Χατζηγιοβάνης: Από την αποθέωση στην περιθωριοποίηση

Χατζηγιοβάνης: Από την αποθέωση στην περιθωριοποίηση

Από τη μία ο Τάσος. Ένα παιδί του Παναθηναϊκού. Μεγαλωμένο στα πράσινα. Από την άλλη ο Χατζηγιοβάνης. Εκείνος που «θέλει να φύγει από τον Παναθηναϊκό», όπως είπε ο Δώνης. Στη μέση; Μια «πράσινη» καριέρα που μένει ημιτελής…

«Του έχω δώσει επιλογή. Πρώτη επιλογή είναι ο Χατζηζιοβάνης, έχει καλά χτυπήματα κι ας είναι νεαρός σε ηλικία. Το κέρδισε μέσα από την προπόνηση. Οι ποδοσφαιριστές είναι μια κατηγορία μόνοι τους στις αποφάσεις τους. Και να ήταν μέσα ο Μακέντα, ο Χατζηγιοβάνης θα το έπαιρνε γιατί έχει τα χτυπήματα. Είχα έναν προβληματισμό στην αρχή, αλλά κέρδισε την εμπιστοσύνη».

Δεν έχουν περάσει παρά δέκα μήνες από τη μέρα που ο Γιώργος Δώνης μιλούσε σε συνέντευξη Τύπου για τον Τάσο Χατζηγιοβάνη και έσταζε μέλι. Ήταν τον Δεκέμβριο του 2018, μετά από την α λα Πανένκα εκτέλεση πέναλτι του μικρού στο ματς του Παναθηναϊκού με τον Άρη. Στις καθυστερήσεις, εκεί που η μπάλα «έκαιγε» και ζύγιζε τόνους, εκείνος την έστησε και έκανε το… κομμάτι του. Ο Παναθηναϊκός ζούσε στον αστερισμό των πιτσιρικάδων του. Και ο «Χάτζη» λαμπύριζε λίγο περισσότερο από τους υπόλοιπους.

Δέκα μήνες μετά…

Από τις 2 Δεκεμβρίου 2018 στις 29 Σεπτμεβρίου 2019. Ο Δώνης αναφέρεται και πάλι στη συνέντευξη Τύπου στον Τάσο Χατζηγιοβάνη. Αυτή τη φορά η ατάκα του είναι διαφορετική.

«Πέρυσι βασικοί ήταν ο Μαυρομμάτης, ο Χατζηγιοβάνης και ο Μπουζούκης. Ο Μαυρομμάτης δεν έχει συνέλθει από τον τραυματισμό του, ο Μπουζούκης είναι ήδη βασικός και ο Χατζηγιοβάνης θέλει να φύγει από την ομάδα».

Ο Χατζηγιοβάνης θέλει να φύγει από την ομάδα, λοιπόν. Το είχε αφήσει να εννοηθεί ο Νταμπίζας. Το είπε «φόρα – πατρίδα» ο Δώνης. Δίχως να αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης. Θέλοντας, προφανώς, και να εξηγήσει τους λόγους που ο νεαρός μεσοεπιθετικός δε βρίσκει πλέον θέση όχι μόνο στην ενδεκάδα, αλλά ούτε σαν αλλαγή. Έχοντας στα χέρια σου έναν παίκτη που το μυαλό του είναι αλλού, προφανώς και δε θα τον χρησιμοποιήσεις. Διότι δύσκολα θα βάλει τα πόδια του στη φωτιά. Δύσκολα θα μονομαχήσει ή θα… ματώσει για την ομάδα. Πως θα πάρει τη μεταγραφή που τόσο πολύ θέλει αν προκύψει κάποιο απρόοπτο;

Ο Κριστόφ Βαζέχα, ένας άνθρωπος που τίμησε όσο ελάχιστοι τον Παναθηναϊκό, ένας ζωντανός θρύλος του συλλόγου, τοποθετήθηκε για το θέμα Χατζηγιοβάνη και ήταν σκληρός: «Εγώ θα του έδινα το δελτίο στο χέρι». Όταν μιλάει ο Βαζέχα, προφανώς και τα λόγια του έχει ιδιαίτερη σημασία.

Τι του χρεώνουν

Ο Παναθηναϊκός έκανε μια συγκεκριμένη πρόταση στον Χατζηγιοβάνη από τις αρχές του καλοκαιριού. Ήταν η ίδια με εκείνες που έκανε σε Μαυρομμάτη και Μπουζούκη. Είναι η αρχή του συλλόγου επί Νίκου Νταμπίζα. Συμφωνείς ή διαφωνείς, ο τεχνικός διευθυντής έχει χαράξει μια συγκεκριμένη πολιτική. Μια πολιτική με βαθμίδες. Όπως κάνει τις ανανεώσεις των παιδιών που ανήκουν ακόμα στις ακαδημίες, όπως κάνει τα «πρώτα» συμβόλαια, έτσι κάνει και τα «δεύτερα».

Ο Τάσος θα έπαιρνε το δεύτερο συμβόλαιό του και δεν μπορούσε να πάρει περισσότερα από τον Μπουζούκη. Αυτή είναι η εξέλιξη. Πρώτα αποδεικνύεις. Πρώτα το γήπεδο, μετά το συμβόλαιο. Πρώτα η ομάδα, μετά ο εαυτός σου.

Ο άνθρωπος Τάσος θα ήθελε να μείνει στον Παναθηναϊκό. Το λένε όσοι τον γνωρίζουν, όλοι εκείνοι που κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τον άκουγαν προβληματισμένο, μπερδεμένο, «θολωμένο». Τη μία «θέλω να μείνω», την επομένη «θέλω να φύγω». Ένα παιδί που δεν ήξερε ούτε το ίδιο τι θέλει. Τι θα είναι καλύτερο για την καριέρα του.

Ο ποδοσφαιριστής Χατζηγιοβάνης θέλει να ανοίξει τα φτερά του. Νιώθει έτοιμος για το βήμα στο εξωτερικό, σ’ ένα πρωτάθλημα προηγμένο. Με περισσότερα χρήματα. Έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και θεωρεί πως μπορεί να καθιερωθεί αμέσως. Όπου κι αν πάει. Ακόμα και αν πάει με ένα πεντάμηνο… ανενεργό, βλέποντας τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού είτε από τον πάγκο, είτε από την εξέδρα.

Αν το συμβόλαιό του είχε ανανεωθεί, ο «Χάτζη» θα είχε σημαντικό ρόλο τούτη την ώρα στον Παναθηναϊκό. Θα ήταν πάνω από τον Μολό και τον Μπεκ στην ιεραρχία. Τώρα βλέπει άλλους να αγωνίζονται κι εκείνον να κάθεται. Βλέπει τον χρόνο να μετράει αντίστροφα και εκείνος να μένει στο περιθώριο. Βλέπει την τιμή του να πέφτει, αντί να ανεβαίνει.

Βλέπει από τον πάγκο όλα τα παιχνίδια της ομάδας του. Και θα εξακολουθήσει να τα βλέπει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ