Νέα δικαίωση για την ΑΕΚ από το ΣτΕ

Νέα δικαίωση για την ΑΕΚ από το ΣτΕ

Απορρίφθηκε το αίτημα αναστολής των εργασιών κατασκευής της «Αγια-Σοφιάς»

Μια ακόμα δικαίωση και νομική νίκη ήρθε για την ΑΕΚ αναφορικά με το θέμα της κατασκευής του γηπέδου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το ΣτΕ, απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν κατατεθεί από 56 πολίτες και ζητούσαν την παύση των εργασιών, μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής που είχαν καταθέσει. Παρότι ακόμα δεν υπάρχει επίσημη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι πληροφορίες αναφέρουν πως αυτή έχει ήδη παρθεί και δικαιώνει απόλυτα την ΑΕΚ. Επιτρέποντάς της να συνεχίσει κανονικά τις εργασίες για την ανέγερση του νέου της γηπέδου, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Θυμίζουμε πως οι προσφυγόντες, ζητούν την ακύρωση της άδειας του γηπέδου αλλά και της ΜΠΕ (Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) της «Αγια-Σοφιάς», με την προσφυγή τους να εκδικάζεται τον Φεβρουάριο. Ωστόσο, πέρα από την εν λόγω διαδικασία, οι 56 πολίτες είχαν καταθέσει και ασφαλιστικά μέτρα, προκειμένου να «παγώσουν» τα έργα μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής.

Κάτι που απορρίφθηκε, με το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο να μην κάνει δεκτό το συγκεκριμένο αίτημα. Μάλιστα, νομικοί κύκλοι που γνωρίζουν καλές τις συγκεκριμένες διαδικασίες, αναφέρουν πως η εν λόγω απόφαση του ΣτΕ, είναι ουσιαστικά προάγγελος και εκείνης που θα αφορά στην προσφυγή.

Η ΑΕΚ λοιπόν έχει και επίσημα το δικαίωμα να συνεχίσει κανονικά τα έργα κατασκευής της «Αγια-Σοφιάς» στη Νέα Φιλαδέλφεια, προχωρώντας από τον επόμενο κιόλας μήνα, στο δεύτερο στάδιο. Που αφορά στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την εταιρία που θα αναλάβει το έργο και στην θεμελίωση του γηπέδου. Που πλέον, θα αρχίσει να αποκτά μορφή, μετά το πέρας των χωματουργικών εργασιών που έφτασαν στο τέλος τους τον Νοέμβριο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ