Γιώργος Σίμος: Ο άνθρωπος του ΟΦΗ

Γιώργος Σίμος: Ο άνθρωπος του ΟΦΗ

Το πρόσωπο - αποκάλυψη του φετινού πρωταθλήματος δεν είναι άλλο από τον Γιώργο Σίμο. Ο προπονητής του ΟΦΗ έχει ήδη διαψεύσει τα προγνωστικά για εκείνον και την ομάδα της Κρήτης την οποία οδηγεί σε μια πορεία που λίγοι πίστευαν μέχρι πριν έναν μήνα.

Είναι γεγονός ότι στο φετινό πρωτάθλημα, μέχρι την πέμπτη αγωνιστική τουλάχιστον στην οποία και βρισκόμαστε, δύο είναι τα πράγματα που έχουν ξεχωρίσει πέραν των αναμενομένων. Το καλό θέαμα που παρακολουθούμε στα περισσότερα παιχνίδια, κατά γενική ομολογία, αλλά και ομάδες που ανέλπιστα αποτελούν ευχάριστες εκπλήξεις. Ο λόγος για την Ξάνθη, τον Βόλο και τον ΟΦΗ. Με τον τελευταίο όμως αξίζει να ασχοληθούμε λίγο παραπάνω και αυτό θα κάνουμε.

Το γιατί δεν θέλει και ιδιαίτερη ανάλυση. Σημαντικές ή έστω εντυπωσιακές (θεωρητικά πάντα) μεταγραφές δεν έγιναν το καλοκαίρι, στα φιλικά απογοήτευσε και για την άκρη του πάγκου του επιλέχθηκε ένας νεόκοπος και άπειρος προπονητής, ο Γιώργος Σίμος. Για πολλούς αλλά και για τις στοιχηματικές, ο ΟΦΗ που την προηγούμενη σεζόν σώθηκε στο… τσακ στο μπαράζ με τον Πλατανιά, ήταν από τα πρώτα φαβορί για τον υποβιβασμό, μάζι με τον Πανιώνιο που ξεκινούσε και με -6.

Με το πέρας της πέμπτης αγωνιστικής, το καμάρι του Ηρακλείου και της Κρήτης, μετράει ήδη 10 βαθμούς, όσους είχε συγκεντρώσει πέρσι τον Δεκέμβριο δηλαδή, έχοντας νικήσει μεταξύ άλλων με 3-1 μέσα στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό και έχοντας φύγει με βαθμό (1-1) από το «Βικελίδης» κόντρα στον Άρη. Η πορεία που διαγράφει ο ΟΦΗ πάντως έχει εξήγηση και δίπλα της ένα όνομα, που δεν είναι άλλο από του προπονητή του.

Ο Σαμαράς και ο… Παναθηναικός

Όταν το περασμένο καλοκαίρι ο Διευθυντής ποδοσφαίρου της ομάδας, Γιάννης Σαμαράς, του ανέθεσε τη θέση του προπονητή πολλοί ίσως αναρωτήθηκαν πώς και γιατί. Εκείνος όμως ήξερε. Ήξερε πολύ καλά τον άνθρωπο με τον οποίο συνεργάστηκε για τέσσερα χρόνια στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού και άλλον ένα σε αυτές της ΑΕΚ και γνώριζε πως δεν θα τον απογοητεύσει. ‘Ενας άνθρωπος με φρέσκιες, σύγχρονες ποδοσφαιρικές ιδέες που θα βοηθούσε το σύνολο να αναπτυχθεί και να παράξει ποδόσφαιρο.

Από την άλλη κι ο ίδιος ο 41χρονος τεχνικός γνώριζε σε τί περιβάλλον θα βρεθεί, καθώς εκτός του Γιάννη Σαμαρά, στον ΟΦΗ υπάρχει ένα γκρουπ που αναβλύζει ποδόσφαιρο. Από τον Γιάννη και τον Γιώργο Σαμαρά (Εκτελεστικός Διευθυντής), έως τον Νίκο Νιόπλια (Συντονιστής Ποδοσφαίρου) και τον Ηλία Πουρσανίδη (Γενικός Διευθυντής). Έτσι όταν ο Γιάννης Σαμαράς τον κάλεσε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ, να γίνει δηλαδή για πρώτη φορά πρώτος προπονητής, εκείνος δεν δίστασε να πει το «ναι» και να κάνει το… άλμα.

Παρ’ ότι ο Νίκος Νταμπίζας τον ήθελε πολύ για τον ρόλο του αρχιπροπονητή στα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού και είχαν φτάσει μια ανάσα από την συμφωνία. Και μέχρι στιγμής ο Ηπειρώτης προπονητής δικαιώνεται και δικαιώνει αυτούς που τον εμπιστεύτηκαν και όχι μόνο γιατί η ομάδα φέρνει αποτελέσματα αλλά γιατί αυτό που παίζει, πάνω απ’ όλα, αρέσει στο μάτι.

Ο ΟΦΗ παίζει ποδόσφαιρο

Σε τρία από τα πέντε του παιχνίδια ο ΟΦΗ έχει βάλει τρεις τριάρες, συνολικά έχει πετύχει 10 γκολ και στην μοναδική του ήττα, αυτή από τον Βόλο, είχε 19 τελικές και δύο δοκάρια. Τσιλιανίδης και Μάνος έχουν πετύχει από τρία γκολ έκαστος, το 4-2-3-1 στο δημιουργικό τουλάχιστον κομμάτι αποδίδει εξαιρετικά με τους Ναμπί και Νέιρα να συμβάλλουν τα μέγιστα και είναι χαρακτηριστικό πως οι «απρόμαυροι» είναι η ομάδα με τις περισσότερες τελικές στο πρωτάθλημα (75) μακράν του δεύτερου (η ΑΕΚ με 66). Και οι περισσότερες όχι απλές τελικές αλλά μεγάλες ευκαιρίες όπως αυτές κόντρα στον Παναθηναϊκό και τον Βόλο.

Ποιο είναι το «ταβάνι» του φετινού ΟΦΗ κανείς δεν το ξέρει. Τα μέχρι στιγμής δείγματα όμως είναι άκρως ενθαρρυντικά κι ελπιδοφόρα και το σίγουρο είναι πως με τις περγαμηνές που έχει ο Σίμος αλλά και το περιβάλλον στο οποίο δουλεύει έχει όλα τα φόντα ώστε να οδηγήσει τους Κρητικούς σε μια πορεία που κανείς δεν φανταζόταν στο ξεκίνημα αυτής της σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ