει στο ματς και να αλλάξει το αρχικό του πλάνο, μετατρέποντας το σύστημα σε 4-4-2. Αυτός ο σχηματισμός έδειξε να λειτουργεί καλύτερα για την ΑΕΚ, που στο 31’ έφτασε ξανά στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Ο Αλμπάνης συνεργάστηκε με τον Λόπες και έπιασε ένα δυνατό σουτ, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Ο ΠΑΟΚ απάντησε με μια προσπάθεια του Καντουρί στο 39’ που επίσης δεν βρήκε στόχο, στην τελευταία αξιόλογη στιγμή του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Νίκο Κωστένογλου να προχωρά σε διπλή αλλαγή. Ο Γιακουμάκης πήρε τη θέση του Αλμπάνη, ενώ αντί του Παουλίνιο πέρασε ο Ντέλετιτς. Σε μια προσπάθεια να γίνει η ομάδα του πιο επιθετική. Στο 47’ η Ένωση θα απειλήσει με τον Μπακάκη, όμως το τεχνικό σουτ που επιχείρησε από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας.

Στο 55’ ήρθε όμως το γκολ της ισοφάρισης. Ο Λιβάγια εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Τσιγκρίνσκι πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με πλασέ έκανε το 1-1! Το ΟΑΚΑ σηκώθηκε στο πόδι, το μομέντουμ έδειχνε να γυρίζει υπέρ της ΑΕΚ, όμως ο ΠΑΟΚ είχε απάντηση. Ο Λημνιός βγήκε από τα δεξιά, έκανε το γύρισμα και ο Σβιντέρφσκι δεν αστόχησε από κοντά, για το 1-2! Με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να ανακτά το προβάδισμα, τρία λεπτά μετά το γκολ της ΑΕΚ.\

Στο 63’ η Ένωση σκοράρει ξανά, αυτή τη φορά με τον Μάνταλο, όμως το γκολ θα ακυρωθεί από τον Κλόσνερ, έπειτα από αξιολόγηση της φάσης στο VAR! Αφού ο άσος της ΑΕΚ ήταν σε θέση οφσάιντ. Ο Φερέιρα φρέσκαρε την ομάδα του ρίχνοντας στο ματς τους Άκπομ, Ζαμπά, με στόχο να κρατήσει την άμυνα της ΑΕΚ απασχολημένη. Χωρίς, όμως, επιτυχία.

Στο 78’ η ΑΕΚ θα φέρει ξανά το ματς στα ίσια, με τον Ντέλετιτς που είχε μπει σαν αλλαγή να ισοφαρίζει! Ο Μάνταλος ελίχθηκε από αριστερά, γύρισε ωραία την μπάλα και ο Σέρβος εξτρέμ την έστειλε στα δίχτυα για το 2-2! Το ματς έγινε πλέον… ροντέο, με τις δύο ομάδες να κυνηγούν τη νίκη. Στο 84’ ο Μπάρκας είπε εντυπωσιακά «όχι» σε σουτ του Άκπομ μέσα από την περιοχή, ενώ ένα λεπτό μετά η κεφαλιά του Κρέσπο έφυγε άουτ.

Στο 88’ ο Άκπομ πήγε να βάλει ένα εντυπωσιακό γκολ, όμως ο Μπάρκας ήταν και πάλι εκεί, διώχνοντας με εκτίναξη την μπάλα. Τελικά το 2-2 έμεινε μέχρι τέλους, με τις δύο ομάδες να παίρνουν από έναν βαθμό, σε ένα «χορταστικό» παιχνίδι που τα είχε… όλα.

Το 10άρι: Ο Σβιντέρσκι. Ο φορ του ΠΑΟΚ σκόραρε δύο φορές και ήταν μόνιμη απειλή για την άμυνα της ΑΕΚ.

Το κλειδί: Η αντίδραση της ΑΕΚ και τις δύο φορές που βρέθηκε πίσω στο σκορ, μιας και έδειξε αποφασισμένη να το… γυρίσει.

Στον πάγκο: Ο Βράνιες. Ο Βόσνιος έκανε κακό ματς, έχοντας ευθύνη στις φάσεις των γκολ.

Γιατί κόουτς: Η επιλογή του Κωστένογλου να ξεκινήσει με το 3-5-2 που αρέσκεται να εφαρμόζει δεν ήταν λειτουργική για αυτό το ματς και κόστισε στην ΑΕΚ. Το θετικό για τον Έλληνα προπονητή είναι πως διόρθωσε το λάθος του, με αλλαγή διάταξης.

AEK-ΠΑΟΚ 2-2

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Στέφαν Κλόσνερ (Ελβετίας)

Βοηθοί: Μάρκο Ζούρχερ (Ελβετίας), Ρέμι Ζγκράγκεν (Ελβετίας)

4ος: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας)

VAR: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Γκολ: Σβιντέρφσκι 16’, 58’, Τσιγκρίνσκι 55’, Ντέλετιτς 78’

Κίτρινες: Βράνιες (55’), Γαλανόπουλο (83’), Γιαννούλη (51’), Ζαμπά (81’)

Κόκκινες: –

ΑΕΚ (Ν. Κωστένογλου, 3-5-2): Μπάρκας, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Παουλίνιο (46’ Γιακουμάκης), Γαλανόπουλος, Κρίστισιτς, Λόπες, Μάνταλος (85’ Κλωναρίδης), Αλμπάνης (46’ Ντέλετιτς), Λιβάγια

ΠΑΟΚ (Α, Φερέιρα, 4-2-3-1): Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Μίσιτς, Αουγκούστο, Ελ Καντουρί, Λημνιός (77’ Ζαμπά) , Μπίσεσβαρ (88’ Μαουρίσιο), Σβιντέρσκι (65’ Ακπομ)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ