ΠΑΟΚ: Ο «εκτελεστής» Κάρολ Σβιντέρσκι

ΠΑΟΚ: Ο «εκτελεστής» Κάρολ Σβιντέρσκι

Ο Πολωνός πετάει «φωτιές» και προκαλεί… τρόμο στις αντίπαλες άμυνες με 4 γκολ σε 5 ματς, ενώ χρειάζεται μόλις 1.8 τελικές για να στείλει την μπάλα στο πλεχτό!

Τις τελευταίες ώρες της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου ο ΠΑΟΚ δέχθηκε προτάσεις για την παραχώρηση του Κάρολ Σβιντέρσκι από ομάδες της Ρωσίας και της Αγγλίας, οι οποίες μάλιστα άγγιζαν τα 5 εκατομμύρια ευρώ, αλλά ο Ιβάν Σαββίδης ήταν ξεκάθαρος: «Ο Σβιντέρσκι δεν πωλείται».

Ένα μήνα αργότερα ο Πολωνός επιθετικός έχει δικαιώσει απόλυτα τη διοίκηση του ΠΑΟΚ και βγάλει ασπροπρόσωπο τον Αμπέλ Φερέιρα. Ο 22χρονος πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν και όπως φάνηκε και στο πρόσφατο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ο Πορτογάλος τεχνικός τον υπολογίζει για βασικό!

Ο νεαρός στράικερ μέχρι στιγμής στη φετινή σεζόν έχει αγωνιστεί σε 8 παιχνίδια και έχει 5 γκολ σε 347 λεπτά συμμετοχής. Δηλαδή, ο Πολωνός στράικερ σκοράρει ένα γκολ κάθε 69 λεπτά, μια εξαιρετική επίδοση που τον κατατάσσει ανάμεσα στα πιο γρήγορα… πιστόλια της Ευρώπης.

Ο Κάρολ Σβιντέρσκι έχει εξελιχθεί στον μεγάλο πρωταγωνιστή του ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα και με τα 4 γκολ που έχει πετύχει φιγουράρει στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ. Συγκεκριμένα,  εκτός από τα δύο γκολ που πέτυχε στο πρόσφατο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, είχε σκοράρει επίσης στην εντός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ απέναντι στον Παναιτωλικό με 2-1 για την 1η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας 1, αλλά και στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο (2-1), για την 2η στροφή του πρωταθλήματος.

Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση είναι η εκτελεστική δεινότητα του Πολωνού επιθετικού. Ο φορ του Δικεφάλου έχει πετύχει 4 γκολ στην Σούπερ Λίγκα, έχοντας μόλις 7 τελικές προσπάθειες! Στον αγώνα με την ΑΕΚ είχε 3 τελικές και 2 γκολ και από δύο τελικές έκανε απέναντι σε Παναιτωλικό και Πανιώνιο. Ένα εντυπωσιακό στατιστικό στοιχείο, που του δίνει αμέσως τον χαρακτηρισμό killer.

Ο Σβιντέρσκι χρειάζεται 1.8 προσπάθειες για να πετύχει γκολ, ενώ ο Ελ Αραμπί, που είναι ο δεύτερος στη λίστα με τους σκόρερ έχοντας 3 γκολ, χρειάζεται 2.3 προσπάθειες για να στείλει την μπάλα στο… πλεκτό. Εντυπωσιακή επίδοση από τον 22χρονο, που εξελίσσεται σε ιδανικό αντικαταστάτη του Πρίγιοβιτς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ