Δημήτρης Λημνιός: Το αουτσάιντερ των άκρων

Δημήτρης Λημνιός: Το αουτσάιντερ των άκρων

Το αγαπημένο παιδί του Ραζβάν Λουτσέσκου, κατάφερε να πείσει και τον Αμπέλ Φερέιρα ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει με την ασπρόμαυρη φανέλα.

Ήταν Απρίλιος του 2017, όταν ο ΠΑΟΚ έφτασε σε οριστική συμφωνία με τον Ατρόμητο για την απόκτηση ενός παιδιού με… γονίδια εκ Βραζιλίας, του Δημήτρη Λημνιού. Ο Δικέφαλος του Βορρά εκταμίευσε περί τα 800.000 για να τον αποκτήσει. Πέρασαν αρκετοί μήνες έκτοτε. Έφτασε Αύγουστος, ήταν η δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Είχε έρθει η ώρα να ντεμπουτάρει.

Το μέλλον του νεαρού άσου, στις τάξεις των Ασπρόμαυρων ισορροπούσε σε μια λεπτή γραμμή. Βλέπετε ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς δεν έδειχνε να τον υπολογίζει. Κατάσταση που άλλαξε άρδην άμα τη έλευση του Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ρούμανος κόουτς τον πήρε υπό την προστασία του. Του έδωσε φανέλα βασικού σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στον Λεβαδειακό.

Και ο 19χρονος τότε Δημήτρης, κατάλαβε ότι μπροστά στα… πόδια του είχε την ευκαιρία που τόσο ονειρευόταν. Και την άρπαξε από τα μαλλιά. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός που έκανε το «μπαμ» στο Περιστέρι με τη φανέλα του Ατρόμητου, αγωνίστηκε στις πτέρυγες για 62 λεπτά σε εκείνο το παιχνίδι με τους Βοιωτούς, προτού αντικατασταθεί από τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ.

Τα δείγματα γραφής ήταν άκρως θετικά. Περίσσιο ποδοσφαιρικό θράσος για την ηλικία του, έξυπνο διάβασμα των φάσεων. Ωστόσο η πραγματικότητα είχε δυσκολίες για τον μικρό.
Κι αυτό γιατί, για τα άκρα του ο ΠΑΟΚ, είχε πάντοτε πολύ ποιοτικές λύσεις. Όπως ο Τζάλμα Κάμπος που ήταν εκείνη τη χρονιά βασικός στα περισσότερα ματς. Με τον Έλληνα άσο να έχει θέσει στην αποστολή σε 24 παιχνίδια, να ξεκινά βασικός σε 11, να μπαίνει ως αλλαγή σε 10.

Ο Λουτσέσκου τον πίστευε πολύ. Επένδυσε πάνω του πολλές φορές, σε ένα σχήμα που στόχευε σε συνεργασία του νεαρού με τον Λέο Μάτος, εκ των πιο επιθετικογενών μπακ του πρωταθλήματος. Πέρυσι ήταν βασικός σε 30 ματς, αγωνίστηκε συνολικά σε 37 με τον Λέο Ζαμπά να προτιμάται σε 29 (σύνολο 40) έχοντας και ορισμένα ματς αριστερά!

Έκτοτε, άλλαξαν πολλά στις τάξεις του Δικέφαλου. Άλλαξαν οι απαιτήσεις, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Άλλαξε ο προπονητής, οι ανάγκες, το στιλ. Ίσως κανείς δεν περίμενε πως ο Δημήτρης Λημνίος θα συνέχιζε να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των επιλογών! Και όχι απλώς εκεί. Σαν μια λύση ανάγκης. Αλλά εκεί, για να πρωταγωνιστεί. Μέχρι να παραλάβει και τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη στο ντέρμπι Δικεφάλων, το βράδυ της Κυριακής (29/9)!

Πραγματοποιώντας ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια με την φανέλα του ΠΑΟΚ, κάνοντας «σμπαράλια» την αριστερή πλευρά της Ένωσης, αποτελώντας μόνιμη πηγή κινδύνου . Ο Έλληνας διεθνής μοίρασε τις ασίστ, και στα δυο γκολ του Δικεφάλου του Βορρά και είχε εν γένει ηγετική παρουσία στον αγωνιστικό χώρο.

Κρίνοντας μάλιστα, ανάμεσα στους παίκτες της ελληνικής γενιάς της ομάδας της Θεσσαλονίκης (Αλέξανδρος Πασχαλάκης, Δημήτρης Γιαννούλης, Δημήτρης Πέλκας) , ο  Λημνιός έχει τη μεγαλύτερη αγωνιστική συνέπεια. Δικαιολογημένα, λοιπόν, ο ομοσπονδιακός μας κόουτς Τζον Φαντ Σιπ τον υπολογίζει στα πλάνα του. Ενώ έχει ήδη αποτελέσει σημαντικό κομμάτι της Εθνικής Ελπίδων, με συνολικά 12 συμμετοχές και τρία τέρματα.

Το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ εκπνέει σε 1,5 χρόνο. Στα 21 του (γεννηθείς τον Μάιο του 1998) έχει στο βιογραφικό του 124 συμμετοχές, έξι τέρματα και 10 ασίστ στο ελληνικό πρωτάθλημα και όλα τα φόντα για να πρωταγωνιστήσει σε υψηλό επίπεδο κι ας ήταν το… αουτσάιντερ των άκρων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ