Ολυμπιακός : O ρυθμιστής Οτζίτζα και η αλήθεια για τον Χατζισαφί

Ολυμπιακός : O ρυθμιστής Οτζίτζα και η αλήθεια για τον Χατζισαφί

Τι συμβαίνει με τον Βέλγο μέσο και γιατί ο Ιρανός μπακ του Πανιώνιου δεν είναι κοντά στον Ολυμπιακό!

Αγωνιστική δράση τέλος, ας μιλήσουμε για μεταγραφές λοιπόν. Τι να πούμε όμως όταν στην πραγματικότητα ο Ολυμπιακός ακόμη δεν έχει πάρει σοβαρές αποφάσεις για το πώς θα κινηθεί στην μεταγραφική περίοδο του Γενάρη. Έχουν εντοπίσει τις ανάγκες τους, έχουν αποφασίσει για μια σειρά από μεταγραφικούς στόχους που εάν και εφόσον θα μπορούσαν να τον ενδιαφέρουν, αλλά προς το παρόν ως εκεί.

Γιατί οι Ερυθρόλευκοι το καθυστερούν; Διότι δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Αν δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο με το «δώσε» τότε δεν ανοίγεις την κάνουλα του πάρε. Και ο Τάκης Λεμονής ήταν λιτός και κατανοητός στο μήνυμα του, έπειτα από την λήξη της αναμέτρησης με τον Πλατανιά.

Μικρό και ευέλικτο ρόστερ, επιθυμεί ο 57άχρονος τεχνικός. Κάτι σαν αυτό που έχει τώρα στην διάθεση του, έπειτα από το φινάλε των: Καπίνο, Μίλιτς, Ζντιέλαρ, Καρσελά, Μπεν και Εμενίκε. Τώρα έχει στη διάθεση του είκοσι συν τους τερματοφύλακες. Με τόσους θέλει να δουλέψει ο έμπειρος τεχνικός ο οποίος προφανώς και υπολογίζει πως χωρίς ευρωπαϊκές υποχρεώσεις το καλεντάρι θα φέρει αρκετούς δυσαρεστημένους, αν ο αριθμός του ρόστερ δεν μείνει… χαμηλά.

Ο Ολυμπιακός έχει 15 ματς πρωταθλήματος και μίνιμουμ 3 κυπέλλου αν θεωρήσουμε πως πέρασε τον Πλατανιά. Ως εδώ έπαιξε 29 επίσημα. Τα πολλά –που θέλουν πολλούς- έφυγαν λοιπόν. Εδώ όμως καμία φορά κάνοντας τέτοιες σκέψεις παίζεις με τη φωτιά. Διότι για παράδειγμα, δεύτερος τερματοφύλακας, δεύτερος αριστερός μπακ, αναπληρωματικός αμυντικός χαφ, τρίτος φορ δεν υπάρχουν. Ένας-δύο τραυματισμοί και τρέχεις και δεν φτάνεις. Απαιτείται λοιπόν η ενίσχυση. Αλλά με μέθοδο. Να ξεκαθαρίσει πρώτα ποιοι θα μείνουν και μετά τα υπόλοιπα.

Ποιος είναι ο άνθρωπος κλειδί σε αυτή τη διαδικασία; Ο Οτζίτζα Οφόε. Ο Βέλγος δεν είναι απλά βασικός, αλλά πιθανότατα ο ποδοσφαιριστής που μπορεί να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας προς το καλύτερο. Δεν του αρέσει τόσο να παίζει στο «8», έχει πάντα τα θέματα του με την σύζυγο που έπειτα από την κλοπή της οικίας τους επιμένει να φύγουν από την Ελλάδα, έχει και δύο-τρεις ομάδες να απασχολούνται με την περίπτωση του.

Ο Ολυμπιακός θέλει να τον κρατήσει και του έχει δώσει να καταλάβει πως τον υπολογίζει για την πρώτη του γραμμή. Του έχει διαμηνύσει πως δεν χρειάζεται να ανησυχεί για τίποτα, και πως περιμένει από εκείνον προσφορά ανάλογη της εποχής που προπονητής της ομάδας ήταν ο Μπέσνικ Χάσι. Αν του λείπει ο Κοσοβάρος του 28άχρονου μέσου; Δύσκολο. Και πέρσι από τον Σεπτέμβρη έφυγε ο Χάσι από την Πολωνία και ο Οτζίτζα αναδείχθηκε MVP του πρωταθλήματος. Συμπτωματικό είναι λοιπόν πως η απόδοση του έπεσε από την αλλαγή του προπονητή.

Μάνατζερ του Οφόε είναι ο Κριστόφ Ενροτέ (ναι, και του Μιραλάς). Η επικοινωνία με τον Ολυμπιακό, ήταν και παραμένει καλή. Αν για τον Βέλγο προκύψει μια πρόταση επιπέδου 5 εκατ ευρώ (σαν αυτή που φημολογήθηκε ότι θα γίνει από τη Σπόρτινγκ) και ο 28άχρονος επιμείνει πως θέλει να φύγει, τότε έτσι θα συμβεί. Με λιγότερα από αυτά τα χρήματα το θεωρούμε απίθανο να αποχωρήσει από την Ελλάδα.

Και ξαναλέμε πως ο Ολυμπιακός ΘΕΛΕΙ να τον κρατήσει. Αν τα καταφέρει, και ο Οφόε είναι χαρούμενος τότε έκλεισε ένα πολύ σπουδαίο θέμα και πάει στα υπόλοιπα. Στους «ρολίστες» που χρειάζονται για να γεμίσει το ρόστερ, και στην προσπάθεια απόκτησης ενός εξτρέμ «κάνω τη διαφορά». Για τη συγκεκριμένη υπόθεση η αγορά «ανοίγει» καλά έπειτα από τις 15 Γενάρη, άρα δεν αναμένεται να γίνει κάτι σήμερα-αύριο. Τώρα αν συμβεί κάτι θα έχει να κάνει με τις… ρεζέρβες.

Ακούγεται για παράδειγμα το όνομα του Εχσάν Χατζισαφί. Όντως αρέσει ο 27άχρονος αριστερός μπακ του Πανιώνιου. Ούτε τόσο κοντά είναι όμως όπως λέγεται, ούτε αυτή τη στιγμή εκείνοι που ξέρουν είναι σίγουροι πως ο Ολυμπιακός θα το προχωρήσει. Ο Χατζισαφί είναι αρχηγός της Εθνικής Ιράν και θα πάει Μουντιάλ το καλοκαίρι. Ψάχνει λοιπόν μια ομάδα που θα είναι βασικός. Που τον θέλει για πρώτη λύση. Ο Ολυμπιακός έχει τον Λεονάρντο Κούτρη. Έναν Έλληνα τον οποίο εμπιστεύεται και προφανώς θέλει να τον διατηρήσει στην 11άδα του.

Αυτή η λεπτομέρεια λοιπόν έχει τη σημασία της. Συν όλα τα υπόλοιπα. Διότι για τον Χατζισαφί ενδιαφέρεται και ο ΠΑΟΚ για παράδειγμα. Και ο Δικέφαλος έχει εξίσου την οικονομική άνεση για να πραγματοποιήσει αυτή τη μεταγραφή. Στη Θεσσαλονίκη ο Ιρανός είναι και πιο εύκολο να πάρει τη φανέλα του βασικού. Άρα…

Όχι δεν λέμε ότι απαραίτητα ο Χατζισαφί θα πάει στον ΠΑΟΚ. Λέμε ότι δεν είναι «κλεισμένος» από τον Ολυμπιακό παρά τον κύκλο συζητήσεων που προηγήθηκε. Λέμε επίσης ότι ο μάνατζερ του παίκτη, Ρέζα Φαζέλι, που πέρσι έστειλε τους ανθρώπους του δικεφάλου του Βορρά στο αεροδρόμιο να περιμένουν τον Ανσαριφάρντ, την ημέρα που ο Καρίμ υπέγραφε στον Πειραιά θα ήθελε κάποια στιγμή να ξαναφτιάξει την σχέση του με τον ΠΑΟΚ.

Στα υπόλοιπα; Ο Ολυμπιακός θα πάρει τερματοφύλακα παρότι ο Χουτεσιώτης έκανε πολύ καλή εμφάνιση χθες στην Κρήτη. Ψάχνει έναν έμπειρο από την διεθνή αγορά. Αποφασίστηκε να μην γυρίσει τώρα ο Ανδρέας Γιαννιώτης. Να πάει τη χρονιά στον Ατρόμητο ως το τέλος. Θα επιστρέψει το καλοκαίρι.

Ανοιχτό είναι του Απόστολου Βέλλιου για την επίθεση, αν και ο μάνατζερ του ψάχνει και σε Βέλγιο-Γερμανία για μια περίπτωση δανεισμού. Ο διεθνής φορ θέλει να πάει κάπου για να παίξει. Στο λιμάνι με Ανσαριφάρντ και Τζούρτζεβιτς δεν θα είναι τόσο εύκολο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ