Παπαβασιλείου: «Μεγάλη πρόκληση για μένα ο Πανιώνιος»

Παπαβασιλείου: «Μεγάλη πρόκληση για μένα ο Πανιώνιος»

Ο Κύπριος τεχνικός μίλησε για την απόφασή του να καθίσει στον πάγκο του Πανιώνιου, τη δύσκολη συνέχεια που περιμένει την ομάδα της Νέας Σμύρνης, ενώ αναφέρθηκε και στις διαφορές μεταξύ ελληνικού και κυπριακού πρωταθλήματος.

Μεγάλη πρόκληση χαρακτήρισε την θέση στην τεχνική ηγεσία του Πανιώνιου ο Νικόδημος Παπαβασιλείου.

Ο Κύπριος προπονητής μίλησε για την απόφασή του να καθίσει στον πάγκο των «κυανέρυθρων», την δύσκολη αποστολή της ομάδας για τη φετινή περίοδο, ενώ αναφέρθηκε και στη διαφορά του ελληνικού με το κυπριακό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Super Sport FM 104.0:

Πως και αποφάσισες να συνεχίσει στον Πανιώνιο; «Όταν παίρνεις μια πρόταση, ζυγίζεις κάποια πράγματα. Είναι ένα ιστορικό σωματείο ο Πανιώνιος και είναι στην Αθήνα. Έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια, μια φοβερή νοοτροπία.

Και ο κόσμος και οι άνθρωποι της ομάδας. Ήταν μια μεγάλη πρόκληση για μένα και δεν είχα ποτέ πρόβλημα να μπω σε μια πρόκληση. Γνωρίζω ότι θα είναι δύσκολη χρονιά. Θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε και να καταφέρουμε τους στόχους μας. Ξέρουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν».

Για την προσπάθεια του Πανιωνίου και το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό: «Ο Πανιώνιος είναι μια ομάδα που παλεύει όλα αυτά τα χρόνια. Έχω εμπιστοσύνη σε αυτούς που είναι στην ομάδα. Είναι ένα μακρύ πρωτάθλημα. Ήδη έχουμε κάνει το -6 σε -2. Έχουμε άλλες 29 αγωνιστικές, έχει τη νοοτροπία η ομάδα και θεωρώ ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Ήταν δύσκολο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, θα μπορούσαμε να αποφύγουμε την ήττα. Μια προσωπική ενέργεια μπορεί να καθορίσει το αποτέλεσμα. Μετά που δεχθήκαμε το γκολ αντιδράσαμε, βρήκαμε τις προϋποθέσεις μας. Θα μπορούσαμε να πάρουμε το βαθμό της ισοπαλίας. Είναι ένα ανταγωνιστικό και ένα ποιοτικό πρωτάθλημα».

Πως βρήκες το ρόστερ στον Πανιώνιο; «Δεν είναι εύκολο. Δεν έχεις την ομάδα από την αρχή και δεν την έχεις φτιάξει εσύ. Το μοναδικό όμως που έχεις να κάνεις είναι να παίξεις με αυτοπεποίθηση, να βελτιωθείς, να μπουν τα παιδιά στο μυαλό μου. Ήδη έχουμε μεγάλη βελτίωση. Αυτό θα φανεί και στα επόμενα παιχνίδια. Σιγά σιγά να παίξει η ομάδα αυτό που θέλω εγώ».

Για το ότι εργάζεται στο εξωτερικό εδώ και κάποια χρόνια και το επίπεδο στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Είμαι σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα. Στόχος μου ήταν από την αρχή να δουλέψω στο εξωτερικό. Δεν μπορώ να μιλάω για πίκρα. Πάντα στόχος μου ήταν το εξωτερικό. Το ζω, το χαίρομαι. Όσο αφορά για το επίπεδο, κοιτάξτε λίγο τα ρόστερ. Δεν μπορεί να συγκριθεί το ελληνικό πρωτάθλημα με το κυπριακό.

Δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης. Υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ποιότητα. Κατ’ αρχήν είναι πιο δύσκολο πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Είναι ένα πρωτάθλημα που παίζεται σε άμυνα, σε τακτική, σε δύναμη. Όταν είσαι μέσα στο ποδόσφαιρο, σε απασχολεί το τακτικό κομμάτι, το επίπεδο των παικτών, του πρωταθλήματος. Πάρα πολλές ομάδες λειτουργούν σε πάρα πολύ ψηλό επίπεδο».

Έχει μπει στη ζωή σας το VAR: «Το βλέπω πολύ θετικά. Νομίζω, υπάρχει μεγαλύτερη δικαιοσύνη στις αποφάσεις των διαιτητών. Υπάρχουν λάθη που πρέπει να αποδεχθούμε. Μόνο καλό είναι αυτό και θέλουμε να ξέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα.

Θέλει δουλειά, αλλά σε γενικές γραμμές είμαι πάρα πολύ υπέρ. Είχαμε ωραίες αποφάσεις. Στο τελευταίο παιχνίδι του Άρη με την ΑΕΛ, υπήρχε μια φάση που είχε πέναλτι ο Άρης, όμως προηγουμένως είχε γίνει φάουλ. Και δεν το είδε κανείς. Και ακυρώθηκε το πέναλτι».

Τι κρατάς και τι βελτίωσες στην προπονητική σου μετά από τέτοιες εμπειρίες; «Κάθε μέρα βλέπεις πράγματα και τα βελτιώνεις, ο επαγγελματισμός που έχεις, βελτιώνεις τον τρόπο παιχνιδιού σου».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ